ACİLLL YARDIMMMM

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11
Cvp: ACİLLL YARDIMMMM

Zizifos pid=10942 dateline=1413361111' Alıntı:
ceylinnaz pid=10937 dateline=1413360340' Alıntı:
Zizifos pid=10932 dateline=1413359618' Alıntı:
Hafıza kartınızı başka bir telefonda formatlayıp içine rom dosyasını attıktan sonra tekrar deneyin. Telefonunuz hafıza kartını görmüyor şu anda
Recovery menüye girdiğimde hafıza kartımdaki tüm dosyaları görüyorum ama.Dahili hafızayı ise 0 mb olarak gösteriyor.Hafıza kartını görmese recovery menüdede görmemem gerek değilmi kardeşim
Hafıza kartını görmese bile recovery menüye girebilirsiniz. Hafıza kartını çıkarıp başka bir telefonda biçimlendirin. Daha sonra alttaki linkten rom'u indirip hafıza kartına atın ve yüklemeyi deneyin.

http://bigota.d.miui.com/JHDMIBH37.0/miui_H3WGlobal_JHDMIBH37.0_d249ec56ae_4.2.zip
Denedim olmadı kardeşim.unable to mount internal storage hatası veriyor.Bununda çeviride anlamı dahili belleğe erişilemiyor çıkıyor.

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

ihsanhalici pid=10946 dateline=1413362032' Alıntı:
bi on dakika ya dosyayı indirip bakıyorum.

Edit: Hocamın dediği gibi dosyayı indirip hafıza kartına atıp yüklemen gerekiyor ama senin dahili hafızan 0 mb göründüğü için bu çözüm iptal. MiFlash la yükleme yapman lazım ama miflash için yükleme dosyası bulamadım kısaca baktımda.
Ne yapmam gerekiyor peki kardeşim.Bana yardımcı olabilirmisiniz rica etsem.Miflash'ı ilk defa sizden duydum sp flash tool ile telefonu kurtaranlar var ama miflash ile nasıl olcak.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
RE:

@ceylinnaz sanırım telefonun Partisyon tablosu zarar görmüş. Samsung'larda Odin ile Re-partition özelliği olan romları burayı işaretleyerek yüklediğimizde tüm birimler yeniden oluşuyordu. Redmi de durum nedir bilmiyorum. Araştırmanızı Partition table olarak genişletebilirseniz yararınıza olacaktır.

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

chatin_62 pid=10952 dateline=1413366740' Alıntı:
@ceylinnaz sanırım telefonun Partisyon tablosu zarar görmüş. Samsung'larda Odin ile Re-partition özelliği olan romları burayı işaretleyerek yüklediğimizde tüm birimler yeniden oluşuyordu. Redmi de durum nedir bilmiyorum. Araştırmanızı Partition table olarak genişletebilirseniz yararınıza olacaktır.
kardeşim inan partition romlarında bulsam bile nasıl yapacağımı bilmiyorum.Ayrıca nasıl araştıracağımıda bilmiyorum.sizin gibi üstadlar bana yol gösterirse bende o şekilde arama yapayım veya sizden ricam bana bu konuda biraz vaktinizi ayırıp yardımcı olurmusunuz?

Zizifos

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
Mi 5
Konular
9

ceylinnaz pid=10947 dateline=1413363082' Alıntı:
ceylinnaz pid=10937 dateline=1413360340' Alıntı:
Recovery menüye girdiğimde hafıza kartımdaki tüm dosyaları görüyorum ama.Dahili hafızayı ise 0 mb olarak gösteriyor.Hafıza kartını görmese recovery menüdede görmemem gerek değilmi kardeşim
Hafıza kartını görmese bile recovery menüye girebilirsiniz. Hafıza kartını çıkarıp başka bir telefonda biçimlendirin. Daha sonra alttaki linkten rom'u indirip hafıza kartına atın ve yüklemeyi deneyin.

http://bigota.d.miui.com/JHDMIBH37.0/miui_H3WGlobal_JHDMIBH37.0_d249ec56ae_4.2.zip
Denedim olmadı kardeşim.unable to mount internal storage hatası veriyor.Bununda çeviride anlamı dahili belleğe erişilemiyor çıkıyor.
Hocam tam anlatamadım. Ben telefonun dahili hafızasından bahsetmiyorum. Harici bir Sd kartınız var ise onu deneyin zira telefon belleğini şu aşamada düzeltemezsiniz.

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25

Unbrick Package
SP Flash, Driver, Roms
All In One
[size=large][size=large]~~~~~~~~~~~~~~~~

THESE ROMS ARE FOR UNBRICKING PURPOSES ONLY  THEY ARE NOT STABLE ROMS EVEN THOUGH THAT  SHOW STABLE BUILD NO. THESES ARE FACTORY ROMS / CUSTOM BUILT ROMS FOR UNBRICK ONLY AFTER UNBRICK DOWNLOAD LATEST STABLE FROM DOWNLOADS SECTION IN FORUM.

instructions 
1-) put unbrick package on pc home screen desktop
2-) rename the zip file to whatever you like no Chinese letters  Or won't work
3-) there are 3 folders inside rename all 3 folders no Chinese letters!!!
4-) install driver in driver folder run as admin
5-) run sp flash as admin!!
6-) select scatter loading tab find path to unbrick img select scatter file should be desktop/unbrick package and in folder like i told you in step 3 then all files should be loaded check every box except preloader!!!
7-) turn device off remove battery plug in usb lead to pc
8=) press download button conect phone usb cable
9-) you should get yellow bar at bottom with % once it complete a green box with tick will show unplug usb boot device 
   if hard bricked check preloader warning checking preloader will format imei and baceband if you dont have imei backed up do not check preloader!!!   
   if you have imei no. use mtk droid tools to restore it  
   good luck!!!!!!!!!!!!!!!!!

