Soru amoled ekranmı ips ekranmı

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
mii rom
Telefon Modeli
redmi note7
Bootloader Kilidi
Açık
arkadaşlar artıları ve eksileri nelerdir amoled ekranın bağımsız pikselleri olduğunu biliyorum ve iki panelde yaşanan genel sorunlar nelerdir

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Amoled teknolojisi lcdden su açıdan iyidir, arka aydınlatma sistemine ihtiyaç duymadığı için daha iyi bir görüntü kalitesi sunar. Fakat dışarıda gün ışığında telefonun ekranını zor görürsünüz. Ayrıca batarya ömrü için de amoled ekran daha öndedir. Aşırı güç tüketimi yapmadığı için ips lcdden daha az güç harcar. Fakat birisi sıvı kristal içerirken diğeri organik bileşenler içerdiğinden oluşabilecek bir piksel sorunu direkt solmaya yol açar ve maliyet olarak daha pahalı(amoled). Ama hangisi diye sorulursa, ben her şeye rağmen amoled derim.

Paneliniz bazında soracak olur iseniz kendi cihazınızın panelini su şekilde öğrenebilir ve araştırma yapabilirsiniz
Ayarlar-Cihazim-Tum özellikler sekmesinden çekirdek sürümüne birkac kez basın. Fqc test alanı açılacak.
Bu alandan software versiona basın.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekranı biraz aşağı kaydirdiginizda cihazınızda kullanılan panel lcm information kısmında yazar.

Oyla:

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amoled teknolojisi lcdden su açıdan iyidir, arka aydınlatma sistemine ihtiyaç duymadığı için daha iyi bir görüntü kalitesi sunar. Fakat dışarıda gün ışığında telefonun ekranını zor görürsünüz. Ayrıca batarya ömrü için de amoled ekran daha öndedir. Aşırı güç tüketimi yapmadığı için ips lcdden daha az güç harcar. Fakat birisi sıvı kristal içerirken diğeri organik bileşenler içerdiğinden oluşabilecek bir piksel sorunu direkt solmaya yol açar ve maliyet olarak daha pahalı(amoled). Ama hangisi diye sorulursa, ben her şeye rağmen amoled derim.

Paneliniz bazında soracak olur iseniz kendi cihazınızın panelini su şekilde öğrenebilir ve araştırma yapabilirsiniz
Ayarlar-Cihazim-Tum özellikler sekmesinden çekirdek sürümüne birkac kez basın. Fqc test alanı açılacak.

Ekranı biraz aşağı kaydirdiginizda cihazınızda kullanılan panel lcm information kısmında yazar.

teşekkürler tek korkum ölü ekran oda maalesef ips panelde oluyormuş sanırsam

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
İps ekran beyaz renklerde çok daha güzel görüntü veriyor amoled ise siyah renklerde. Keşke ikisini de adam akıllı veren ekran olsa da kullansak :D (Belki de vardır ben bilmiyorum) İpsde ghost olduğu zaman birkaç dk ekran kapalı durunca gidiyor. Tekrar oluyor ama surekli gidiyor yani kalıcı değil. Amoledde ghost oldu mu bir daha ekrandan çıkmıyor, değiştirilmesi gerekiyor ekranın. Ama amoledin aod gibi bir artısı ve siyah renklerde pil tasarrufu sağlaması var. Benim gibi her şeyi dark modda kullanan biri için fazladan ekran suresi demek. Hangisi derseniz amoled derim siyahın hastasıyız.

Oyla:

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
İps ekran beyaz renklerde çok daha güzel görüntü veriyor amoled ise siyah renklerde. Keşke ikisini de adam akıllı veren ekran olsa da kullansak :D (Belki de vardır ben bilmiyorum) Amoledde ghost oldu mu bir daha ekrandan çıkmıyor, değiştirilmesi gerekiyor ekranın. Ama amoledin aod gibi bir artısı ve siyah renklerde pil tasarrufu sağlaması var. Hangisi derseniz amoled derim siyahın hastasıyız.
keşke oled kullanabiilsek :D

Oyla:

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
80

Hocam günışığında amoled ekran daha iyi gösteriyor diye biliyorum ben ama? Yanlışta hatırlıyor olabilirim :) Bu arada banada kalırsa amoled en iyisi diyebilirim fakat, günümüz şartlarında amoled ekranlı bir telefon alıp ekranı kırmak telefonun neredeyse yarı fiyatına eş olduğu için, ips lcd ekranı tercih etmek daha karlı ve mantıklı :)

Oyla:

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
Hocam günışığında amoled ekran daha iyi gösteriyor diye biliyorum ben ama? Yanlışta hatırlıyor olabilirim :) Bu arada banada kalırsa amoled en iyisi diyebilirim fakat, günümüz şartlarında amoled ekranlı bir telefon alıp ekranı kırmak telefonun neredeyse yarı fiyatına eş olduğu için, ips lcd ekranı tercih etmek daha karlı ve mantıklı :)
hocam ghost ekrandan korunma yolları nelerdir tek korkum o

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
hocam ghost ekrandan korunma yolları nelerdir tek korkum o
Parlaklık fullken veya çok fazla ısınmışken kullanmamaya çalışın. Hem parlaklık yüksek hemde ısı yüksekse ghost olma ihtimali daha yüksek.

Oyla:

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3

Normalde öyle deniyor ama şimdiki cihaza (RN 8) geçmeden önce Galaxy A30 kullanıyordum güneşte ekran gözükmüyordu ne yazık ki sona çeksemde yani yazıları tam okuyamıyordum. Pil süresine etki olayıda tartışılmaz bir gerçek zaten ama hepsi bir arada olsa maliyeti ne olurdu kim bilir.

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Yok hocam, vallahi bana lisede kafama vura vura öğrettiler. drunk~~ LCD ekranı güneşin altında kullanın full ışık görürsünüz. Amoled ekranda kör oluyor insan :))
Hocam günışığında amoled ekran daha iyi gösteriyor diye biliyorum ben ama? Yanlışta hatırlıyor olabilirim :)

Oyla:
Üst Alt