Yardım 300 TL Param Gitti Mi Etkinleştirme Yüzünden

thezalim02

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut Gazi
Cihazım
Xiaomi Mi Max 3
Meslek
Backend Front Edit
Konular
44
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI GLOBAL 12.0.2
Telefon Modeli
POCO X3 NFC
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,
Mi cloud yüzünden 300 TL para gitti. Turkcell kullanıyorum telefon yurt dışına mesaj gönderiyor. Ama numara doğrulanmadı diyor. Bir çok yöntem denedim.
1-Müşteri hizmetlerini aradım (Turkcell)
2-Mesaj merkez numarasını kontrol ettim
3-Cihaz bulu kapatıp açtım
4-sim bölünden +9 başlayan numaramı yazdım hiç bir cacık olmuyor. Bu operatörde tek yaşıyorum bunu başka operatörlerde problem yok çözümde yok kullanmak istiyorum bunu kapat mak değil bu konuda yardımcı olabilecek veya destek olacak kimse varmı lütfennn :@:@:@

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Turkcellde mi etkinleştirme çalışmıyor daha önce farklı başlıklarda da yazdım bu konu ile kanıtlanmış oldu. Ayar, izin vs hikaye. Turkcell de olmuyor.

Sorun yurtdışına giden mesajd değil. Geri dönüşte meydana gelen bir durum. Müşteri hizmetleri çözemiyor, 30 sms pakedim var 40 küsür sms gönderdi telefon geleni alamıyor. Turk telekomda vodafone da sıkıntı yok.
sorun sadece mi cloudda mı tam anlayamadım. 1-2 hafta sonra bende turkcell geçeceğim bi sorun yaşamayayım durduk yere :)

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Lütfen denermisiniz.
Eğer telefonunuzda birden fazla dialer uygulaması varsabirini varsayılan yapın.
1- Telefonunuzun ayarlar kısmından mi hesabını kapatıp çıkın.
2- Bilgisayarınızdan i.mi.com adresinden mi hesabınıza girin ve ayarlar kısmından kaç cihazınız görünüyorsa hepsini kaldırın. Hesaba bağlı herhangi bir cihaz kalmasın. Yanlız hesaptan çıkmayın site açık kalsın.
3- Telefonunuzda GPS bin açık olduğuna ve konumunuzu tespit ettiğine emin olun. Hava durumu uygulaması veya Google haritalar gibi uygulamalardan kontrol edebilirsiniz.
4- Konum tespit edildiğinde telefonun ayarlar kısmından mi hesabınıza giriş yapın. Cihazımı bul servisi açın. Mesajlar ve arama (isterseniz daha fazla) seçeneklerinin eşitlenmesini isteyin.

Tek seferde sms onayı gerçekleşecektir.

Bu hesabın doğrulanması olayı genelde mi hesabında birden çok cihaz olması ve telefonun o an GPS konum bulamaması yüzünden oluyor.
Dediklerinizin hepsini daha önce defalarca denedim malesef olmuyor arka planda çalışıp gps i aktif açık tutan gps test benzeri uygulamalarda kullandım, mi mesajı da kapattım vs vs.

Sıkıntı giden sms te değil. Sms alınması sırasında bir problem oluyor. Numara taşıma yüzünden mi diye düşündüm sim 2 ye taktım yine olmadı.

Diğer yurtdışı alımlarda sorun yok tek sıkıntı mi cloud. O da ana ekran ayarımı yedeklesin yeter cihaz bulmayı googledan da yaparım ki zaten götüren adam da telefonu açıp kullanacak değil.

Oyla:

ferhattoker33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mİ 5 prime
Konular
0
Dediklerinizin hepsini daha önce defalarca denedim malesef olmuyor arka planda çalışıp gps i aktif açık tutan gps test benzeri uygulamalarda kullandım, mi mesajı da kapattım vs vs.

