Hocam öncelikle anlatım için emeğinize sağlık.
Bende Miui 10 yüklemek isitiyorum ama kafamde deli sorular var.
Örneğin;
1-Bu işleme başlamadan önce nasıl yedek alacağım. Youtube da baktığım kadarıyla root atmadan twrp den backup alınmıyor. Cihazım rootlu değil 8.1 sürümü. Backup alma işini nasıl yapacağım. Bunu da anlatabilir misiniz?
2-Oldu ki Miui 10 u yükledim sonra eskisi gini Android 8.1 i tekrar nasıl kurabilirim. Bu konuda bana nasıl yardım edebilirsiniz. Yani rom u nerden bulabilir ve nasıl yüklerim.
3-Son olarak eklediğiniz video güzel olmuş ama eksikler var. Tam yükleme nasıl yapılır yeni gelen güncelleme nasıl yüklenir bunu da video çekerek anlatabilir misiniz?
4-Bi de cihazı ma Miui yüklemeğe değer mi?
Şimdiden teşekkürler.
1- full uygulama + veri yedeği için root şart. Çok zor bişey değil, forumdaki root konusunu inceleyin. Uğraşmak istemiyorsanız fotoğraf, video, rehber, gibi önemli şeyleri yedekleyin. Hafıza kartı veya google drive gibi bulut servislerine yedek alabilirsiniz.
2- Xiaomi tarafından güncel rom dosyası yayınlanıyor internet sitesinde. Bu dosyayı flaşlayarak sistemi komple orjinal hale getirebilirsiniz.
3- Videoyu güncellemeden önce çektim. Güncel sürümü yüklemek için tek yapmanız gereken güncel rom dosyasını kullanmak, onu da ekledim konuya zaten. Geri kalan işlemler aynıdır.
4- gerçekten değer. Yükleyin, memnun kalmazsanız orjinal romu tekrar yüklersiniz.