Sohbet Alışveriş siteleri hakkında uyarı

• Konbuyu başlatan shuj
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 21
  • Görüntüleme 2K

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Arkadaşlar bu iki site üzerinden alışveriş yapıp mağdur olanlar epey fazlaydı. Birçok forumda bahsi geçiyordu forumlar yavaş yavaş yasaklamaya başladılar. Bende foruma bilgi amaçlı uyarı yapmak istedim. Aklınızda bulunsun siz veya çevrenizden alışveriş yapmayı düşünen olursa diye. Bu arada İstanbul Bilişim ulusal kanallara reklam vermeye başlamış görüpte kananlar olmasın.

Herkese iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG_20200131_152813.jpg
    IMG_20200131_152813.jpg
    164,8 KB · Görüntüleme: 155

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Arkadaşlar bu iki site üzerinden alışveriş yapıp mağdur olanlar epey fazlaydı. Birçok forumda bahsi geçiyordu forumlar yavaş yavaş yasaklamaya başladılar. Bende foruma bilgi amaçlı uyarı yapmak istedim. Aklınızda bulunsun siz veya çevrenizden alışveriş yapmayı düşünen olursa diye. Bu arada İstanbul Bilişim ulusal kanallara reklam vermeye başlamış görüpte kananlar olmasın.

Herkese iyi günler dilerim.
Bu nanokatalog dan alışveriş yapmıştım. Verdiğim siparişi unuttum. Cok uzun zaman sonra geldi. Kesinlikle tavsiye etmem.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Son düzenleme:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Sattığı ürünlere üretici firma yada ithalatçı firma garantisi değil de İstanbul Bilişim adı altında kendi garantisini veren ve 2002 yılından beri faaliyet gösteren bir firma. ( Sırf bu yüzden bile uzak durulması gerekir.) Bir yıl önce bir tanıdığım İstanbul Okmeydanı'ndaki mağazasından piyasaya göre nisbeten daha hesaplı Mİ 8 pro almıştı. Cihaz bir arıza yapmadığı için garantisini test edemedik ama son zamanlarda yaşanan stok problemleri yüzünden binlerce insanın mağdur edildiği de bir gerçek.

Efsaneden Tapatalk vasıtasıyla gönderildi

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu nanokatalog dan alışveriş yapmıştım. Verdiğim siparişi unuttum. Cok uzun zaman sonra geldi. Kesinlikle tavsiye etmem.

Şanslıymışsınız hocam :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sattığı ürünlere üretici firma yada ithalatçı firma garantisi değil de İstanbul Bilişim adı altında kendi garantisini veren ve 2002 yılından beri faaliyet gösteren bir firma. ( Sırf bu yüzden bile uzak durulması gerekir.) Bir yıl önce bir tanıdığım İstanbul Okmeydanı'ndaki mağazasından piyasaya göre nisbeten daha hesaplı Mİ 8 pro almıştı. Cihaz bir arıza yapmadığı için garantisini test edemedik ama son zamanlarda yaşanan stok problemleri yüzünden binlerce insanın mağdur edildiği de bir gerçek.

Efsaneden Tapatalk vasıtasıyla gönderildi

Katılıyorum hocam. Mağaza imkanı varsa en iyi seçenek o ama tabi garanti Allah'a emanet :) Yeni moda oldu stokta olmayan mali satmak.

Son düzenleme:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Şikayetler ve mağduriyetler bu kadar ayyuka çıktığı bir dönemde, büyük bütçeler ayırıp reklam kampanyalarına girişmek.
Bence en azından bu döneminde, böyle bir firmayı tercih etmek risk almak olur.
Konudan bağımsız online alışverişlerde mutlaka sanal kart kullanmayı ve sanal kartın limitini, her zaman 0 da tutmayı hatırlatmak isterim.
Çarşamba gecesi, sanal kartımdan JFF Publications adında bir yerden arka arkaya mail order yöntemiyle çekim yapılmaya çalışıldı. Limit olmadığından $300 ile başlayıp $100, $10 a kadar denendi. İlk mesajı aldıktan sonra bankayı aradım bağlanana kadar geçen 1dk.içinde denemeye devam ettiler.Sanal kart olmasına rağmen asıl kartımı bile iptal ettirip yenisini istedim. Alışverişin rahatlığına ve sözde ucuzluğa kanıp, rehavete düşüp, güvenliği elden bırakmamak gerekir.

wquzun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami GÜVEN
Cihazım
xiaomi Mi a3
Meslek
emekli
Konular
3
hepsi buradadan mi a3 aldım sorun yok kendisinin sattığı malın arkasında duruyor ama tedarikçi firmaların sattığı ürünün arkasında durmuyor iki tane ekran koruyucu aldım ikiside sorunlu birinin içi tozlu biri farklı marka geldi nalet olsun dedim 30 tl boşa gitti spigen.com.tr den kılıf aldım ben alırken ön sipariş ibaresi yoktu 48 tl ye sipariş verdim 1 gün sonra 59 tl ye yükseltip ön sipariş ürünü ibaresi koymuşlar allah bilir nezaman gelir iptal de edemiyorum. internetten alış veriş gerçekten şans işi

YasPeh

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
31
Burda sistem şey galiba. Siz ödüyosunuz parayı onlar gidip alıyor telefonu öyle yolluyor :D

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Burda sistem şey galiba. Siz ödüyosunuz parayı onlar gidip alıyor telefonu öyle yolluyor :D
Aynen öyle çalışıyor Hocam. Biz parayı peşin ödüyoruz, onlar etliye sütlüye dokunmadan, para bağlamadan, stoklama masrafı olmadan, parayı alıp bazı durumlarda parayıda bir ay yada daha fazla(anlaşmaya bağlı) kullanıp, ödüyorlar. Bazende ürüne hiç dokunmadan ithalatçıya, imalatçıya gönderttiriyorlar.

Üst Alt