İpucu 8.4.19 Global Beta İçin Google Camera

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
xda sitesinde ki bulduğum bu ayarlarla çok hızlı çalışıyor. (epic rom)

Hocam Paylaştığınız için teşekkürler, fakat O Ayarlar ile Çok hızlı Çalışmasının Bir imkanı yok. Öncelikle Min Iso Seçtiğiniz için, Gece Çekimlerinde El titremesine maruz kalır fotoğraf; elinizi sabit tutabilecekseniz düzgün fotoğraf çekebilirsiniz. İkinci olarak da, HDR İşlemesini Super High yaparsanız, yine HDR+ işlemesinde bir süre bekletir. HDR+ işlemesinin Benim en hızlı gördüğüm seçenek Slow oldu; Fakat bu seferde Kalitede bir miktar düşük yaşanabiliyor.

Paylaştığınız için teşekkürler tekrar, fakat bunun içinde bilgilendirmek isterim sizi :)

gentleman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ramazan
Cihazım
Mi MAX 2
Konular
0
Arkadaşlar root vs olmadan yükleyenler var sanırım, nasıl yapılıyor acaba?

Mi Max 2 cihaz.

lewizsthank1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Yazarkasa Teknisye
Konular
25
Global Kararlı sürüme Google Camera yükleyebiliyor muyuz?

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Global Kararlı sürüme Google Camera yükleyebiliyor muyuz?

Global Stabil 9.5.6.0 Romunu kullanan ve BL Kilidini açan arkadaşlar içindir!!! (Altta NOT Kısmında 8.4.19 Global Beta - Epic Rom 8.5.2 İçin kullanılması gereken dosyayı da belirttim)

Önce Cihaza Twrp(Custom Recovery) Kurulacak.

1) TWRP Kurulumu Anlatımı: Rehber - Xiaomi Mi6 Twrp Recovery + Xiaomi.eu Rom v.7.1 Kurulumu

Not: TWRP olarak Aşağıdaki Linkini verdiğim Twrp'yi kullanın. Diğer dosyaları için linkteki anlatımda söylenen dosyaları kullanabilirsiniz.

TWRP 3.2.1-1:

2) Cihaza Twrp'yi kurunca; Twrp'den çıkmadan Cihaza Magisk Root flashlayın. Bunun sebeni; Eğer Cihaza Magisk Root flashlamaz iseniz; Cihaz yeniden başlatılınca Stock Recovery'e dönüyor Global Tabanlı romlarda.

Magisk v16.3 (Twrp'den Flashlanacak):

3) Magisk'i de kurduğunuza göre sıra geldi Google Camera Fix dosyasını yine Twrp'den flashlamaya. Bu dosya Cihazda Google Camera'nın çalışmasını sağlıyor.

Google Camera Fix (Twrp'den Flashlanacak):

4) Bu işlemleri de yaptıktan sonra; Cihaza Google Camera Apk'sını kurmaya geldi.

Google Camera Apk:

Google Camera Ayarları:
Ayarlara girin. Bsg mod settings in içinde;
Model: New Pixels
Hdr: High
Portrait: Active

Geri gelin.
Correction of auto-exposure HDR: İncrease Exp To 2.

Sonra Kamera ana ekranina gelin. Komple kapatın Kamerayi, arka plandan da silin. Tekrar Kamera ya girin, Ayarlar Gelişmis de Hdr Gösteri açın. Tekrar Ana Kamera ekranina gelin ve Hdr nin üzerine basip Hdr Gelişmişi seçin.

NOT: Bu Anlatım Global Stabil 9.5.6.0 Romu içindir. Eğer Global Beta 8.4.19 - Epic Rom 8.5.2 Romlarını kullanıyor iseniz; 3. Adımdaki "Google Camera Fix (Twrp'den Flashlanacak)" yerine aşağıdaki Dosyayı Magisk üzerinden Modül olarak gösterin.

8.4.19 Global Beta - Epic Rom 8.5.2 - Google Camera için - Magisk Modülü:

NOT 2: Bu işlemlerden önce Cihazdaki verilerinizi yedekleyin her ihtimale karşı.

SessizFirtina

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sero
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
7
Global Stabil 9.5.6.0 Romunu kullanan ve BL Kilidini açan arkadaşlar içindir!!! (Altta NOT Kısmında 8.4.19 Global Beta - Epic Rom 8.5.2 İçin kullanılması gereken dosyayı da belirttim)

Önce Cihaza Twrp(Custom Recovery) Kurulacak.

1) TWRP Kurulumu Anlatımı: Rehber - Xiaomi Mi6 Twrp Recovery + Xiaomi.eu Rom v.7.1 Kurulumu

Not: TWRP olarak Aşağıdaki Linkini verdiğim Twrp'yi kullanın. Diğer dosyaları için linkteki anlatımda söylenen dosyaları kullanabilirsiniz.

