Sohbet 2. El mi 6 alacağım kararsızım yardım lütfen

juventus18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serkan
Cihazım
Mi6 seramik
Meslek
isletme lisans
Konular
9
Herkese merhabalar arkadaşlar, uzun zamandır mi 6 almayı düşünüyorum ama sıfır olanların fiyatı bütçemi aşıyor maalesef ( öğrenciyim :D ). İnternette 2.el olanlarına bakarken bir ilan dikkatimi çekti normalden daha düşük ama seramik model 128gblik neyse wpden görüştük falan fotolarini da attı. ürün baya temiz duruyor nerdeyse sıfır ayarında sadece arka kapakta ufak tefek cizik var dedi onlar da fotolarda görünmüyor bile. Cihazın ucuz olmasının sebebiyse parmak izi okuyucusu çalışmıyormuş tuş işlevini görüyor ama parmak izi okuyucusu çalışmıyor 2+1 garantisi yapılmış ve hâlâ 2.5 yıl civari garantisi de var kendisi 2.sahibi ve aldiginda böyle olduğunu söyledi ekrani veya arka camı zamaninda degismis olabilir dedi. Sizce bu ürünü almali miyim fiyati gayet uygun tam elimdeki bütçe yani cihazı görüşerek alacagim zaten ama sonradan problem cikar mi supheliyim, yorumlarınızı bekliyorum yazim yanlislarim icin özür dilerim :D
Hocam Merhaba,
Şu konuda size tavsiye vereyim. Bu cihaz görsellerden bana pek seramik olarak gelmedi. Parmak izi sensörü çalışmıyorsa dikkat etmelisin cihazın ekranı kırılmış ve değişmiş olabilir. Orjinal olmayan ekran değişimlerimde parmak izi sensörü çalışmıyor. Bence işin ucuzuna bakmayın, öğrenciniz bir daha telefon ne zaman alacaksınız belli olmaz. Almışken 64 gb 6 gb ram olanını alın bence. Ekran değişimini de şu şekilde anlarsınız en basit; kasa ile değişmemişse ekranın kasa ile birleştiği yerde boşluk ve yapıştırıcı izleri olur. Orjinal olmayan ekranı ek olarak ekranda renk yokken siyah ekranda tuş kilidi kapalı iken ekrana çok dikkatli bakın güneş ışığı ya da parlak bir lamba yasımasını telefon ekranına gelecek şekilde bakın. ekranda küçük küçük noktacıklar ve dalgalanma engebe vs gibi şeyler varsa ekran yan sanayi ile değişmiştir. İyi bir cihaz alın tavsiyem hatasız vs olsun güle güle kullanın :)

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Bence bunun yerine daha temiz bir mi 6 alın.
Seramik olmasını mı istiyorsunuz?
İlla seramik versiyon olsun istemiyorum ama fiyati seramik olmayanların arasında bile gayet iyi duruyor

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
Bu cihazı alsanız bile içiniz huzur bulmayacak. En ufak bir sıkıntısında probleminde acaba donanımsal mıdır diye kafanızda binbir soru olacak. Vazgeçin bence.

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
parmak izi çalışmayan bir mi6'yı ucuza almak bile mantıklı olmayacaktır bence. pin/desen falan uğraşılacak şeyler değil, mi6 gibi güçlü bir donanıma sahip cihazda. e dolayısıyla orijinal panel ile değiştirmek isterseniz de astarı yüzünden pahalıya gelir. boşa harcadığınız paranıza üzülürsünüz.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Parmak izi çalışmıyorsa ekran değişmiş olma ihtimali çok yüksek. Kolay kolay yamulacak bir telefon değil mi6 ama resimde yamukluk var gibi.

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Parmak izi çalışmıyorsa ekran değişmiş olma ihtimali çok yüksek. Kolay kolay yamulacak bir telefon değil mi6 ama resimde yamukluk var gibi.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
diger taraftan cekilmis fotoğrafı burdan düz görünüyor gibi bence o fotografta da cekimden kaynaklı ki alırken zaten cercevede hata varsa fark ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Merhaba,
Şu konuda size tavsiye vereyim. Bu cihaz görsellerden bana pek seramik olarak gelmedi. Parmak izi sensörü çalışmıyorsa dikkat etmelisin cihazın ekranı kırılmış ve değişmiş olabilir. Orjinal olmayan ekran değişimlerimde parmak izi sensörü çalışmıyor. Bence işin ucuzuna bakmayın, öğrenciniz bir daha telefon ne zaman alacaksınız belli olmaz. Almışken 64 gb 6 gb ram olanını alın bence. Ekran değişimini de şu şekilde anlarsınız en basit; kasa ile değişmemişse ekranın kasa ile birleştiği yerde boşluk ve yapıştırıcı izleri olur. Orjinal olmayan ekranı ek olarak ekranda renk yokken siyah ekranda tuş kilidi kapalı iken ekrana çok dikkatli bakın güneş ışığı ya da parlak bir lamba yasımasını telefon ekranına gelecek şekilde bakın. ekranda küçük küçük noktacıklar ve dalgalanma engebe vs gibi şeyler varsa ekran yan sanayi ile değişmiştir. İyi bir cihaz alın tavsiyem hatasız vs olsun güle güle kullanın :)
Hocam uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim sizin üzerinizden konuma yorum yapan herkese teşekkür ederim. En iyisi hiç bulaşmamak en kötü mi5s plus alırım hem celik cerceve saglam telefon tekrardan teşekkürler herkese konu kapatilabilir

Son düzenleme:

KutayKaraman

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kutay
Cihazım
Xiaomi Mi 5s
Konular
19
mi5s plus almayın hocam mi5 serisinde en stabil mi5... biraz bütçe daha biriktirin bence daha üst modellerden alın

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
mi5s plus almayın hocam mi5 serisinde en stabil mi5... biraz bütçe daha biriktirin bence daha üst modellerden alın
Mi5s sıkıntılı bir cihaz biliyorum ama mi5s plus ın da sıkıntı çıkardığını bilmiyordum. O zaman büyük ihtimalle mi5 pro alırım çünkü elimdeki bütçe maks 1500

KutayKaraman

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kutay
Cihazım
Xiaomi Mi 5s
Konular
19
Mi5s sıkıntılı bir cihaz biliyorum ama mi5s plus ın da sıkıntı çıkardığını bilmiyordum. O zaman büyük ihtimalle mi5 pro alırım çünkü elimdeki bütçe maks 1500
hocam mi5s kullanıyorum hiç stabil değil mi5s plusında kamerasında sıkıntısı vardı galiba.biraz bekleyin telefon fiyatlar düşmesini bekleyin ben mi5si 1200 almıştım suan 2100lerde geziyor

Üst Alt