Sohbet 6000Tl ye Laptop Tavsiyesi

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Haklısınız geçmişte amdnin athlon ve fx işlemcileri çok kötüydü ısınırdı ve soba geyiği yapılırdı ama bunların hepsi geçmişte kaldı inanın bende şaşırıyorum artık intelle amd yer değişmiş gibi adeta ve amd ryzen serisi ile yeni mimariya geçip temiz sayfa açtı.
evimde 2 adet intel ve 2 adet amd tabanlı sistem var intel işlemciler planlı eskitme politikasımı bilinmez ama o kadar çok güvenlik açığı çıktı ve yama aldıki performansları çok düştü. yarı fiyata aynı performansı almak varken 2 katı fiyat intele verilmez hemde daha fazla ısınıp güç tüketiyoken.

Bugün herkesin çok beğendiği tercih ettiği qualcomm mobil işlemci markası amdden çıktı mesela :)
İntel daha adam akıllı soğutucu fan çıkaramıyor :D

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Çatır çatır oyun oynayacaksın en az 10k gözden çıkarman lazım maalesef.
AMD den uzak dur, Radeon dan uzak dur ATI gördün kaç.
Orasi doğru hocam da en azından bu fiyata en iyisi olsun:)

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Sadece işlemciye bağlamışsınız bütün olayı. Pc' nin soğutma kalitesi, temizliği, bakımı vs vs nolacak?
İntel daha 14 nm'den aşağı düşüremedi üretimini i5 10 nm değil yani. Ayrıca aynı frekansta çalışan 7 nm bir işlemci 14 nm bir işlemciden daha fazla güç harcar ve daha çok ısınır.
Buyurun hocam size 10 nm intel işlemci ;
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Belirttiğiniz üzere, işlemcinin istikrarlı çalışması için, dahsettiğiniz diğer etkenler de etkilidir. Ancak AMD işlemciler genellikle istikrarsız ve kararsız çalışmaktadır. Özellikle oyuncular, farkında olmadan işlemci kavrulmaya maruz bırakmaktalar. İşlemci bir kez kavrulduktan sonra, herhangi bir uygulamanın başlatılması ile birlikte, işlemci ısısında ani yükselişler zuhur etmektedir. İşte bu değindiğim aksaklık AMD işlemcilerde daha fazla gözlenmektedir. Bu aksaklığa ben de daha önce kullandığım PC'imde müşahit oldum. Notebook temizliğini de her zaman kendi yaparım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haklısınız geçmişte amdnin athlon ve fx işlemcileri çok kötüydü ısınırdı ve soba geyiği yapılırdı ama bunların hepsi geçmişte kaldı inanın bende şaşırıyorum artık intelle amd yer değişmiş gibi adeta ve amd ryzen serisi ile yeni mimariya geçip temiz sayfa açtı.
evimde 2 adet intel ve 2 adet amd tabanlı sistem var intel işlemciler planlı eskitme politikasımı bilinmez ama o kadar çok güvenlik açığı çıktı ve yama aldıki performansları çok düştü. yarı fiyata aynı performansı almak varken 2 katı fiyat intele verilmez hemde daha fazla ısınıp güç tüketiyoken.

Bugün herkesin çok beğendiği tercih ettiği qualcomm mobil işlemci markası amdden çıktı mesela :)
Hocam öyleyse şöyle diyeyim. Çevremde şahsen tanıdığım ve güvendiğim birinin memnuniyetini duymadan AMD işlemcili notebook almam. Masaüstü olsa; bi anakart, bi işlemci değişimi ile zarardan kurtulmak mümkün oluyor da, notebook'ta memnuniyetsizlik halinde, külliyen zarar oluyor.

Son düzenleme:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Hocam ben bunu gözüme kestirdim bayadır :D

baaydin

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Aydın
Konular
3
ryzen 4000 serisi geliyor az daha bekle ve ondan al

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Buyurun hocam size 10 nm intel işlemci ;
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Belirttiğiniz üzere, işlemcinin istikrarlı çalışması için, dahsettiğiniz diğer etkenler de etkilidir. Ancak AMD işlemciler genellikle istikrarsız ve kararsız çalışmaktadır. Özellikle oyuncular, farkında olmadan işlemci kavrulmaya maruz bırakmaktalar. İşlemci bir kez kavrulduktan sonra, herhangi bir uygulamanın başlatılması ile birlikte, işlemci ısısında ani yükselişler zuhur etmektedir. İşte bu değindiğim aksaklık AMD işlemcilerde daha fazla gözlenmektedir. Bu aksaklığa ben de daha önce kullandığım PC'imde müşahit oldum. Notebook temizliğini de her zaman kendi yaparım.

