Haber 5G destekli Redmi Note 9 serisinden satış başarısı!

Xiaomi geçtiğimiz günlerde Redmi Note 9 serisinin özelliklerini güncelleyip Çin'de yeniden üretti ve bugün satışa sunuldu. 5G destekli iki akıllı telefon ve 4G destekli bir model duyuran Xiaomi, satış başarısıyla yoluna devam ediyor.

Redmi Note 9 5G, Redmi Note 9 Pro 5G ve Redmi Note 9 4G modellerini duyuran Xiaomi, akıllı telefonlarını bugün satışa sundu ve birkaç saat içerisinde 300 binden fazla satış gerçekleştirdi. Çin mikroblog sitesi Weibo'da Redmi'nin resmi sayfasından paylaşılan görüntüyle duyuran satış başarısı takipçilerle paylaşıldı.
Uygun fiyatlı 5G destekli bir akıllı telefon olan yeni Redmi Note 9 serisi Çin'de büyük ilgi gördü.

Arda_10

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arda
Cihazım
Note 9s
Konular
27
Türkiye'ye gelicekmi bu cihazlar?

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Büyük ihtimalle Mi 10T Lite 5G olarak gelir. Ana kamerası hariç aynı cihaz. Avrupa pazarlarında bu isim altında satışa çıkmış.

Uluslarası pazarlarda daha önce satışa sunulan Redmi Note 9 modelleri de Çin'de şimdiye kadar satışa sunulmamış. Bazı modelleri Çin'e özel yapıyorlar sadece. Örneğin Redmi 10x Pro 5G gibi güzel bir cihazı Çin'e hapsettiler. Mi 10 Ultra da Çin'den çıkmadı yanılmıyorsam.

Avrupa fiyat tarifesinden gelirse en az 4000-4500TL bandından gelebilir. Bu da önceki nesillerde Redmi Note almış insanlara bayağı ağır gelir.

Yalnız Mi 10T Pro Türkiye'ye ÇOK DÜŞÜK özel bir fiyattan geldi. Vergi farkları ve dolar kurunu göz önünde bulundurunca belki dünyadaki en düşük Mi 10T Pro fiyatı ülkemizde uygulanmıştır. 256/8 modeli vergisiz 400$'dan daha düşük bir fiyatı gösteriyor kur ve ülkemizdeki vergi oranlarını dikkate alınca. Kaç tane getirdiler bilmiyorum, ama çok kısa sürede tüketildi.

Donanımhaber'de millet fiyata burun bükmüş. Buradaki yorumları takip etmedim.

Örnek verecek olursak Hindistan gibi bizim yanlarında çok zengin kalacağımız derecede fakir bir ülkede ve Xiaomi'nin ikinci yuvam dediği bir ülkede bile 128/8 modeli vergisiz 500$'dan yukarıda bir fiyatta.

Genelde bizim içinde bulunduğumuz Avrupa kategorisinde ise örnek olarak İspanya'da 256/8 modeli 649 euro vergi dahil, vergi hariç 536 euro yani 650 dolar yapıyor.

Kafalarına nasıl bir odun düştü bilmiyorum. Normalde Türkiye'ye bindirmeli tarife yapılırdı.

Üst Alt