Yardım 4g çekiyor ama bağlantı yok

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUImind 12.0.13
Telefon Modeli
X3 NFC
Bootloader Kilidi
Açık
Aylardır bu sorunu yaşıyorum. Cihaz yurtdışı IMEI atıldı. Turkcell hattım ve kırsal sayılmayacak ilçe merkezine yakınım. 4g de sürekli bağlantı kopuyor. Uygulamalarda ya da oyunlarda internet rezalet derecede kötü olmamakla birlikte direk kopuyor. 3g ye alıp oyuna girdiğimde bağlantı daha iyi gibi ama çok yavaş. Şebeke sürekli 1 e düşüp yükseliyor tekrar tekrar 4gdeyken. Kardeşim Vodafone ve hiç sorun yaşamıyor o da aynı kişiden Rn9pro almıştı yurtdışı. Sorun cihazda mı operatörde mi sizce ? Denemediğim yöntem kalmadı. Simi de değiştirdim ama nafile. Yardımcı olcak kişiye cidden dua edicem ya da ücretini vericem çünkü aylardır resmen mobil interneti kullanamıyorum.

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Hocam bazen IMEI den kaynaklı olabiliyor eski bir cihazın IMEI si atıldı ise az çekebilir
2 kere IMEI attırdım. Gözümün önünde 4g destekli bi cihazın imeisi atıldı. 4g var ancak sinyal şebeke hep düşük ve bağlantı aşırı kötü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayarlar / telefon hakkında / tüm özellikler kısmından model numarasını yazabilirmisiniz?
Buyrun hocam.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi endonezya sitesinde Rn9 pro için
Jaringan & Konektivitas

Komunikasi

Mendukung 2+1 slot kartu, nano-SIM + nano-SIM + microSD (hingga 512GB)

Mendukung panggilan dual SIM VoLTE HD

Catatan: Dual 4G SIM memerlukan dukungan layanan operator telekomunikasi lokal, dan mungkin tidak tersedia di semua wilayah.

Jaringan & Konektivitas

GSM: B2/3/5/8
WCDMA: B1/2/4/5/8
TDD LTE: B38/40/41(2535-2655MHz)
FDD LTE: B1/2/3/4/5/7/8/20/28
band 20 yi yazmış arka kapakta ki model no ile bir bakin b20 varmı yok mu
belki denemiş olabilirsiniz ama
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Bir umut
Evet biliyorum denedim hepsini hocam. Ayrıca yazmıştım ama cihazım x3 nfc. Bu ağ türlerinden şebekenin ve internetin düzgün çektiği tek seçenek wcdma 3g yani. Ancak çok ağır ve yavaş. 4g aşırı kötü şebeke de hep düşüyor. Oyunlarda ms 999 a fırlıyor 20 saniyede bir.

işin ilginci bazı Endonezya sitelerinde band 20 yazmıyor, note 9 pronun 6 64 ve 8 128 modelleri varmış endonezya da onu öğrendim :) xiaomi sitesinden telefon alanların yorumlara koydukları fotoğraflarda telefonun arka kapakta ki etiketinde CE ibaresi bulunuyor büyük ihtimalle sizin telefonda da vardı.
Hocam benim x3 NFC yazmıştım konu başlıklarına. Rn9 kardeşim kullanıyor. Ayrıca global x3 nfclerin arkasında kapağa gömülü CE sertifikası yazıyor. Ben rootlayıp signal guru uygulamasındsn baktığımda band 20 var ama hiç geçmiyor. Band 1 ya da nadiren 3 kullanıyor Turkcell. 4g+ simgeside var üstte ama çok kötü kopuyor oyunlar oynanmıyor asla

İmei yazımı olmamıs..tekrar yazdırman lazım.Qcn dosyası bozulmus da olabilir.tekrar yazdırmadan düzelmez.

Mi 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cihazı aldığım kişi tekrar IMEI attı. Ama durum değişmedi. Qcn dosyası nedir hocam ? Ben kendim yapabilir miyim ?

eğer ime i kaynaklı ise şunu bir izleyip deneyin.
1)

2)
Çok teşekkürler linkler için ancak cihazım x3 nfc hocam. Başlıkta yazıyor ama görmemiş kimse sanırım konuda rn9 diyince bu model var elimde sanılmış. wasntme~~ aylardır enerjimi sömürdü cihaz. 4g de oyun oynayamıyorum. Videolar çeken yayın yapan biriyim normalde. Oyun bile oynayamıyorum... Ms çok yüksek hep. Bu cihazı aldığımdan beri böyle durum

Son düzenleme:
Oyla:

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
redmi note 9 pro yazınca ona odaklanmışız, kusura bakmayın, 4 g sorunu rom kaynaklı olabilir mi 2 adet x3 nfc ye imei attım hiç birinde 4g problemi olmadı, ama onların romu kutudan çıktığı gibiydi, bu x3 ün iki modeli var biri hint biri global rom hint modeli için uyarlanmış olabilir mi?
x3 nfc için imei videosunu da koyalım ayıp olmasın :)

