Rehber 82K Direnç + İmei Kaydı Yapılmış Ruby Note 12 Pro 5g Cihazlarda NFC Aktif Etme

caglarcg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağlar
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
1
Selamınaleyküm forum sakinleri. Hepinize sevgi ve selamlar gönderiyorum.
Bildiğiniz üzere 82K dirençli ve imeileri plakalanmıș ruby yurt dışı Note 12 Pro 5G serisi cihazlarda, MIUI V14.0.3.xx SMOMIXN rom yüklü olup BL kilidi kapalı olan cihazlara farklı rom yüklemesi yapıldığında NFC özelliği kayboluyor. Yani 82K direnç takılı cihazlarda farklı romlar yüklenince NFC Kalıcı olarak çalışmıyor. Magisk root aracılığı ile cihazı ancak rootlayarak ( BL kilidi açık olması zorunlu ) NFC modülü yükleniyor ama çokta sağlıklı değil çünkü bazı bankaların uygulamaları cihaz rootlu olduğu için kullanıma izin vermiyor. Diğer husus olan 66K direnç işlemi olan cihazlarda rootlamaya gerek kalmadan NFC özeliği farklı rom yüklendiğinde çalışıyor ama 66K direncin çok sağlıklı bir işlem olmadığını görüyorum ve ustalarımızda bu konuyla ilgili yazılarında özellikle değinmişler.
82K dirençli + imeileri plakalanmıș cihazlarla ilgili detaylı bir inceleme yaptım. Kendi kullanmış olduğum Note 12 Pro 5g yurt dışı 82K dirençli + imeileri plakalanmıș cihazımda da detaylı denemeler yaptım. Sonuç olarakta bir çözüm olduğunu gördüm. Çözüm anlatımı şu şekilde:
Cihazımı ilk aldığımda MIUI V14.0.3.1 SMOMIXN fake romlu + 82K direnç + imeileri yazılımsal olarak değil kayıtlı olarak yapılmış olduğunu gördüm. MTKClient program aracıyla sistem dosyalarını komple backup yaptım. Daha sonra MIUI V14.0.6.0 TMOMIXM global romu Rehber - Redmi Note 12 Pro 5G Bootloader Kilidini Açmadan ROM Değiştirme Rehberi BL kilidi kapalı olan MTK cihazlara rom yükleme rehberindeki gibi yükledim. Rehber anlatımında spflash tool içerisinde 3 tane seçenek var. Format+All, Firm Upgrade, Download Only. Bu üç tane modülü rast gele seçemezsiniz.
Format + All = Cihazınızı komple sıfırlar artı imeileriniz silinir.
Firmware Upgrade= Cihazınızı komple sıfırlar imeileriniz zarar görmez. (Direnç kayıtlı imeiler için geçerlidir, yazılımsal imei işlemlerinde imeiler silinir)
Download Only= Kendi sürüm içerisinde güncelleme yapmak için kullanılır cihazınızdaki veriler silinir imeiler silinmez. ( Örnek olarak sadece MIUI V14.xx.xx.xx rom yüklü olan cihaza yine V14.xx.xx.xx romla güncelleme yapılabilir. )
Ben yukarıdaki modüllerden Firmware Update seçeneğini seçtim ve alt alanda yer alan bin uzantılı dosyaların hepsini seçtim. Zaten yeşil tiklerden birisini kaldırıp tekrar tiklerseniz modül Download Only seçeneğine zorunlu geçiyor. O yüzden de doğrudan Firmware Update modülü seçildikten sonra bin uzantılı dosyaların başındaki kutucuklara dokunulmaması gerekiyor. Rehber anlatımındaki yer alan BROM moduna alma işlemi biraz uğraştırıyor ama tekrardan deneyerek sonuç alınıyor. Cihaza MIUI V14.0.6.0 TMOMIXM global romu başarıyla sorunsuz yükledim ve imei numaraları hiç bir şekilde silinmedi. Sadece NFC özelliği çalışmadı. Buradaki yaptığım işlemde şu şekilde:
MTKClient program aracını yönetici olarak çalıştırdım. Seçeneklerden MTKGUI modülünü çalıştırdım. Cihazı komple kapattım. Ardından ses açma + ses kısma + güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak hızlı bir şekilde usb kablosunu bağladım. BROM moduna geçince uygulama zaten başarılı bir şekilde BROM moduna geçtiğini yazıyor. MTKGUI Menülerinden Write Partition seçeneğini tıkladım. Karşıma bin uzantılı dosyaların olduğu ekran açıldı. Burada bir çok dosya göreceksiniz. Bunların içerisinde yer alan ''CUST.bin'' dosyasını buldum. Hemen Sağ tarafında yer alan SET butonuna basıp daha önceden en başta yukarıda anlattığım telefonun ilk yedeklemesini yaptığım backup bin uzantılı dosyalar arasından ''CUST.bin'' dosyasını seçtim. Diğer dosyalara asla dokunmadım sadece bu alandaki CUST.bin dosyasını seçtim ve sağ üstte yer alan Write Partition butonuna bastım. Ortalama 2.00 GB büyüklüğünde bir dosya olduğunu gördüm. Yazma işlemi bitene kadar bekledim. Yazma işlemi bittiğinde alt kısımda done yazıyor. Cihazı usbden ayırdım ve güç tuşuna basarak açtım. Cihaz sorunsuz bir şekilde açıldı imeiler silinmedi ve NFC modülü aktif hale geldi. NFC başta olmak üzere cihazın tüm özelliklerini tek tek test ettim. arama + aranma + şebeke yani komple check up ✅ yaptım. Cihazı ortalama 15 gün boyunca kullandım ve bugün 16. Gün. Cihaz gayet stabil çalışıyor ve üzerinde MIUI V14.0.6.0 TMOMIXM global rom yüklü. Belki bu sorun çoğu kişinin başına gelmiştir diye düşündüm ve sanırım yaşayanlar çözüm arayışına çıkmış olabilirler. Ben bizzat kendi cihazımda denedim ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Yapacağınız işlemlerde dikkatli olmanız gerekiyor onu söyleyeyim Aksi taktirde cihazınız brick moduna düşebilir bu konuda sorumluluk tamamen size aittir. Ben elimden geldiğince işlemleri sırasıyla anlattım. Ustalarımız da zaten bu konu hakkında bilgi sahibidirler diye düşünüyorum.
Saygılarımla...

