ACİLLL YARDIMMMM

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Cvp: ACİLLL YARDIMMMM

ceylinnaz pid=10954 dateline=1413367549' Alıntı:
chatin_62 pid=10952 dateline=1413366740' Alıntı:
@ceylinnaz sanırım telefonun Partisyon tablosu zarar görmüş. Samsung'larda Odin ile Re-partition özelliği olan romları burayı işaretleyerek yüklediğimizde tüm birimler yeniden oluşuyordu. Redmi de durum nedir bilmiyorum. Araştırmanızı Partition table olarak genişletebilirseniz yararınıza olacaktır.
kardeşim inan partition romlarında bulsam bile nasıl yapacağımı bilmiyorum.Ayrıca nasıl araştıracağımıda bilmiyorum.sizin gibi üstadlar bana yol gösterirse bende o şekilde arama yapayım veya sizden ricam bana bu konuda biraz vaktinizi ayırıp yardımcı olurmusunuz?
Hiç Xiaomi cihazım olmadı ve hiç rom yüklemedim. Size anlatabilmem için önce benim öğrenmem gerekiyor. Bu da elde cihaz yokken vakit isteyen bir iştir. 
Benden daha bilgili birçok arkadaş var ve size yardımcı oluyorlardır.

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

proton252 pid=10962 dateline=1413377111' Alıntı:
@ceylinnaz, anlattıklarınıza göre bir kaç ihtimal var birinci @chatin_62 hocamın dediği gibi partisyon tablosu bozulmuştur. İkinci ihtimal dosya sistemine yazma haklarının bozulması. Üçüncü ihtimal ise dahili bellek dediğimiz nand yongaların bozulması.

İlk iki ihtimal spflash tool ile düzelir, üçüncü ihtimal ise donanımsal olduğu için servis dışında çözülmez, tabi serviste nand belleklerin değişimi mümkünmü bilmiyorum.

@ihsanhalici'nın verdiği ingilizce metin kısaca şöyle: 

1 indirdiğiniz dosyayı masaüstüne atın.
2 dosya ismindeki Çince harfleri silin
3 klasör isimlerini Çince olduğu için adlarını değiştirin
4 sürücüleri admin yetkisi ile kurun.
5 spflash tool programını admin olarak açın.
6 Scatter loading sekmesinden masüstüne çıkardığınız klasördeki scatter-loading dosyasını gösterin. preloader hariç tüm seçenekleri işaretleyin.
7 telefonu kapatıp bataryayı çıkarın.
8 download butonuna tıklayıp telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
9 sarı bar dolup işlem ilerleyecektir. yeşil tamamlandı işareti çıkana kadar bekleyin.
İlk iki bahsettiğiniz olayı nsıl düzeltebilirim kardeşim spflash tool ile.onları deneyeyim bari.Ayrıca benim işletim sistemi windows  spflash ile brick'ten kurtulma anlatımındaki işlemleri yapmaya çalışıyorum bir türlü downloaddan sonra yeşil ikonu getirtemiyorum.windows7'de deniyorum yine olmuyor.Bir yerde ses açma,ses kısma veya açma kapama düğmesine basılı tutmak gerekir gibi birşeyler okudum.onuda denedim olmadı.ne yapmam lazım lütfen siz benim şu sıkıntımı hallediniz.2 günden beri telefonsuzum
ayrıca ihsanhalici'nin bu bahsettiği işlemde ana sayfada var olan brickten kurtulma yöntemi ile aynısı değilmi?

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

@ceylinnaz, ilk iki maddenin çözümü spflashtool ile rom yüklemek.
Spflashtool ile ilgili belgelerde ses tuşları hakında bir şey yazılmamış. Spflashtool ile rom yükleme işlemini hiç yapmadığım için açıkçası bildiklerim okuduklarımdan öteye geçemiyor. Ancak genelde bu tip sorunlar olabiliyormuş.

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

proton252 pid=10968 dateline=1413378470' Alıntı:
@ceylinnaz, ilk iki maddenin çözümü spflashtool ile rom yüklemek.
Spflashtool ile ilgili belgelerde ses tuşları hakında bir şey yazılmamış. Spflashtool ile rom yükleme işlemini hiç yapmadığım için açıkçası bildiklerim okuduklarımdan öteye geçemiyor. Ancak genelde bu tip sorunlar olabiliyormuş.
Peki kardeşim spflash tool ile rom yükleme işlemi  http://www.forum.miuiturkiye.net/konu-Rehber-RedMi-Note-kurtarma-Unbrick.html   bu linkteki işlemin aynısı yapılarakmı yapılıyor yoksa farklı bir yoldanmı?

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

Şükürler olsun sp flash ile hallettim çok uğraştırdı ama eni sonu başardım.sp flash çok sıkıntılı bir program.tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkürler.Özellikle [font=Verdana, Arial, sans-serif]@ihsanhalici'ye .arkadaşın verdiği yöntem ile sıkıntımı hallettim.

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124

ceylinnaz pid=10973 dateline=1413381944' Alıntı:
Şükürler olsun sp flash ile hallettim çok uğraştırdı ama eni sonu başardım.sp flash çok sıkıntılı bir program.tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkürler.Özellikle [font=Verdana, Arial, sans-serif]@ihsanhalici'ye .arkadaşın verdiği yöntem ile sıkıntımı hallettim.

Geçmiş olsun.. :)

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25

Halettinse ne mutlu arkadaşım işin arasında anca bu kadar oldu:D

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

casibao pid=10976 dateline=1413383236' Alıntı:

Geçmiş olsun.. :)

Çok teşekkürler kardeşim.

ihsanhalici pid=10977 dateline=1413383659' Alıntı:

Halettinse ne mutlu arkadaşım işin arasında anca bu kadar oldu:D

Çok teşekkürler kardeşim.

feste94

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
7

Kardeşim telefonda önemli bilgiler yoksa Unbrick yap .sp flash tool ile flashlarsan sorun düzelecektir.

Üst Alt