Soru 5000tl Civarı Bilgisayar Tavsiyesi

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 11
Telefon Modeli
Redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese iyi günler,
Üniversiteye başladım ve bilgisayar lazım. Ana olayım yazılım ve kodlamayla uğraşmak ama illahaki oyun için de kullanırım. bana 5000 tl civarı bilgisayar önerir misiniz ve ya marka da olur aklımda monster var ama herhangi bir bilgim yok sizin değerli yorumlarınızı da almak isityorum

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam yazılım ve kodlamayla uğraşacaksan işin içine arada oyun da girecekse marka veya donanım öneremem ancak işlemci dar boğazı denilen olaya takılmak istemiyorsan bütçeni zorlaman lazım. İşlemci önbelleği önemli, birde üzerinde serbest ram bulunan NVMe M2 ve çift kanal destekli ram kullanman gerekir, ram en az 16gb ve tek modül olursa biraz daha avantajlı olur.

Oyla:

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yazılım ve kodlamayla uğraşacaksan işin içine arada oyun da girecekse marka veya donanım öneremem ancak işlemci dar boğazı denilen olaya takılmak istemiyorsan bütçeni zorlaman lazım. İşlemci önbelleği önemli, birde üzerinde serbest ram bulunan NVMe M2 ve çift kanal destekli ram kullanman gerekir, ram en az 16gb ve tek modül olursa biraz daha avantajlı olur.

Önecelikle yorumunuz için teşekkürler .Hocam aslında şöyle diyim elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ondan günümün her saniyesini kodlamayla geçirmeyeceğim biraz hobi olarak biraz da cv yi doldurmak açisından kodlama yapmak istiyorum çok iyi bir bilgisayar alamam şu an aileme yük olmak istemiyorum inşallah ilerde ben daha iyilerini alırım ama şu anlık bütçem bu kadar

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam benim tavsiyem monster markasından bütçenin yettiği herhangi bir ürünü alabilirsin. Adamlarda kötü bir ürün yok. Fiyatlarıda normal düzeyde.

Bunun haricinde sadece kodlama yapmak için çok aşırı yüksek özellikli bir bilgisayara ihtiyaç duymazsınız, sıradan bir bilgisayar işinizi görecektir. Ama yinede almışken bütçeni sıkıntıya sokmuyorsa dediğim gibi monster markasının ürünlerine bakabilirsin bence.

Örnek aşağıdaki bilgisayar. Benzer özelliktekiler ortalama 7-8 bin civarı.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
5000tlye senin isteklerini yerine getirecek masaüstü dizebilirsin. İtopya'ya bir göz gezdir hocam.

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18

Tavsiye ederim.

Edit:
Biraz daha pahalı ama daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu arada notebook alırken özellikle ekranının IPS olmasına dikkat edin. Ya da en kötü VA panel olsun. Genelde ucuz diye TN panel kullanılır ama ne renkleri doğru düzgün veriyor o kalitesiz paneller ne de gündüz ışık arkadan vurduğunda net görülebiliyor. O yüzden hem mat kaplamalı hem de IPS panelli modeller önermeye çalıştım.

Son düzenleme:
Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Önecelikle yorumunuz için teşekkürler .Hocam aslında şöyle diyim elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ondan günümün her saniyesini kodlamayla geçirmeyeceğim biraz hobi olarak biraz da cv yi doldurmak açisından kodlama yapmak istiyorum çok iyi bir bilgisayar alamam şu an aileme yük olmak istemiyorum inşallah ilerde ben daha iyilerini alırım ama şu anlık bütçem bu kadar
Hocam elbette tercih sizin, yalnız visual studio gibi ağır yazılımlar kullanacaksınız arada photoshop'a da bakarım diyorsanız en azından çok üst düzey olmasa da orta üst seviyede bir pc işinize yarar. Bütçenize uygun monsterlara bir göz atabilirsiniz.

Oyla:

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Hocam benim tavsiyem monster markasından bütçenin yettiği herhangi bir ürünü alabilirsin. Adamlarda kötü bir ürün yok. Fiyatlarıda normal düzeyde.

Bunun haricinde sadece kodlama yapmak için çok aşırı yüksek özellikli bir bilgisayara ihtiyaç duymazsınız, sıradan bir bilgisayar işinizi görecektir. Ama yinede almışken bütçeni sıkıntıya sokmuyorsa dediğim gibi monster markasının ürünlerine bakabilirsin bence.

Örnek aşağıdaki bilgisayar. Benzer özelliktekiler ortalama 7-8 bin civarı.

Evet hocam monster benim de ilgimi çekiyor. Excalibur da var onun hakkında bilginiz var mı

Tavsiye ederim.

Edit:
Biraz daha pahalı ama daha iyi.

Hocam bu arada notebook alırken özellikle ekranının IPS olmasına dikkat edin. Ya da en kötü VA panel olsun. Genelde ucuz diye TN panel kullanılır ama ne renkleri doğru düzgün veriyor o kalitesiz paneller ne de gündüz ışık arkadan vurduğunda net görülebiliyor. O yüzden hem mat kaplamalı hem de IPS panelli modeller önermeye çalıştım.

Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için dikkate alıcam söylediklerinizi

5000tlye senin isteklerini yerine getirecek masaüstü dizebilirsin. İtopya'ya bir göz gezdir hocam.

Hocam öğrenci olduğumdan okula felan götürmem gerekebilir ondan laptop bakıyorum teşekür ederim yorumunuz için

Oyla:
Üst Alt