Soru Amoled Ekran İle İlgili Bir Sorununuz Var mı? (Ghost Screen, Burn-in Gibi)

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Hocam uzun süreler boyunca buralarda olursanız, sizden yardım alabilirim. Uzun süreler diyorum çünkü cihazı yurtdışından alacağım için IMEI atmadan, IMEI'siz kullanım sürem bitene kadar olduğu gibi kullanmayı planlıyorum :) Troublesome

Son düzenleme:

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
Hocam uzun süreler boyunca buralarda olursanız, sizden yardım alabilirim. Uzun süreler diyorum çünkü cihazı yurtdışından alacağım için IMEI atmadan, IMEI'siz kullanım sürem bitene kadar olduğu gibi kullanmayı planlıyorum :) Troublesome
Alacak olduğunuz cihaz için bir kaç ay öncesine kadar imei atma işlemine devre değiştirerek yani cihaz açılarak müdahale ediliyordu. Buda sabit romda kullanmak zorunda bırakıyordu kullanıcıları. Kameranın yeşil yada mor çekme sorunu da oluşuyordu kullanıcıların bildirileri arasında. Ne ettiler ne yaptılar kalıcı imei atma işlemi buldular mı bilmiyorum. Bir araştırın, imei konusunda ben çok çok gerideyim. Yurt dışı cihaz hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum yeni jenerasyon cihazlarda tüm simlere rsa koydukları için.

Exfat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Lenovo P2
Konular
0
İkinci el 4 yıl kullanılmış bir oneplus 5t aldım ve bir pikseli bile yanmamış. Ya kaliteli bir amoleddi ya da aldığım beyefendinin sanal tuşları gizleyerek kullanması işe yaramış. Gerçi durum çubuğu gizli olmadığı halde o da yanmamış. İnternette de mesela oneplus 5t ile alakalı yanma şikayeti yok ama 5 için var. Belki de bu telefonda da şu piksellerin hareket etmesi vardır ve yanmayı gerçekten önlüyor olabilir. Şu da var, ekranda bir toz görmeye dayanamayan ben her iki taraftan yanmış lenovo p2 kullanıyorum ve artık hiç takmıyorum. Tam ekran film izlerken biraz o kısımlar filme giriyor ama olsun, film de izlemiyorum artık pek telefonda.

Troublesome

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Note 10 Lite
Konular
1
İkinci el 4 yıl kullanılmış bir oneplus 5t aldım ve bir pikseli bile yanmamış. Ya kaliteli bir amoleddi ya da aldığım beyefendinin sanal tuşları gizleyerek kullanması işe yaramış. Gerçi durum çubuğu gizli olmadığı halde o da yanmamış. İnternette de mesela oneplus 5t ile alakalı yanma şikayeti yok ama 5 için var. Belki de bu telefonda da şu piksellerin hareket etmesi vardır ve yanmayı gerçekten önlüyor olabilir. Şu da var, ekranda bir toz görmeye dayanamayan ben her iki taraftan yanmış lenovo p2 kullanıyorum ve artık hiç takmıyorum. Tam ekran film izlerken biraz o kısımlar filme giriyor ama olsun, film de izlemiyorum artık pek telefonda.
Lenovo vibe p2 peder beyde var. Malesef, alt taraf komple amoled yanığı e tabi gizleyemiyorsun, yanacak elbette. Adam günde yarım saat Facebook girerse girer, girmezse onu da girmez..

pitbull1212

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Lenovo vibe
Konular
35
Alacak olduğunuz cihaz için bir kaç ay öncesine kadar imei atma işlemine devre değiştirerek yani cihaz açılarak müdahale ediliyordu. Buda sabit romda kullanmak zorunda bırakıyordu kullanıcıları. Kameranın yeşil yada mor çekme sorunu da oluşuyordu kullanıcıların bildirileri arasında. Ne ettiler ne yaptılar kalıcı imei atma işlemi buldular mı bilmiyorum. Bir araştırın, imei konusunda ben çok çok gerideyim. Yurt dışı cihaz hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum yeni jenerasyon cihazlarda tüm simlere rsa koydukları için.
Şuan redmi Note 10 Pro için konuşacak olursak,modem dosyası flashlayarak IMEI kalıcı atılıyor, güncelleme de alıyor sadece her güncelleme sonrası 2 dk modem flashlamak gerekiyor,ama MIUI 13 için konuşacak olursam kamera da gece modu mor çekiyor ve AI çalışmıyor,aı açınca kamera uygulaması çöküyor onun dışında bir sorun yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rom atacağın zaman gel hemen bana uğraşma. Ben sana bir kaç hamlede en garanti çözümü olan risk barındırmayan yöntemi doğrudan iletirim. Olmadı beraber yaparız :)
Hocam bir çok konuda bilginiz var gibi,bir şey sorayım,bu mimoji eklentisini ana kameraya nasıl eklerim,MIUI çin de var,euda da olacaktı fakat yer kaplıyor diye koymamışlar,mimoji den kasıt,Samsung ve applede ki gibi kendi yüzünün emojisini çıkartan,bu çin sürümde ana kamera da var,bunu nasıl kendi telefonuma uygularım,magisk,root olmadan,root olsa da olur ama sonra rootu geri kaldırırım