eminguc19951

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
13
şimdi bilgisayarı açıp deneyeceğim aynı cihazda hadi hayırlısı, halihazırda uzun zamandır kullanıyorum global rom zaten şimdi cust.bin yedeğini yükleyeceğim

eminguc19951

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
13
teşekkürler oldu. bazı kişiler nfc her zaman aktif dediğinde olmaz öyle bişey diyordum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-03-23-10-29-28-931_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2026-03-23-10-29-28-931_com.android.settings.jpg
    239,7 KB · Görüntüleme: 44

activex069

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
A32
Konular
0
Dostum madem bir iş yapıyorsun düzgün yap.Bizim postları okuyup bilgisizce rehber hazırlıyorsun.Dediğin cust.bin fake romun cust.bin güncelleme almıyor ayrıca güvenli değil 2cisi bu cust.bin insanların yedeğinde yok.İnsanlara yardımcı olman güzel ama yaptığın iş düzgün değil işin hakkını versen az araştırsan ilk tebrik eden ben olurum amaç zaten yardımcı olmak.

caglarcg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağlar
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
1
Dostum madem bir iş yapıyorsun düzgün yap.Bizim postları okuyup bilgisizce rehber hazırlıyorsun.Dediğin cust.bin fake romun cust.bin güncelleme almıyor ayrıca güvenli değil 2cisi bu cust.bin insanların yedeğinde yok.İnsanlara yardımcı olman güzel ama yaptığın iş düzgün değil işin hakkını versen az araştırsan ilk tebrik eden ben olurum amaç zaten yardımcı olmak.
Öncelikle merhaba, birincisi ben sizin postları okumadım. İkincisi biraz üslubunuza dikkat ederek yazmanızda size fayda var. Ben yazılımcı biriyim ki zaten android cihazlarla ilgili bazı bilgilere sahibim. Gelmiş burda atar tutar yapıyorsunuz. NFC dosyalarının cust.bin dosyasını ayiklayabilir vede farklı roma patch yapabilir misiniz bana onu söyleyin? Ben bunu da yaptım 5 tane farklı stock roma patchledim ve denemelerini de yaptım. Ama sizin gibi böyle atar tutar bilip bilmeden konuşma yapan insanlara hak değil. Burası bir forum ortamı lütfen biraz daha insani medeni dille yorumunuzu takının Saygılarımla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkürler oldu. bazı kişiler nfc her zaman aktif dediğinde olmaz öyle bişey diyordum
Konunun Yarar sağlamasına sevindim teşekkürler.