WCDMA

Hidden content
https://mega.co.nz/#!hZhAVZYa!syVs3VNZM1Ubz2aE5Rx_FafjNz3LijyYcIn9btXG4GU

Bunu dene arkadaşım. alttada driverleri de verdim. en.miui forum dan alıntır.  (http://en.miui.com/thread-26132-1-1.html)

Mtk Droid Toolkit + Driver
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hidden content

Hidden content
https://mega.co.nz/#!JUInHQ6I!zQNdV6D4-ZubOu7taptWIpzoox83EL3iYfeEagRjJM4

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

Zizifos pid=10955 dateline=1413367559' Alıntı:
ceylinnaz pid=10947 dateline=1413363082' Alıntı:

Hocam tam anlatamadım. Ben telefonun dahili hafızasından bahsetmiyorum. Harici bir Sd kartınız var ise onu deneyin zira telefon belleğini şu aşamada düzeltemezsiniz.
Kardeşim dediğinizi anladım.harici sd kart formatlayıp içinede rom dosyalarını attım ama yine olmadı.

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

ihsanhalici pid=10957 dateline=1413367659' Alıntı:
Unbrick Package
SP Flash, Driver, Roms
All In One
[size=large][size=large]~~~~~~~~~~~~~~~~

THESE ROMS ARE FOR UNBRICKING PURPOSES ONLY  THEY ARE NOT STABLE ROMS EVEN THOUGH THAT  SHOW STABLE BUILD NO. THESES ARE FACTORY ROMS / CUSTOM BUILT ROMS FOR UNBRICK ONLY AFTER UNBRICK DOWNLOAD LATEST STABLE FROM DOWNLOADS SECTION IN FORUM.

instructions 
1-) put unbrick package on pc home screen desktop
2-) rename the zip file to whatever you like no Chinese letters  Or won't work
3-) there are 3 folders inside rename all 3 folders no Chinese letters!!!
4-) install driver in driver folder run as admin
5-) run sp flash as admin!!
6-) select scatter loading tab find path to unbrick img select scatter file should be desktop/unbrick package and in folder like i told you in step 3 then all files should be loaded check every box except preloader!!!
7-) turn device off remove battery plug in usb lead to pc
8=) press download button conect phone usb cable
9-) you should get yellow bar at bottom with % once it complete a green box with tick will show unplug usb boot device 
   if hard bricked check preloader warning checking preloader will format imei and baceband if you dont have imei backed up do not check preloader!!!   
   if you have imei no. use mtk droid tools to restore it  
   good luck!!!!!!!!!!!!!!!!!

WCDMA

Hidden content
https://mega.co.nz/#!hZhAVZYa!syVs3VNZM1Ubz2aE5Rx_FafjNz3LijyYcIn9btXG4GU

Bunu dene arkadaşım. alttada driverleri de verdim. en.miui forum dan alıntır.  (http://en.miui.com/thread-26132-1-1.html)

Mtk Droid Toolkit + Driver
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hidden content

Hidden content
https://mega.co.nz/#!JUInHQ6I!zQNdV6D4-ZubOu7taptWIpzoox83EL3iYfeEagRjJM4

Kardeşim kusura bakma ingilizcem hiç yok çeviri yaptım ondanda hiçbirşey anlamadım.siz bana burdaki yazılanları kısaca madde madde anlatabilirmisiniz rica etsem.

ceylinnaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Konular
11

olmadı olmuyor.lütfen yardım ediniz arkadaşlar.

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

@ceylinnaz, anlattıklarınıza göre bir kaç ihtimal var birinci @chatin_62 hocamın dediği gibi partisyon tablosu bozulmuştur. İkinci ihtimal dosya sistemine yazma haklarının bozulması. Üçüncü ihtimal ise dahili bellek dediğimiz nand yongaların bozulması.

İlk iki ihtimal spflash tool ile düzelir, üçüncü ihtimal ise donanımsal olduğu için servis dışında çözülmez, tabi serviste nand belleklerin değişimi mümkünmü bilmiyorum.

@ihsanhalici'nın verdiği ingilizce metin kısaca şöyle: 

1 indirdiğiniz dosyayı masaüstüne atın.
2 dosya ismindeki Çince harfleri silin
3 klasör isimlerini Çince olduğu için adlarını değiştirin
4 sürücüleri admin yetkisi ile kurun.
5 spflash tool programını admin olarak açın.
6 Scatter loading sekmesinden masüstüne çıkardığınız klasördeki scatter-loading dosyasını gösterin. preloader hariç tüm seçenekleri işaretleyin.
7 telefonu kapatıp bataryayı çıkarın.
8 download butonuna tıklayıp telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
9 sarı bar dolup işlem ilerleyecektir. yeşil tamamlandı işareti çıkana kadar bekleyin.

Üst Alt