Sohbet 6000Tl ye Laptop Tavsiyesi

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
En uygun bulabildğim Gamegaraj hocam, yerli marka. Yeni çıktılar ama iddialılar.

Alabilirseniz yeni nesil işlemciden dolayı Monster derim ama cidden fiyat farkı yüksek.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Arkadaşlar başlıkta da belli olduğu üzere Max 6k ya kadar hatta biraz üstü de olabilir laptop lazım.
Canavar gibi PC olsun oyun moyun çatır çatır oynatsın. Bunu buldum nasıldır:
Çok fazla anlamıyorum yeni nesil pcleri hani az çok bilgim var ama işin meraklılarına danışayım ben yine de:)
Merhaba, bahsettiğiniz PC bir önceki nesle ait olup, işlemcisi 14 nm'luk bir işlemcidir.

HP 15-cs3006nt ( 10 nm'luk i5 1035g1 işlemci, MX250 ekran kartı ve IPS ekranı vardır ) modelini tavsiye ederim. Gerçek 10ncu nesil PC'dir. Fiyatı; 6000 TL civarındadır. ( Aynı zamanda bu PC'ye sahibim. )

Ben bu PC'yi iş amaçlı satın aldığımdan oyun performansı hakkında yorum yapamam. Ancak genel bir kanı olarak belirtmem gerekirse, alacağınız PC'de, en az GTX1650 serisi bir ekran kartı olursa, oyunlarda PC zorlanmaz diye değerlendirmekteyim. Çünkü oyunlarda performans almak için, ekran kartının güçlü olması lazımdır.

Özetlersek; alacağınız PC'de;

* İşlemci ; en az i5 ve 10 nm olmalı,

* Ekran kartı ; en az GTX1650 ve üzeri olmalı,

* Kasa ; soğutması güçlü oyuncu kasalarından seçim yaparsanız, daha isabetli olur. Oyuncu kasalarında, soğutma aksesuarı daha güçlü.

* Geriye kalan, ips ekran vs gibi seçimler duruma göre göz ardı edilebilir.

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Bence 4.nesil ryzen beklememek kötü olur sizin için. Asus un ryzen 4 lü laptopları bile çok ucuz çıktı intelli varyasyonlara göre. Yakında diğer firmaların ryzen lı cihazları tr pazarına girecek. Kesinlikle intel den daha iyi ve uygun fiyatlı gelecekler. Örnek vermek gerekirse gtx 1660ti ve ryzen 7 4800h( 10.nesil i7 den daha iyi) Asus tuf bilgisayar 7400 TL fiyatı vardı. Acer gibi diğer markalar çok daha ucuza gelir.

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Ekran kartı olarak gtx 1060 ve üstü seviyedeki laptoplara yönelin yoksa performans olarak üzülürsünüz.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Şuan masaüstü yada dizüstü almak için iyi bi zaman değil ayrıca önceki yorumlarda intel öneren arkadaşlar gördüm sanırım 3-5 sene geriden geliyolar benim meslek bilgisayar olduğu için sürekli elimden çeşitli pcler geçiyor (tamir bakım parça değişimi) asıl uzak durmanız gereken marka intel. o kadar güvenlik açığı çıktıki yamalaya yamalaya i7 işlemcileri i3 yaptılar leş gibide ısınıyor amd ile rekabete giricem diye feleği şaştı şu aralar amdnin 1 sene önce çıkardığı işlemcilerle hala rekabet edemiyor çünkü amd yarı fiyatına aynı performansı hatta daha fazlasını verebiliyor dolasılıyla artık amazonda bile en çok satılan işlemciler sıralaması amd ile dolu. günümüzde intel işlemci almak bilerek yada bilmeyerek 2 kat fazla para vererek kazıklanmaktır.
4. nesil ryzen mobil işlemcileri beklemeni öneririm şuan dizüstü yada masaüstü pc almanı tavsiye etmem hocam.

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Çatır çatır oyun oynayacaksın en az 10k gözden çıkarman lazım maalesef.
AMD den uzak dur, Radeon dan uzak dur ATI gördün kaç.
AMD ile ilgili küçük bi araştırma yapmanızı öneririm. Mesela şu videoyu izleyebilirsiniz çok aydınlatıcı.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Önyargı ile yaklaşmamak araştırmak lazım. AMD 7 nm işlemcileri üretirken, Intel hala 14 nm işlemci üretmekte günümüzde.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Valla hocam yanlış anlamayın da, AMD 'li bir cihaz kullandım geçmişte. Baştan iyi idi de, sonradan arkadan lap lap bırakmaya başladı. Yani benim gözlemim; amd işlemcilerinin ısınması pc'leri oldukça kararsız hale getirmektedir.

İntel'de i5 1035g1 işlemci, 10 nm 'dur. Yani önemli olan işlemcilerin istikrarlı çalışmasıdır, diye değerlendirmekteyim.

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Valla hocam yanlış anlamayın da, AMD 'li bir cihaz kullandım geçmişte. Baştan iyi idi de, sonradan arkadan lap lap bırakmaya başladı. Yani benim gözlemim; amd işlemcilerinin ısınması pc'leri oldukça kararsız hale getirmektedir.

İntel'de i5 1035g1 işlemci, 10 nm 'dur. Yani önemli olan işlemcilerin istikrarlı çalışmasıdır, diye değerlendirmekteyim.
Sadece işlemciye bağlamışsınız bütün olayı. Pc' nin soğutma kalitesi, temizliği, bakımı vs vs nolacak?
İntel daha 14 nm'den aşağı düşüremedi üretimini i5 10 nm değil yani. Ayrıca aynı frekansta çalışan 7 nm bir işlemci 14 nm bir işlemciden daha fazla güç harcar ve daha çok ısınır.

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
yanılmıyorsam 6200tlye bu laptop'u aldım kesinlikle tavsiye ederim fakat güncel fiyatları daha yüksek..

ikinci el olarak değerlendirilebilir 8GB ram takviyesi ve 1tb hdd taktırmış fiyatı iyi

Son düzenleme:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21

Haklısınız geçmişte amdnin athlon ve fx işlemcileri çok kötüydü ısınırdı ve soba geyiği yapılırdı ama bunların hepsi geçmişte kaldı inanın bende şaşırıyorum artık intelle amd yer değişmiş gibi adeta ve amd ryzen serisi ile yeni mimariya geçip temiz sayfa açtı.
evimde 2 adet intel ve 2 adet amd tabanlı sistem var intel işlemciler planlı eskitme politikasımı bilinmez ama o kadar çok güvenlik açığı çıktı ve yama aldıki performansları çok düştü. yarı fiyata aynı performansı almak varken 2 katı fiyat intele verilmez hemde daha fazla ısınıp güç tüketiyoken.

Bugün herkesin çok beğendiği tercih ettiği qualcomm mobil işlemci markası amdden çıktı mesela :)

Üst Alt