TWRP 3.2.1-1:

2) Cihaza Twrp'yi kurunca; Twrp'den çıkmadan Cihaza Magisk Root flashlayın. Bunun sebeni; Eğer Cihaza Magisk Root flashlamaz iseniz; Cihaz yeniden başlatılınca Stock Recovery'e dönüyor Global Tabanlı romlarda.

Magisk v16.3 (Twrp'den Flashlanacak):

3) Magisk'i de kurduğunuza göre sıra geldi Google Camera Fix dosyasını yine Twrp'den flashlamaya. Bu dosya Cihazda Google Camera'nın çalışmasını sağlıyor.

Google Camera Fix (Twrp'den Flashlanacak):

4) Bu işlemleri de yaptıktan sonra; Cihaza Google Camera Apk'sını kurmaya geldi.

Google Camera Apk:

Google Camera Ayarları:
Ayarlara girin. Bsg mod settings in içinde;
Model: New Pixels
Hdr: High
Portrait: Active

Geri gelin.
Correction of auto-exposure HDR: İncrease Exp To 2.

Sonra Kamera ana ekranina gelin. Komple kapatın Kamerayi, arka plandan da silin. Tekrar Kamera ya girin, Ayarlar Gelişmis de Hdr Gösteri açın. Tekrar Ana Kamera ekranina gelin ve Hdr nin üzerine basip Hdr Gelişmişi seçin.

NOT: Bu Anlatım Global Stabil 9.5.6.0 Romu içindir. Eğer Global Beta 8.4.19 - Epic Rom 8.5.2 Romlarını kullanıyor iseniz; 3. Adımdaki "Google Camera Fix (Twrp'den Flashlanacak)" yerine aşağıdaki Dosyayı Magisk üzerinden Modül olarak gösterin.

8.4.19 Global Beta - Epic Rom 8.5.2 - Google Camera için - Magisk Modülü:

NOT 2: Bu işlemlerden önce Cihazdaki verilerinizi yedekleyin her ihtimale karşı.

Bu linkte ki modüllerin farkı nedir? Bende gcam kurmayı düşünüyorum. TWRP kurduğumda eski recovery ye dönebilirmiyim? 8.4.19 Global Beta kullanıyorum.

Aresfatih

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mix2
Konular
6
AR çıkarmaları kullanan varmı, müthiş bir özellik bence çok eğlenceli resimler videolar cekilebiliyor
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Bu linkte ki modüllerin farkı nedir? Bende gcam kurmayı düşünüyorum. TWRP kurduğumda eski recovery ye dönebilirmiyim? 8.4.19 Global Beta kullanıyorum.

Çeşitli Farklı özellikte modüller hocam. Benim eklediğim Linkte bu kişinin yaptığı modül.

Cihaza Stock romu tekrar flashlar iseniz, Twrp silinir.

SessizFirtina

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sero
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
7
Çeşitli Farklı özellikte modüller hocam. Benim eklediğim Linkte bu kişinin yaptığı modül.

Cihaza Stock romu tekrar flashlar iseniz, Twrp silinir.

Çok teşekkürler. İyi geceler.
[doublepost=1526551077,1526333871][/doublepost]Işığı az alan ortamda pozlama çok uzun sürüyor çözümü varmı?

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Çok teşekkürler. İyi geceler.
[doublepost=1526551077,1526333871][/doublepost]Işığı az alan ortamda pozlama çok uzun sürüyor çözümü varmı?

Hocam Increase Exp To 2 olan Auto Correction Kısmını; Off yaparsanız Pozlama kısa sürer. Fakat Daha Fazla Noise oluşumu gözlenir. İhtiyaç halinde; bu ayarı Off yaparak kullanıyorum bende.

Dreambx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ibrahim
Cihazım
mi box
Meslek
öğretmen
Konular
0
Hocam Increase Exp To 2 olan Auto Correction Kısmını; Off yaparsanız Pozlama kısa sürer. Fakat Daha Fazla Noise oluşumu gözlenir. İhtiyaç halinde; bu ayarı Off yaparak kullanıyorum bende.

Bu nedir arkadaşlar mi6 tüketicilere resmen sıfırdan kamera üretimi yaptırmış sanki..
Mi6 satın alma aşamasında biraz araştırayım dedim..Sayfalarca kamera ayarları ,iyi kötü yazıları ..tırstım valla..Sonuçta net değil ..bazısı Google camera ile çözdüm der,bazısı karanlık çekiyo der..
Doğru olan nedir ? Şu anda mi6 satın alsam ,pişmanlık yaşayıp bir 6 ayda buralarda yazarmıyım? Yoksa sağlıklı bir şekilde kullanabilir miyim?

Üst Alt