Bu arada bende de redmi Note 10 Pro max var,epeyde ve aida64 ile bakınca süper amoled olarak geçiyor,redmi Note 10 Pro ise epeyde amoled ama aidada süper amoled olarak geçiyor muhtemelen o da süper amoled fakat ,kendi telefonum yani redmi Note 10 Pro max ile Note 10 proyu kıyasladığımda ikisini de full parlaklığa alıp,ayarlar menüsünü açtım karanlık mod kapalı olarak ve Note 10 Pro max daha parlak duruyor neden acaba

Şuan redmi Note 10 Pro için konuşacak olursak,modem dosyası flashlayarak IMEI kalıcı atılıyor, güncelleme de alıyor sadece her güncelleme sonrası 2 dk modem flashlamak gerekiyor,ama MIUI 13 için konuşacak olursam kamera da gece modu mor çekiyor ve AI çalışmıyor,aı açınca kamera uygulaması çöküyor onun dışında bir sorun yok

Hocam bir çok konuda bilginiz var gibi,bir şey sorayım,bu mimoji eklentisini ana kameraya nasıl eklerim,MIUI çin de var,euda da olacaktı fakat yer kaplıyor diye koymamışlar,mimoji den kasıt,Samsung ve applede ki gibi kendi yüzünün emojisini çıkartan,bu çin sürümde ana kamera da var,bunu nasıl kendi telefonuma uygularım,magisk,root olmadan,root olsa da olur ama sonra rootu geri kaldırırım

Bu arada bende de redmi Note 10 Pro max var,epeyde ve aida64 ile bakınca süper amoled olarak geçiyor,redmi Note 10 Pro ise epeyde amoled ama aidada süper amoled olarak geçiyor muhtemelen o da süper amoled fakat ,kendi telefonum yani redmi Note 10 Pro max ile Note 10 proyu kıyasladığımda ikisini de full parlaklığa alıp,ayarlar menüsünü açtım karanlık mod kapalı olarak ve Note 10 Pro max daha parlak duruyor neden acaba
İkisi de aynı telefon bu arada tek farkı birinde nfc var birinde nfc yok

Son düzenleme:

Exfat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Lenovo P2
Konular
0
Lenovo vibe p2 peder beyde var. Malesef, alt taraf komple amoled yanığı e tabi gizleyemiyorsun, yanacak elbette. Adam günde yarım saat Facebook girerse girer, girmezse onu da girmez..
Yarım saat kullanımla yandıysa ahmakmış bizim telefon o zaman. Geçmiş olsun.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Endonezya Global cihazı alacaktım kapalı kutu, alacağım kişide gri kalmamış sadece mavi renk kalmış. Bir başka satıcıya sordum onda da gri yokmuş. Şimdi yana yana Yurtdışı Global Gri 8GB Redmi Note 10 Pro arıyorum. 2 Haziran'da alacaktım ama planlarım bozuldu, alacağım kişide gri kalmadığı için. Bakalım ne olacak. Ortada kaldım resmen Troublesome pitbull1212

pitbull1212

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Lenovo vibe
Konular
35
Endonezya Global cihazı alacaktım kapalı kutu, alacağım kişide gri kalmamış sadece mavi renk kalmış. Bir başka satıcıya sordum onda da gri yokmuş. Şimdi yana yana Yurtdışı Global Gri 8GB Redmi Note 10 Pro arıyorum. 2 Haziran'da alacaktım ama planlarım bozuldu, alacağım kişide gri kalmadığı için. Bakalım ne olacak. Ortada kaldım resmen Troublesome pitbull1212
beylikdüzü tarafında biri var,8 gb versiyonu 4500 tl 6 gb ram versiyonu 3900 tl muhtemelen istediğin renkler var,iyi bir yer ora eğer fiyat iyi geldiyse yeri atarım

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Selamlar. Geçen yıl açtığım bu konumda bir güncelleme yapmak istiyorum.

Daha 1 yıl öncesine kadar Amoled ekranların çalışma mantığından, nasıl kullanılması gerektiğinden, faydalarından, zararlarından bir haberdim ama şu an işler benim için değişti. O zamanlar hakkında hiçbir şey bilmediğim Amoled teknolojisini, insanlarla konuşarak, onlara sorular sorarak, kendim de araştırma yaparak 1 hafta içinde öğrendim. Sonra bu konumda insanlarla konuştum, sorular sordum ama bana en çok yardım eden de Troublesome hocam oldu. Kendisi sanırım şu sıralar aktif değil ama ona, öğrettiği şeyler, verdiği bilgiler adına teşekkür borçluyum. Size çok teşekkür ediyorum hocam.