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
redmi note 9 pro yazınca ona odaklanmışız, kusura bakmayın, 4 g sorunu rom kaynaklı olabilir mi 2 adet x3 nfc ye imei attım hiç birinde 4g problemi olmadı, ama onların romu kutudan çıktığı gibiydi, bu x3 ün iki modeli var biri hint biri global rom hint modeli için uyarlanmış olabilir mi?
x3 nfc için imei videosunu da koyalım ayıp olmasın :)
8/128 lik versiyon bendeki. Endonezya üretimi. Bütün romları denedim. Şuanda MIUImind 12.0.13 teyim son sürüm. Eu 12.0.9 tabanlı. 4g+ var gözüküyor simge ama 3g ile aralarında hiç fark yok hız konusunda. Zaten asıl sorun 4g deyken oluyor. Hiç bir şekilde oyun oynayamıyorum msten dolayı. IMEI işlemini kendim yapmam mümkün değil malesef çünkü hiç yapmadım. Cihazı bozabilirim. Aşağı caddede full çekiyor az önce denedim 4gdeyken. Yalnızca 40 metre mesafede. Ormanın içinde yaşayan insanlarda bile şebeke sorunsuzken ben açık ve ilçe merkezine yakınım. Anlamıyorum. Sorun cihazda mı operatörde mi IMEI işleminde mi nerede... Bir anlasam sorunun kaynağını biri aydınlatsa keşke. Naptıysam olmadı. Ayrıca cihazı aldığım kişi bir kez daha IMEI attı ama sonuç aynı.

Oyla:

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
resmi sitesinde
Jaringan & Konektivitas
Komunikasi
"Slot SIM hibrid, nano-SIM + nano-SIM atau microSDMemori eksternal sampai dengan 256GB"
Mendukung dual SIM dan dual VoLTE
Catatan: Dual VoLTE memerlukan dukungan layanan operator telekomunikasi lokal, dan mungkin tidak tersedia di semua wilayah.
Mendukung band jaringan
4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/20/28
4G: LTE TDD: B38/40/41 (2535-2655MHz)
3G: WCDMA: B1/2/4/5/8
2G: GSM: B2/3/5/8
Jaringan Nirkabel
Mendukung Wi-Fi 2x2 MIMO
Mendukung Bluetooth 5.1
b20 var görünüyor

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
resmi sitesinde
Jaringan & Konektivitas
Komunikasi
"Slot SIM hibrid, nano-SIM + nano-SIM atau microSDMemori eksternal sampai dengan 256GB"
Mendukung dual SIM dan dual VoLTE
Catatan: Dual VoLTE memerlukan dukungan layanan operator telekomunikasi lokal, dan mungkin tidak tersedia di semua wilayah.
Mendukung band jaringan
4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/20/28
4G: LTE TDD: B38/40/41 (2535-2655MHz)
3G: WCDMA: B1/2/4/5/8
2G: GSM: B2/3/5/8
Jaringan Nirkabel
Mendukung Wi-Fi 2x2 MIMO
Mendukung Bluetooth 5.1
b20 var görünüyor
O zaman sorun operatör de mi yani ?

Oyla:

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
Xiaomi bu herşey olabilir

Son düzenleme:
Oyla:

senol1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
7.0
Cihazım
redmi not 4
Konular
7
Arkadaşım sorunun tamamen qcn kaynaklı kendini yorma orjinal qcn dosyası bulmalısın ama zor. Formda bazı modellerin qcn leri var. Formda bunu yapan arkadaşlar da var. Ücretli yardım alabilirsin. Bende uzun süre aynı sorunu yaşadım ve oturdum kendi işimi kendim çözdüm. Birtane orijinal bir cihazda cekme qcn dosyası bulup ona yazdım IMEI sorunumu çüzüldü. Yani kısacası tekrar IMEI tamiri yapılması gerekiyor. Saygılar

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Arkadaşım sorunun tamamen qcn kaynaklı kendini yorma orjinal qcn dosyası bulmalısın ama zor. Formda bazı modellerin qcn leri var. Formda bunu yapan arkadaşlar da var. Ücretli yardım alabilirsin. Bende uzun süre aynı sorunu yaşadım ve oturdum kendi işimi kendim çözdüm. Birtane orijinal bir cihazda cekme qcn dosyası bulup ona yazdım IMEI sorunumu çüzüldü. Yani kısacası tekrar IMEI tamiri yapılması gerekiyor. Saygılar

Hocam paylaşım için sağolun ancak qcn dosyası nedir ? IMEI ile mi ilgili ? Siz diyince arattım link paylaşmak serbest mi bilmiyorum x3 nfc orjinal qcn dosyası var özelden mesaj attım bakar mısınız ?

Oyla:

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
x3 nfc 6 gb modelin orjinal qcn si