- Adım
- Şamil Tayyip
- Cihazım
- Mi 5 Prime
- Konular
- 8
Mi 5 Prime telefonu alalı 3 gün oldu. Batarya su gibi gidiyor. MIUI 8.1.2.0 Global Kararlı sürümü var.
Hocam siz cihazı ne için kullanıyorsunuz anlamadım? Pil tasarrufuna alıp köşeye mi bırakıyorsunuz? Benim mi 4 geceden sabaha 8 saatte en fazla %2 bazen hiç pil harcamıyor. Telefonu tasarrufa alıp köşeye koymakla pil performansı ölçülmez. Eğer ki telefon bir günü çıkarıyorsa en az 15 saat bekleme 4 saatde ekran süresi mesela. Bu normaldir. Tasarruf modu acil bir işin çıkar cihazı şarj edemezsin günü kurtarmak adına açarsın. Tabiki bildirim alamazsın. Arka plandaki senkronizasyonu durduruyor çoğu şeyi kapatıyor. Xiaomi nin pil tasarrufu böyle elle de yapılabilir çok bir faydası yok. Samsungta ki gibi ekranı siyaha cevireyim gibi bir olay yok. Pil tasarrufu sadece bekleme süresinde şarjın daha çok dayanmasıni sağlar gerçi bi fark yok mi 4 te. Kısaca cihazı köşeye koyupta pil performansı ölçülmezPil tasarrufu en yüksekte iken telefona dokunmadım 1 saatte %1 şarj gitti ama hiçbir bildirim de gelmedi. Pil tasarrufunu kapatırsam daha hızlı şarj gider ama
Hocam siz cihazı ne için kullanıyorsunuz anlamadım? Pil tasarrufuna alıp köşeye mi bırakıyorsunuz? Benim mi 4 geceden sabaha 8 saatte en fazla %2 bazen hiç pil harcamıyor. Telefonu tasarrufa alıp köşeye koymakla pil performansı ölçülmez. Eğer ki telefon bir günü çıkarıyorsa en az 15 saat bekleme 4 saatde ekran süresi mesela. Bu normaldir. Tasarruf modu acil bir işin çıkar cihazı şarj edemezsin günü kurtarmak adına açarsın. Tabiki bildirim alamazsın. Arka plandaki senkronizasyonu durduruyor çoğu şeyi kapatıyor. Xiaomi nin pil tasarrufu böyle elle de yapılabilir çok bir faydası yok. Samsungta ki gibi ekranı siyaha cevireyim gibi bir olay yok. Pil tasarrufu sadece bekleme süresinde şarjın daha çok dayanmasıni sağlar gerçi bi fark yok mi 4 te. Kısaca cihazı köşeye koyupta pil performansı ölçülmezPil tasarrufu en yüksekte iken telefona dokunmadım 1 saatte %1 şarj gitti ama hiçbir bildirim de gelmedi. Pil tasarrufunu kapatırsam daha hızlı şarj gider ama
Hocam siz cihazı ne için kullanıyorsunuz anlamadım? Pil tasarrufuna alıp köşeye mi bırakıyorsunuz? Benim mi 4 geceden sabaha 8 saatte en fazla %2 bazen hiç pil harcamıyor. Telefonu tasarrufa alıp köşeye koymakla pil performansı ölçülmez. Eğer ki telefon bir günü çıkarıyorsa en az 15 saat bekleme 4 saatde ekran süresi mesela. Bu normaldir. Tasarruf modu acil bir işin çıkar cihazı şarj edemezsin günü kurtarmak adına açarsın. Tabiki bildirim alamazsın. Arka plandaki senkronizasyonu durduruyor çoğu şeyi kapatıyor. Xiaomi nin pil tasarrufu böyle elle de yapılabilir çok bir faydası yok. Samsungta ki gibi ekranı siyaha cevireyim gibi bir olay yok. Pil tasarrufu sadece bekleme süresinde şarjın daha çok dayanmasıni sağlar gerçi bi fark yok mi 4 te. Kısaca cihazı köşeye koyupta pil performansı ölçülmez
O geri tuşunun çalışmaması nokta ışığın üzerine tam denk getirmek gerek bende de mı 5 var ilk zamanlar bende basmımıyor sanıyordumBakın tasarruf modunu açınca hiçbir uygulamadan bildirim gelmeyince ne anladım ben telefondan 3310 dan farkı kalır mı Telefon güzel Allah var ama pil performansı, geri tuşunun bir çalışıp bir çalışmaması, bildirimlerin gelmemesi beni bezdirdi. Ben iş hayatında biriyim ve çoğu zaman telefonla ilgilenen telefonla işi olan biriyim Benim için pil, hız ve stabil çalışması en önemli faktörler Ve hayal kırıklığına uğradım Bu yüzden iade etmek zorunda kalacağım
Katılıyorum Zenex hocam. Benim Mi 5 cihazımda da yaklaşık %3 gidiyor.Sizin romda sorun var gibi. Benim 7 saat uykuda %2 gidiyor. Redmi note 3 snapdragon kullanıyorum.
İş saatini 8 saat baz alırsak hiç elinden düşürmeyen birisi için pil yetmez tabiki. Çoğu cihaz için bu böyle. Yinede ara ara telefonla ugrasirsaniz günü kurtarirsiniz. Benim önerim cihazı normal ayarlarda kullanın gereksiz gps ve Bluetooth tarzı şeyleri kapatın. Otomatik parlaklığı kapatın. Senkronizasyon açık kalsın. Parlaklığı %30-%50 oranında kullanın yada gözünüze nasıl hoş geliyorsa. Yinede memnun kalmazsınız bi tane mi powerbank alabilirsininiz sizi o kurtarır gibiAnladım Xiaomi ve üst segment telefonu ilk defa kullanıyorum, bende bilgi almak için zaten bu konuyu açtım. Ben telefonu elinden düşürmeyen birisiyim. İş ortamında da pek düşürmüyorum. Bazen yeri gelir tüm gün telefon elimde olur. Sizin tavsiyeleriniz var mı
İş saatini 8 saat baz alırsak hiç elinden düşürmeyen birisi için pil yetmez tabiki. Çoğu cihaz için bu böyle. Yinede ara ara telefonla ugrasirsaniz günü kurtarirsiniz. Benim önerim cihazı normal ayarlarda kullanın gereksiz gps ve Bluetooth tarzı şeyleri kapatın. Otomatik parlaklığı kapatın. Senkronizasyon açık kalsın. Parlaklığı %30-%50 oranında kullanın yada gözünüze nasıl hoş geliyorsa. Yinede memnun kalmazsınız bi tane mi powerbank alabilirsininiz sizi o kurtarır gibi
Hayır hocam şu ana kadar hiç pil tasarrufunda kullanmadım. Mobil verimi açık unuttuğum zamanlarda ise şarjın %4'-%5'ini harcıyor.Pil tasarrufu açık oluyor mu peki