Hocam öyleyse şöyle diyeyim. Çevremde şahsen tanıdığım ve güvendiğim birinin memnuniyetini duymadan AMD işlemcili notebook almam. Masaüstü olsa; bi anakart, bi işlemci değişimi ile zarardan kurtulmak mümkün oluyor da, notebook'ta memnuniyetsizlik halinde, külliyen zarar oluyor.
Pardon hocam haklısınız 10 nm üretmiş intel en son ben yanlış biliyormuşum. Diğer söylediklerinize katılmamakla birlikte. talhacker hocamın söylediği gibi AMD'yi ryzen serisi ile değerlendiriyoruz biz. Sizin sıkıntı yaşadığınız AMD işlemci neydi bilemiyorum ama AMD ryzen serisi ile intelin epey önüne geçmiş durumda.

Araştırma yapmama lüzum yok abicim bizatihi görüşüyorum kendileri ile. :P
Ney üretirse üretsin. AMD ve ATI radeon gördünmü anksiyete kirizi geçiriyorum. Yav 4 gb ekran kartı var bende 512 mb ile çalışıyor. Kendileri bile henüz çözemediler. Sadece bende değil ha bu ekran kartını kullanan bir çuval adamda var aynı sorun. Ofis çalışmıyor ofis. Daha ne diyeyim. Yav bir çözüm üretemedi adamlar. En sonunda kendim çözdüm. Microsoft yardım sayfalarına girdi çözümümüz.
Athlonumuz varken evde doğalgaz faturası şimdikinin yarısı geliyordu :D Hele bir toplu işlem yapalım. Pancar motoru mübarek. Ömrümün üç yılını zulüm içinde geçirmişim sen diyorsun önyargı.
ATI nvidia'ya tercih edilmez şu anda orda aynı fikirdeyim. Athlon ile yaşadığınız tecrübelere de saygı duyuyorum :) gerçekten öylelerdi AMD işlemciler önceden. Ama ryzen serisi ile değişti AMD. O yüzden diyorum önyargılı olmamak lazım diye. Saygılar..

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Pardon hocam haklısınız 10 nm üretmiş intel en son ben yanlış biliyormuşum. Diğer söylediklerinize katılmamakla birlikte. talhacker hocamın söylediği gibi AMD'yi ryzen serisi ile değerlendiriyoruz biz. Sizin sıkıntı yaşadığınız AMD işlemci neydi bilemiyorum ama AMD ryzen serisi ile intelin epey önüne geçmiş durumda.

ATI nvidia'ya tercih edilmez şu anda orda aynı fikirdeyim. Athlon ile yaşadığınız tecrübelere de saygı duyuyorum :) gerçekten öylelerdi AMD işlemciler önceden. Ama ryzen serisi ile değişti AMD. O yüzden diyorum önyargılı olmamak lazım diye. Saygılar..

Hocam, çok eski değil, benim de sıkıntı yaşadığım notebook'ta ryzen serisi işlemci vardı. Şimdi o cihazı depoya indirdim. Üşenmesem şimdi gidip, depodan çıkarıp, AIDA64 ile bütün bilgilerini burada vereceğim. İç temizliğini de aksatmadan kendim yapardım. Oyun filan da oynamazdım. Hayatımda hiç oyun oynamadım desem yeridir.

AMD cihazları ilk alırken baştan iyi. Ama 2 - 3 yıl sonra arkadan seyrek seyrek lap lap bırakmaya başlıyor.

Ön yargıya gelince; hala da ön yargılı değilim. Ama çok güvendiğim yakınımdan memnuniyet duymadan bir daha AMD notebook almayı asla düşünmüyorum.

Bu arada; işim gereği 2 - 3 yılda bir defa notebook zaten değiştiriyorum. Eskileri intel olunca, toruna, torbaya veriyorum. AMD olunca depoya kaldırıyorum.

Üst Alt