Soru 4G ve 4.5G farkı nedir?

Mahoep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut Esat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Arkadaşlar aralarında ki fark nedir ona göre rom tercihi yapıcam. Şimdi den teşekkürler. (:

Hamzaomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hamza
Cihazım
Mi8
Konular
0
4g, 4.5g, lte hepsi aynı. Aralarındaki tek fark isim farklılığı. Örnek verecek olursak Turkcell bir hat ile hız testi yaptığımız zaman bulunduğunuz lokasyonda 4g ile 60 mbps hız alıyorsak 4,5g ile lte de de aynı hızları alırız.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
4g, 4.5g, lte hepsi aynı. Aralarındaki tek fark isim farklılığı. Örnek verecek olursak Turkcell bir hat ile hız testi yaptığımız zaman bulunduğunuz lokasyonda 4g ile 60 mbps hız alıyorsak 4,5g ile lte de de aynı hızları alırız.
İşin teknik boyutuna baktığınız zaman o iş öyle değil hocam, 4G ve 4.5G arasında çok ciddi farklar var mesele isim farklılığa da değil iki bağlantı türü arasında hız olarak uçurum var, ama türkiye de bu uçurumu yaratacak operatör yok. :)

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
İşin teknik boyutuna baktığınız zaman o iş öyle değil hocam, 4G ve 4.5G arasında çok ciddi farklar var mesele isim farklılığa da değil iki bağlantı türü arasında hız olarak uçurum var, ama türkiye de bu uçurumu yaratacak operatör yok. :)
Hocam, Türkiye'de bilerek isimsel bir oynama yaptılar sadece. Sözde 4G'nin en üst düzey donanımıyla kullanılan hâli ama ABD'deki 4G/LTE, Türkiye'deki 4.5G'yi katlıyor. :)

Türkiye'deki sadece söz üzerine bir şey. Aynı şeyi İran 3G'yi 3.9G diye pazarlayarak yaptı. :D

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam, Türkiye'de bilerek isimsel bir oynama yaptılar sadece. Sözde 4G'nin en üst düzey donanımıyla kullanılan hâli ama ABD'deki 4G/LTE, Türkiye'deki 4.5G'yi katlıyor. :)

Türkiye'deki sadece söz üzerine bir şey. Aynı şeyi İran 3G'yi 3.9G diye pazarlayarak yaptı. :D
Mesele isim değil hocam, altyapı. Türkiye de fiber altyapı kıtlığı olduğu için isim değişmiş gibi oldu, donanımsal değişiklik de oldu ancak altyapı yeterli olmadığı için bu bize olumlu yansıyamadı :)

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Mesele isim değil hocam, altyapı. Türkiye de fiber altyapı kıtlığı olduğu için isim değişmiş gibi oldu, donanımsal değişiklik de oldu ancak altyapı yeterli olmadığı için bu bize olumlu yansıyamadı :)
Altyapı olsa da olmasa da sonuçta 4.5G ile 4G/LTE aynı şey hocam. Yüksek ihtimalle ABD'deki donanım da bizimkinden yüksektir. :D

Rom kaynaklı olarak bazılarında LTE ve 4G yazabiliyor ama altyapı da Türkiye'de olduğu için fark olmuyor 4.5G yazmasıyla.

Oyla:

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Hocam yan binada hiper net var bizim bina da adsl haha--haha--

Oyla:
Üst Alt