İnceleme [9.0][SAGIT] Rom Arayışına Son :)

Beğendiniz mi ?

• Vay be güzelmiş !

Oy: 18 64,3%
  • İşe yaramıyor :(

Oy: 10 35,7%

• Kullanılan toplam oy
    28

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Hmm bakmak lazım telefon şarjda oyun oynama haricinde cayır cayır yanmıyor , kendi kendine reset atma olayı pixel experience caf editionda yaşamıştım çözüm bulamamıştım , halbuki o sürümü kullananlar çok memnundu . Bazen sorunların sebeplerini bulamayabiliyoruz hocam :)
Anladım peki hocam şimdi siz Hagi rom üzerinde f2fs kullanıyorsunuz.
Şu an revoluation 9.5. 29 kurulu stok kernel ve magisk ile kullanıyorum eu dan sonra değişiklik oldu gayet de beğendim. Stok olarak bir sıkıntı ysamazsam bu şekilde kullanırım.
Kernel atmadan f2fs kullanılmıyor sanırım doğru mudur?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Anladım peki hocam şimdi siz Hagi rom üzerinde f2fs kullanıyorsunuz.
Şu an revoluation 9.5. 29 kurulu stok kernel ve magisk ile kullanıyorum eu dan sonra değişiklik oldu gayet de beğendim. Stok olarak bir sıkıntı ysamazsam bu şekilde kullanırım.
Kernel atmadan f2fs kullanılmıyor sanırım doğru mudur?

Ben de revos kullanıyorum , doğrudur hocam kernelsiz f2fs kullanamazsınız bu işi çözdünüz siz :)

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Pek çözdük sayılmaz tekleyip duruyor

Bende bayağı kararlı aslında yeni arayışlara girmezsem böyle devam edebilirim :D , sizde neden sıkıntı çıktı anlamadık .

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Sağlık olsun tekrardan aynı işlemleri yapmak gözüm kesmiyor açıkçası belki ben bir yerde yanlış yapıyor ola bilirim başka deneyen olursa anlarız artık
Keşke bir kaç tane daha Kernel olsa denerdik en azında

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Sağlık olsun tekrardan aynı işlemleri yapmak gözüm kesmiyor açıkçası belki ben bir yerde yanlış yapıyor ola bilirim başka deneyen olursa anlarız artık
Keşke bir kaç tane daha Kernel olsa denerdik en azında

Aynı anda hem f2fs destekleyen hem de miui için geliştirilmiş sadece 1 tane kernel var malesef sanırım bütün xiaomi cihazlarda bile sadece bu olabilir çünkü miui ext4 tabanlı olduğu için miui'a f2fs destekli geliştirmiyorlar halbuki 2 satır ekleyecekler :)

XiaoMiu

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
188
Aynı anda hem f2fs destekleyen hem de miui için geliştirilmiş sadece 1 tane kernel var malesef sanırım bütün xiaomi cihazlarda bile sadece bu olabilir çünkü miui ext4 tabanlı olduğu için miui'a f2fs destekli geliştirmiyorlar halbuki 2 satır ekleyecekler :)
İlerde çıkması dileyi ile

LloydGanzer54

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
17
Wisenky

Merhaba hocam f2fs denedim ne yazık ki eu ve revolution rom ların ikisinde de aynı sıkıntı ile karşılaştım. Vantom Kernel f2fs ve ext4 formatlarının ikisinde de bir süre sonra bazen 5 dk bazen bir uygulama açtığımda bazen telefon boşta iken kendi kendine reset atıyor. Ve performans modu açık bir şekilde geldigi için en azında benim her denemem de öyle oldu cihaz cayır cayır yanıyor gerçi bu sorunu ben ex kernel uygulaması ile hallettim ama reset ve takılma sorunu bir türlü çözemedim. Hem. Sizin verdiğiniz hemde vantom Kernelin son sürümü ile denedim sonuç aynı oldu. Yukarda dediğin gibi acaba f2fs yapamadım için mi böyle oldu diye düşündüm ama ext4 ile de aynı sorun yaşadım. Kernel de bir sorun var sanırım xda da bir kişi daha aynı şeyleri yazdığını okudum.
Siz stabil bir sekilde nasıl kullandınız anladım açıkçası nerde yanlış yaptım acaba bende mi sorun

Aynı sorun şuan bende de var
Telefon açıldıktan en fazla 5dk sonra bi anda donuyor 20 saniye falan öyle kalıp kendini yeniden başlatıyor ve böylece kısır döngüye giriyor.
Neyse en azından revos u beğendim(ayarlar gibi beyaz olan yerlerde pil göstergesinin gözükmemesi dışında) bi değişiklik oldu vantom kernelle beraber kullanırım amabu vantom kernel cihaza uzun sürede zarar verir mi çünkü daha 3 yıl daha kullanacağım

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Telefon açıldıktan en fazla 5dk sonra bi anda donuyor 20 saniye falan öyle kalıp kendini yeniden başlatıyor ve böylece kısır döngüye giriyor.
Neyse en azından revos u beğendim(ayarlar gibi beyaz olan yerlerde pil göstergesinin gözükmemesi dışında) bi değişiklik oldu vantom kernelle beraber kullanırım amabu vantom kernel cihaza uzun sürede zarar verir mi çünkü daha 3 yıl daha kullanacağım
Hocam sorun vantom Kernel ile alakalı onun için stok kernel ile kullanın cihazı. Ex kernel uygulaması ile stok kernel müdahale ediliyor. İşlemci frekanslarıni düşürdüm ve cihaz baya serin çalışıyor. Vantom Kernel düzelir ise ilerde tekrardan kullanırız.

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Hocam restart olayını sadece bir kez yaşadım o da pixel rom kullanırken ( stok kernel ) . Kesinlikle ben de revos'u çok beğendim . Cihaza zarar vermez hocam bunu vantomun kendisi de kullanıyor :) ayrıca ısınma olayı kernelle ilgili olmaması gerekiyor android işletim sisteminin kernel scriptlerini öldürdüğünü düşünüyorum aldığım yüksek pil ömrünün sebebi kernelin downclock açık olması , eylem yokken işlemci çalışmasını minimuma düşürüyor . Ben de bir 3-4 yıl kullanmayı düşünüyorum :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sorun vantom Kernel ile alakalı onun için stok kernel ile kullanın cihazı. Ex kernel uygulaması ile stok kernel müdahale ediliyor. İşlemci frekanslarıni düşürdüm ve cihaz baya serin çalışıyor. Vantom Kernel düzelir ise ilerde tekrardan kullanırız.

Vantomkernel cihaza zarar vermez hocam merak etmeyin . Güncellemeri paylaşıcam sürekli takipte kalın :)

Üst Alt