Soru 4G ve 4.5G farkı nedir?

Mahoep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut Esat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Arkadaşlar aralarında ki fark nedir ona göre rom tercihi yapıcam. Şimdi den teşekkürler. (:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Altyapı olsa da olmasa da sonuçta 4.5G ile 4G/LTE aynı şey hocam. Yüksek ihtimalle ABD'deki donanım da bizimkinden yüksektir. :D

Rom kaynaklı olarak bazılarında LTE ve 4G yazabiliyor ama altyapı da Türkiye'de olduğu için fark olmuyor 4.5G yazmasıyla.
Mobil alt yapı firması Qualcomm’un LTE Advanced dediği yüksek hızlı 4G teknolojisi, Huawei gibi üreticiler tarafından 4.5G olarak adlandırıldı. Klasik 4G, 2011 yılından beri kullanılıyor. 4G, bilindiği üzere 100 Mbps’e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps’e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile farkı, LTE-Advanced'in 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşılabilmesi. Burada bilinmesi gereken bir nokta da 4.5 G7yle ulaşılabilecek 300 Mbps hızın garanti olmaması. Bu GSM şirketlerinin altyapısına bağlı. Hatta GSM operatörlerinin 4.5G sayfalarında bu konuda uyarı notları konulmuş. Bu notlarda hızın frekansa, kapsama alanına, hizmet alınan baz istasyonuna, coğrafi koşullara, şebeke yoğunluğuna, kullanılan cihaza, bağlanılan siteye ve baz istasyonundan uzaklığa göre değişim gösterebileceği vurgulanıyor.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Mobil alt yapı firması Qualcomm’un LTE Advanced dediği yüksek hızlı 4G teknolojisi, Huawei gibi üreticiler tarafından 4.5G olarak adlandırıldı. Klasik 4G, 2011 yılından beri kullanılıyor. 4G, bilindiği üzere 100 Mbps’e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps’e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile farkı, LTE-Advanced'in 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşılabilmesi. Burada bilinmesi gereken bir nokta da 4.5 G7yle ulaşılabilecek 300 Mbps hızın garanti olmaması. Bu GSM şirketlerinin altyapısına bağlı. Hatta GSM operatörlerinin 4.5G sayfalarında bu konuda uyarı notları konulmuş. Bu notlarda hızın frekansa, kapsama alanına, hizmet alınan baz istasyonuna, coğrafi koşullara, şebeke yoğunluğuna, kullanılan cihaza, bağlanılan siteye ve baz istasyonundan uzaklığa göre değişim gösterebileceği vurgulanıyor.
Teknik açıklaması bu ama gelin görün ki Turkcell bile 4.5G hızını 100 mbps'e sabitliyor. Bizde 100 mbps görürken hız testi, Amerika'da 300-400 mbps görüyor kullanıcı. Bizimki ne kadar LTE-A olsa da (ki emin değilim, olmayabilir de) LTE hizmeti veren yerden daha kötüyüz. Şimdi çıksa bizimkiler 6G tanıtsa, 3-5 test harika sonuç verir ama son kullanıcı hızın 10'da birini alacak mı? 6G gelmiş bize ne, durumu olacak.

Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Recep Tayyip Erdoğan farkı ,

4g ye geçmeyelim direkt 5g ye geçeriz fiyaskosu çabuk unutulsun diye ismine 4.5 g dediler. Eğer yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin , dünyada bizden başka kimse 4.5g diye bir isimlendirme kullanmıyor

Oyla:

NovtyX8

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
7
2 gün önce 3 arkadaş dağ evine gittik. Üçümüzün de hattı Türk Telekom, bir tek benimki 4.5G idi. Benim telefonuma aramalar geliyordu hatta youtubeden 720p videoda izledik ama arkadaşlarımınki çekmiyordu.

Oyla:

hamzasoph

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hamza
Cihazım
redmi note 3
Konular
4
Bizdeki 4.5 g pazarlama taktiğidir. Kağıt üzerindeki 4g hızını ilk kurulum testinde bile opertörler alamadı, biz hayatta alamayız o hızları. Yani herşey yalan. Pazarlama sadece. Hava atmak

Oyla:
Üst Alt