Redmi Note 10 Pro cihazımı, geçen yıl tam da bugün aldım. Tamı tamına 1 yıl oldu 😃

Size biraz Amoled ekranımı nasıl kullandığımdan ve şu an ne durumda olduğundan bahsetmek istiyorum;

Kullanım alışkanlıklarımı, önceki IPS ekranlı cihazıma göre kesinlikle değiştirdiğimi söylemeliyim. Bildiğiniz üzere Amoled ekranlar, sabit görüntüyü sevmez. Hele ki bir de buna yüksek parlaklık + ısı girdi mi, Burn-in kısa vadede neredeyse kaçınılmaz olur. Temelde aslında sadece 1 yıldır bu kurala uyarak cihazımı kullanıyorum. Ayrıca Tam ekran modunda, tam ekran göstergesi gizli ve karanlık mod açık şekilde kullanıyorum. Ekranın nit(ışık şiddeti birimi) değeri yüksek olduğu için, %10-15 parlaklık bile yetiyor bana. Dışarıda da %40-45 ile net bir şekilde görebiliyorum. Bunların dışında Troublesome hocamın ipuçlarını da uyguladım. 2-3 güne bir +40 dakika tam ekran video izleyip, diyotların balansını sağladım. 3-4 güne bir de duvar kağıdımı değiştirdim. Oyun bile oynadım. Oyun oynarken de her 15-20 dakikada bir 180° telefonu çevirdim ama artık oyun da oynamıyorum. Eskisi kadar hevesli değilim oyunlara. Instagram'da yeri geldi 1 saatten fazla Reels'de ya da keşfette, ana ekranda kaybolduğum da oldu. Instagram detayından ve kullandığım süreden özellikle bahsediyorum çünkü sabit ikon konusunda ilk 3'e giren bir uygulama Instagram. Aynı şekilde sabit ikon barındıran daha bir çok uygulamada, oyunda saatlerimi harcadım.

Peki ya sonuç? Tek bir yanık izi bile yok. Bir maşallahınızı alırım 🙂

Doğrusu yukarıda uyguladığım şeyler, beni hiç kısıtlanmış hissettirmedi. Navigasyon tuşlarını ve tam ekran göstergesini sevmiyorum. Hiç haz ettiğim bir kullanım tarzı değil. Aydınlık temayı da sevmiyorum. Karanlıktan aydınlığa aldığımda, 1-2 gün içinde kör olacakmışım gibi hissediyorum. Karanlık Modun genel anlamda cihazlarımızda ve uygulamalarda yaygınlaşması büyük devrim oldu kesinlikle. Benim gibi düşünen bir çok kullanıcı olduğuna eminim. Duvar kağıdını sürekli değiştirmek ya da 2-3 güne bir 30-40 dakika civarı tam ekran video izlemek de bana zor gelmedi. Kendimi bunu yapmak zorundaymışım gibi de hissetmedim hiç. Hatta bazen 2-3 gün yerine 4-5 gün hatta 1 hafta boyunca balans olayını yapmadığım bile oldu. Yine sorun yaşamadım. Sürekli video izleyen biriyim zaten. Duvar kağıdını da sürekli değiştirmek, farklılık katıyor. Sırf daha çok önlem almış olmak için, siyah tonlarında ya da Amoled ekranlara özel duvar kağıtları da kullanmadım sürekli. Genellikle rengarenk duvar kağıtlarını çatır çatır kullandım valla. Acımadım hiç 😄

Yani, demem o ki; Amoled, IPS gibi değil ve belli başlı kullanım kuralları var. Kiminize göre bu uygulamalarım abartı gelebilir kiminize göre de doğru. Ben yukarıda anlattığım şekilde cihazımı kullandım ve 1 yılın ardından da sıfır yanık ile kullanmaya devam ediyorum çok şükür. Kiminizin belki bu yaptıklarımın hiçbirini yapmamasına rağmen, ekranı yanmamıştır. Belki dayanıklı bir paneldir belki de parlaklık, cihaz ısısı, sabit görüntü faktörlerine, fark etmeden uymuşsunuzdur bilmiyorum ama aldığım ipuçlarının kesinlikle işe yaradığını söylemeliyim. Bilinçsiz bir kullanıcı olsaydım, muhtemelen değil 1 yıl, birkaç ay bile sağlam kalmazdı ekranım. Tekrardan başta Troublesome hocama ve bilgisini benden esirgemeyen diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bu size anlattığım 1 yıllık serüvenim ve konumda geçen 3 sayfalık değerli diyaloglar, umarım benim gibi Amoled hakkında hiçbir fikri olmayan ve Amoled ekranlı bir cihaz almaya karar verip, bu konuya denk gelen, merakını, endişesini gidermek isteyen insanlara yardımcı olur.

Herkese iyi forumlar! 👋

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Ben hiç umursamam böyle şeyleri. Bir yılı geçti cihazı alalı ve herhangi bir yanık olmadı. Zaten cihazı 2-3 sene anca kullanıyoruz bari rahat rahat kullanalım dimi :D

Üst Alt