Yardım 300 TL Param Gitti Mi Etkinleştirme Yüzünden

thezalim02

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut Gazi
Cihazım
Xiaomi Mi Max 3
Meslek
Backend Front Edit
Konular
44
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI GLOBAL 12.0.2
Telefon Modeli
POCO X3 NFC
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,
Mi cloud yüzünden 300 TL para gitti. Turkcell kullanıyorum telefon yurt dışına mesaj gönderiyor. Ama numara doğrulanmadı diyor. Bir çok yöntem denedim.
1-Müşteri hizmetlerini aradım (Turkcell)
2-Mesaj merkez numarasını kontrol ettim
3-Cihaz bulu kapatıp açtım
4-sim bölünden +9 başlayan numaramı yazdım hiç bir cacık olmuyor. Bu operatörde tek yaşıyorum bunu başka operatörlerde problem yok çözümde yok kullanmak istiyorum bunu kapat mak değil bu konuda yardımcı olabilecek veya destek olacak kimse varmı lütfennn :@:@:@

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Titanium android 10 sonrası sorun çıkartıyor swiftte her şey düzgün mü duyuyorum hep transfer olabilirim

Oyla:

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Dediklerinizin hepsini daha önce defalarca denedim malesef olmuyor arka planda çalışıp gps i aktif açık tutan gps test benzeri uygulamalarda kullandım, mi mesajı da kapattım vs vs.

Sıkıntı giden sms te değil. Sms alınması sırasında bir problem oluyor. Numara taşıma yüzünden mi diye düşündüm sim 2 ye taktım yine olmadı.

Diğer yurtdışı alımlarda sorun yok tek sıkıntı mi cloud. O da ana ekran ayarımı yedeklesin yeter cihaz bulmayı googledan da yaparım ki zaten götüren adam da telefonu açıp kullanacak değil.
Anlamakta güçlük çekiyorum. SMS alınmasındaki porblem nedir? Ne tür bir hata mesajı aldınız. "Sim etkinleştirilemedi" mesajı almıyormusunuz. Ücret kesildiğine göre sms size kadar gelmiş. Size ulaşamayan bir hizmet için sizden ücret kesemezler.

mi hesabınızda eski bir telefon kaydı varsa, etkinleştirme sırasında mi hesabınız bilgisayardan açıksa ve mi sunucularında bir duraklama vs yoksa etkinleşmesi gerekir. Başlarda bende bayağı sıkıntı çektim. Sonradan anlattığım yöntem ile kolaylıkla üstesinden geliyorum.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Hayır hattım Turkcell bile değil vodafone kullanıyorum kimseye de mesaj göndermedim
Sizin hattınız üzerinden bir Turkcell numarasına SMS gönderilmiş hocam. Ücret yansıtıldığına göre Kıbrıs numarası falan olabilir. Başka uygulamaları bir kontrol edin isterseniz, sizin durumunuz Xiaomi'yle veya telefonla ilgili değil gibi görünüyor.

Oyla:

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30
Sizin hattınız üzerinden bir Turkcell numarasına SMS gönderilmiş hocam. Ücret yansıtıldığına göre Kıbrıs numarası falan olabilir. Başka uygulamaları bir kontrol edin isterseniz, sizin durumunuz Xiaomi'yle veya telefonla ilgili değil gibi görünüyor.
Olayı çözdüm hocam normalde bu Türkiye numarasıydı mesajlara baktım bu numaraya mesaj atmıştım ama her nedense yurt dışı olarak görmüş mesajları ya vodafone kaynaklı bir sorun yada xiaominin mesajlar uygulamasıyla alakalı normalde +90 olması gerek ama 0090 olarak görmüş mesajı. 0090 da Türkiye olarak geçiyor fakat her yöne 250 mesaj hakkım var normalde gitmemesi gerek. Yani kısacası mi cloud veya etkinleştirme ile alakası yok onu anladım.

Oyla:
Üst Alt