Sıkıntı giden sms te değil. Sms alınması sırasında bir problem oluyor. Numara taşıma yüzünden mi diye düşündüm sim 2 ye taktım yine olmadı.

Diğer yurtdışı alımlarda sorun yok tek sıkıntı mi cloud. O da ana ekran ayarımı yedeklesin yeter cihaz bulmayı googledan da yaparım ki zaten götüren adam da telefonu açıp kullanacak değil.
telefon dilini ingilizce yapıp denediniz mi. Benim mi a3 te ingilizce yapıp açıp kapatınca aktifleşmişti. Bende biraz fazla ücret ödemiştim aktif olana kadar. Turk telekom hattım

Oyla:

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22

Hocam cihazınızın İMEİ kayıtı yapıldımı? Ben Azerbaycanda yaşıyorum cihazı Aliexspressden sipariş vermişdim zamanında, cihaz elime ulaşdıkdan sonra aynı sorunu yaşadım hattımda, burda her hat için 1 ay kayıt yapmadan kullanma izni veriliyor, öyle 2 ay kullandım sonra İMEİ kayıt ını yaptım cihazımın, ertesi gün sorun çözüldü, sim kart kendiliyinden bir defada etkinleşdi.

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
telefon dilini ingilizce yapıp denediniz mi. Benim mi a3 te ingilizce yapıp açıp kapatınca aktifleşmişti. Bende biraz fazla ücret ödemiştim aktif olana kadar. Turk telekom hattım

Turk telekomda hiç sıkıntı yaşamadım ben sizlere yaptıklarımı yazayım,
1 turkcell müşteri hizmetlerini aradım sms sıfırlama kodu gönderdiler
2 yurt içi dışı mesaj arama ayarları kontrol edildi
3 bölge hindistan çin türkiye vs denendi gereksiz uygulama dışında faydası olmadı
4 fabrika ayarı bile denendi
5 dil ingilizce yapıldı tık yok, bir yerde ispanyolcayıda denedim bana mısın demedi
6 GPS konusu yazdığım gibi
7 vpn denendi farklı sunucular ülkeler malesef
8 dns de malesef
9 farklı mi hesap açtım olmadı (onu da kapatamıyorum iyi mi)
10 sim yuvaları denendi
11 mi mesaj kapatıldı
12 4g kapatıldı ayrıca volte vowifi
13 i.mi.com dan etkinleştirme yapıldı o da olmadı
14 xda, 4pda, mi community, reddit, xiaomi.eu gibi kaynaklardaki tüm şunu deneyin bunu deneyinleri bir de böyle yapınları denedim olmadı.

Hatırladıklarım bunlar, bir kaç tane daha olabilir. En son cihazı bul kapattım sadece ana ekran uygulama yedeklemesi kullanıyorum bildirimleri de iptal ettim uğraşmıyorum.

Oyla:

EMPYRİUM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk As
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
10
Turkcell de bende sıkıntı yaşamadım da Vodafone da birkaç denemeden sonra aktifleştirme yaptı tabi 19 lirada yansıttı faturaya sağlık olsun. Bu tutarda birşey gelseydi sinir krizi geçirirdim. :)

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Turkcell platinum varsa 3 küsür tl ye 30 mesaj hakkı veriyor. Bitince paket yeniliyor. Parası çok değilde uyuz ediyor

Oyla:

ayhanaykut

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ayhan aykut
Cihazım
redmi note3
Konular
3
vodafone hiç haber vermeden tabir caiz ise geçiriyor,turkcellde yurtdışı mesajı kapatın ayrıca xiaomi bulutu kullanmayın ve garanti olsun diye ayarlar/şifreler güvenlik/yetkilendirme ve iptal yolu ile xiaomi SIM etkinleştirmeyi iptal edin kurtulun,tüm yedeklemelriniz için "swift backup" programını kullanın bir kez 10 lira verin bir yıl kullanın twrp ve root yaparsanız tüm programlarınızıda tüm verileri ile yedekler

Oyla:
Üst Alt