Rehber A2 Lite TP ile EDL Modda Rom Atmak

Phoebus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
Xiaomi A2 Lite
Konular
0
İYi günler, pie nin son güncellemesinden sonra telefona ore yüklemeye karar verdim.
burada anlatıldığı gibi bootloader kilidini açtım, miflash tool aracı ile flaslama yaptım, her şey düzgün olmasına rağmen telefon açılmıyor, beyaz androidone ekranı gelip takılıyor, ilerleyemiyorum, yardım edebilecek varmıdır acaba.

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
İYi günler, pie nin son güncellemesinden sonra telefona ore yüklemeye karar verdim.
burada anlatıldığı gibi bootloader kilidini açtım, miflash tool aracı ile flaslama yaptım, her şey düzgün olmasına rağmen telefon açılmıyor, beyaz androidone ekranı gelip takılıyor, ilerleyemiyorum, yardım edebilecek varmıdır acaba.
Acaba başka rom denediniz mi? Oreonun farklı sürümlerini yada pie romlarından birini denerseniz olabilir muhtemelen, romda sıkıntı olabilir yada yanlış yüklenmiş olabilir.

ottomanwolf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
8
Romu atana kadar pil soketi sökülü mü kalıyor.
Bir de benim a2 lite bootloaderi kapalı. Bu şekilde yine burada anlatıldığı gibi Edl modda rom atabilir miyim?

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ottomanwolf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
8
İlk olarak evet pil soketi sökülü kalıyor gücü kablodan alıyor romu atana kadar, şahsen ben kendi yaptıklarımı
yazdım bootloader kilidi kapalıysa ve brickse çözüm bu.
Peki hocam, rom atma işlemi bitene kadar test pin noktalarına basılı tutmak mı gerek yoksa, bir kere cihazı 9008 e aldıktan sonra bırakmak mı gerek?

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
Peki hocam, rom atma işlemi bitene kadar test pin noktalarına basılı tutmak mı gerek yoksa, bir kere cihazı 9008 e aldıktan sonra bırakmak mı gerek?
Basılı tutmanıza gerek yok ni kere 9008 portunda gördüğü zaman bilgisayarınız işlem tamam demektir.

alcngz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
Mi A2
Konular
1
Konu için teşekkürler.

Bootloader kilitli brick olmuş Mi A2 telefonum var. Konuda anlatılan şekilde yaptığım flashlama işlemi başarılı sonuçlandı. Ancak telefon yine flash öncesi gibi açılış ekranında kaldı. Bu gibi durumlarda yapılması gerekenleri de forumdan okudum ve tek tek denedim. Farklı romlar, farklı ayarlar, wipe/data reset, tuş kombinasyonları... forumda yazan her şeyi denedim sonuç değişmedi.

Merak ettiğim bir konu var. Bilgisayarın telefonu 9008 portu olarak görmesi, flash işleminin başarılı tamamlanması ve telefon recovery modunda iken attığım rom'un ismini görmem telefonun donanım olarak sağlam olduğunu gösterir mi? Yoksa tüm bunlara rağmen donanımsal bir sorun olabilir mi?

Ayrıca Mi Flash Unlock programı ile kilidi kaldırmaya çalıştığımda "device basic data verification failed" hatası alıyorum bunu da ek bilgi olarak vereyim.

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
Konu için teşekkürler.

Bootloader kilitli brick olmuş Mi A2 telefonum var. Konuda anlatılan şekilde yaptığım flashlama işlemi başarılı sonuçlandı. Ancak telefon yine flash öncesi gibi açılış ekranında kaldı. Bu gibi durumlarda yapılması gerekenleri de forumdan okudum ve tek tek denedim. Farklı romlar, farklı ayarlar, wipe/data reset, tuş kombinasyonları... forumda yazan her şeyi denedim sonuç değişmedi.

Merak ettiğim bir konu var. Bilgisayarın telefonu 9008 portu olarak görmesi, flash işleminin başarılı tamamlanması ve telefon recovery modunda iken attığım rom'un ismini görmem telefonun donanım olarak sağlam olduğunu gösterir mi? Yoksa tüm bunlara rağmen donanımsal bir sorun olabilir mi?

Ayrıca Mi Flash Unlock programı ile kilidi kaldırmaya çalıştığımda "device basic data verification failed" hatası alıyorum bunu da ek bilgi olarak vereyim.
Öncelikle kusura bakmayın fazla müsait değilim ondan dolayı foruma bakamıyorum, ben mi a2 lite kullanıyorum o yüzden a2 modelinde farklı bir işlem var mı bilmiyorum. Başka rom atmayı da denediniz mi? Donanım sorunuza gelecek olursak herhangi bir sorun yoktur anlattıklarınıza bakılırsa tabi kesin bir şey söyleyemem ama öyle görünüyor.

alcngz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
Mi A2
Konular
1
Hem Flash Tool'un farklı sürümlerini hem de Mi A2'nin farklı romlarını denedim sonuç aynı. Sanırım Bootloader Kilidi yüzünden açılmıyor telefon. Ekranını kendim değiştirmiştim daha önce o yüzden garanti kapsamından çıktı. Kendim de sorunu çözemedim. Şimdilik kenarda duruyor telefon.

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
Hem Flash Tool'un farklı sürümlerini hem de Mi A2'nin farklı romlarını denedim sonuç aynı. Sanırım Bootloader Kilidi yüzünden açılmıyor telefon. Ekranını kendim değiştirmiştim daha önce o yüzden garanti kapsamından çıktı. Kendim de sorunu çözemedim. Şimdilik kenarda duruyor telefon.
Zaten bl kilidi kapalı olupta brick olunca telefonu 9008de gösterip flashlıyoruz. Açık olsa telefonu açmaya gerek kalmıyor. Anlattıklarınıza bakılırsa her şey normal gibi neden olmamış bilemedim. Flashlarken uygulamada bi kaç seçenek olacaktı cache all mı tam hatırlamıyorum onları seçtiniz mi acaba?

alcngz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
Mi A2
Konular
1
Zaten bl kilidi kapalı olupta brick olunca telefonu 9008de gösterip flashlıyoruz. Açık olsa telefonu açmaya gerek kalmıyor. Anlattıklarınıza bakılırsa her şey normal gibi neden olmamış bilemedim. Flashlarken uygulamada bi kaç seçenek olacaktı cache all mı tam hatırlamıyorum onları seçtiniz mi acaba?

Evet o seçenekleri de denedim her seferinde aynı sonuç. 4-5 günde farklı program sürümleri, rom sürümleri ve farklı ayarlar ile herhalde 50 defa flash işlemi yaptım ama her defasında açılış ekranında kaldı. Telefonu Zenex'e göndermeyi planlıyorum belki o çıkar işin içinden.

Üst Alt