eminguc19951

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
13
Hayırdır kardeş? Neden insanlara böyle tavır alıyorsun? Kafası olan zaten anlar sen anlamıyorsan bu senin sorunun. Fake romdan çıkarken herşeyi yedekliyorsun zaten rehberde de yedekleyin bile demiş brom mod ile global rom yüklemeyi anlatan kişi, yedeklemiyorsa da o onun sorunu... fake romun cust.bin i güncelleme alsa ne almasa ne? amaç NFC etkinleştirmekse bunun zararı ney? bişey batıyorsa sana bunu da başka yerde dile getir.

activex069

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
A32
Konular
0
Öncelikle merhaba, birincisi ben sizin postları okumadım. İkincisi biraz üslubunuza dikkat ederek yazmanızda size fayda var. Ben yazılımcı biriyim ki zaten android cihazlarla ilgili bazı bilgilere sahibim. Gelmiş burda atar tutar yapıyorsunuz. NFC dosyalarının cust.bin dosyasını ayiklayabilir vede farklı roma patch yapabilir misiniz bana onu söyleyin? Ben bunu da yaptım 5 tane farklı stock roma patchledim ve denemelerini de yaptım. Ama sizin gibi böyle atar tutar bilip bilmeden konuşma yapan insanlara hak değil. Burası bir forum ortamı lütfen biraz daha insani medeni dille yorumunuzu takının Saygılarımla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konunun Yarar sağlamasına sevindim teşekkürle
Bu konun bu şekilde açılmasına üzüldüm.Size kötü birşey demedim forumu araştırıp daha iyi şeyler sunabilirdiniz diyorum.

caglarcg

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağlar
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
1
Bu konun bu şekilde açılmasına üzüldüm.Size kötü birşey demedim forumu araştırıp daha iyi şeyler sunabilirdiniz diyorum.
Bakın, ideal bir rehber hazırlamak elbette daha çok profesyonel olarak anlatım ister orasına eyvallah ama siz neden bu kadar taktınız bu duruma ben bunu anlamadım? Söz konusu NFC özelliğim kaybolur mu veya kullanamaz mıyım diyenler için anlattım ben bu durumu. Değilse öyle profesyonel bir anlatım yapardım ki şu söylediklerinize pişman olurdunuz emin olun. Gecenin bir yarısı sıcağı sıcağına paylaştım ben durumu. Belki sizin zamanınız müsaittir benden daha çok müsaitsinizdir kapsamlı anlatıma ama şurada anlattıklarım zaten NFC modülü çalışmazsa ne yapabilirim? sorusuna cevap arayanlar için. OTA güncellemesinden bahsetmedim, cihaz güncelleme alır demedim. Buna benzer olan şeylere de değinmedim. Sadece NFC modülüne değindim. Ezbere bir şekilde yaptığım paylaşımı anlamadan bilip bilmeden kafanıza göre okuduğunuzu da belli etmeseydiniz iyi olurdu. Saygılarımla.
Lütfen daha fazla bu konu hakkında muhalif olmayınız, sorusu olanlar varsa yazdıklarında zaten ben gerekli cevapları düşeceğim.

serkanege

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan EGE
Cihazım
Mi 6
Konular
4
hocam selamlar acaba cust dosyasını paylaşabilir misiniz. konu için teşekkürler.

eminguc19951

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
13
hocam selamlar acaba cust dosyasını paylaşabilir misiniz. konu için teşekkürler.
cust.img ya da cust.bin dosyası paylaşılacak bir şey değil, her fastboot rom veya yedek dosyalarının içinde olur. cust.img ya da cust.bin. orijinalini yüklemek için spflash tool ile sadece cust.img dosyasını yazdırabilirsiniz ya da mtkclient ile fake romdaki cust.bin yedeğini fake olmayan roma yazdırıp nfc aktif edebilirsin. her güncelleme yapmak istediğinde orjinal cust.img'yi yazdırmak gerekiyor telefona ama hiçbir veri gitmiyor ve sonrasında normal güncelleyici uygulamasında yazılımı güncelleniyor

Üst Alt