Yardım Acemi sorusu

wiizi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zafer
Cihazım
mi6
Konular
8
Telefonu yeni aldım. Mi6 dan terfi ettim. Telefon açılırken unlocked yazıyor. E-posta uygulaması yok. Yüz tanıma ayarı çıkmadı. Sözde miui 10 var deniyordu. Beta mı kurmak gerekiyor?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-09-01-23-14-40-714_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2018-09-01-23-14-40-714_com.android.settings.jpg
    108,3 KB · Görüntüleme: 84

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
Açık gelir geliyor.

Telefonu sıfır mı aldınız ikinci el mi? Garantisi falan ne durumda? Sıfır telefonda unlocked olmaz yani kilit açık gelmez.

Oyla:

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
Açık gelir geliyor.

Benim cihaz kapalı kutu ve global rom vardı. Bootloaderı ise kilitliydi benden önce açtıklarını da düşünmüyorum çünkü kilidi açmak için başvurduğumda 360 saati başlattı ama bankacılık uygulamaları falan çalışmıyor diyorlar bootloader açık iken o yüzden vazgeçtim açmayı.

Oyla:

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
Root ile karıştırıyor olabilir misiniz?

Benim cihaz kapalı kutu ve global rom vardı. Bootloaderı ise kilitliydi benden önce açtıklarını da düşünmüyorum çünkü kilidi açmak için başvurduğumda 360 saati başlattı ama bankacılık uygulamaları falan çalışmıyor diyorlar bootloader açık iken o yüzden vazgeçtim açmayı.

Oyla:

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
Bilmiyorum Twrp mı root oluyor yoksa magisk diyorlar o mu oluyor. Bir de Note 5'te ARB4 var zaten custom rom yüklemeye cesaret edemiyor insan brick falan risk hep.

Sağda solda gördüklerinizle burada yorum yaptığınızda diğer insanların da gözünü korkutuyorsunuz o yüzden başta araştırın sonra burada yorum yapın ki yanlış anlaşılma olmasın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

peki kapatmak gerekli mi?

Hayır aksine ben unlock olarak kullanıyorum oldu ki yazılım ile ilgili bir sorun oluştu fazlasıyla lazım oluyor.

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
Bilmiyorum Twrp mı root oluyor yoksa magisk diyorlar o mu oluyor. Bir de Note 5'te ARB4 var zaten custom rom yüklemeye cesaret edemiyor insan brick falan risk hep.
bir android terimler sozlugu alip okumani tavsiye ederim.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

TaunMilitary

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi Note 3
Konular
3
Açık gelir geliyor.
Açık gelmesinin nedenini yazdım dikkat ederseniz. Fabrika çıkışı olarak açık değildir yani. Bir müdahale vardır diyorum. Bunun sebebi de art niyetli değildir. En nihayetinde Türkiye için üretilen bir cihaz değil rom ve band olarak.

Bu arada banka ile ilgili sorun olmaz ancak Google Play Store'da sertifika hatası alabilirsiniz. Bunun da forumda çözümü mevcut.

Oyla:

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
Açık gelmesinin nedenini yazdım dikkat ederseniz. Fabrika çıkışı olarak açık değildir yani. Bir müdahale vardır diyorum. Bunun sebebi de art niyetli değildir. En nihayetinde Türkiye için üretilen bir cihaz değil rom ve band olarak.

Bu arada banka ile ilgili sorun olmaz ancak Google Play Store'da sertifika hatası alabilirsiniz. Bunun da forumda çözümü mevcut.

Mi 8 i hiç incelediniz mi veya kullandınız mı bilmiyorum ama Türkiye'ye gelen bazı cihazlar üzerinde Rus romu mevcut ve botloader açık geliyor itiraz etmek yerine sadece biraz araştırırsanız sevinirim. İyi günler.

Oyla:

TaunMilitary

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi Note 3
Konular
3
Mi 8 i hiç incelediniz mi veya kullandınız mı bilmiyorum ama Türkiye'ye gelen bazı cihazlar üzerinde Rus romu mevcut ve botloader açık geliyor itiraz etmek yerine sadece biraz araştırırsanız sevinirim. İyi günler.
Anlamıyor musunuz hocam fabrika diyorum Xiaomi diyorum, Rus romu diyorsunuz
Her ne romu olursa olsun, her ne model ve olursa olsun unlock işlemi Xiaomi tarafından yapılmamıştır diyorum. Sizin araştırma yapmanızı öneririm zira Cepport band 20 uyumluluğu için bizim tarafımızdan unlock işlemi yapılmıştır diyor ve garanti kapsamındadır diye açıklama yapmış. Alın size araştırma. Bu basit konuda niye tartışmaya çalışıyorsunuz anlamadım.

Oyla:
Üst Alt