Soru 2 Bin TL Ye Bilgisayar

1905

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arda
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
19
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.2.0
Telefon Modeli
Redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkeze Merhaba Ben Bir Bilgisayar Almak İstiyorum Ama Telefonun Ramini İşlemcisini Anlasamda Bilgisayar Sistemine Dair Hiçbir Fikrim Yok Malesef :'( Ben 2Bin TL Ye Düzgün Bir Dizüstü Bilgisayar Alabiliceğimi Düşünmüyorum Ama Nedense Ev Masaüstü Bilgisayar İstemiyor Sahibinden Gibi Sitelere Baktığım Zaman Ram 2 Katı Oynuyor Size Sorum 2Bin Tl Ye Ne Tür Bir Bilgisayar Almam Daha Mantıklı Olur Çok Üstüne Çıkamam Ve Nelere Dikkat Etmeliyim
Cevaplarsanız Sevinirim

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
26
Sıfır almak imkansız gibi bir şey artık. O yüzden 2.el bakmalısınız. Tanıdık bilgisayarciniz varsa onlardan uyguna garantisi az kalmış veya toplanmış temiz bulabilirsiniz ben cevremdekilere hep öyle aldırdım zamaninda. Tanıdık yoksa sahibindene letgoya falan bakın ikinci el de güzel ilanlar olabiliyor ama alirken iyice kontrol edin kozmetiği çok iyi olabilir ama ekran kartı sıkıntılı olabilir. Özellikle nvidia kartli olan modellerde sorun olabiliyor. Yani kullanana kadar da anlasilmayabiliyor.

Oyla:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Sıfır almak imkansız gibi bir şey artık. O yüzden 2.el bakmalısınız. Tanıdık bilgisayarciniz varsa onlardan uyguna garantisi az kalmış veya toplanmış temiz bulabilirsiniz ben cevremdekilere hep öyle aldırdım zamaninda. Tanıdık yoksa sahibindene letgoya falan bakın ikinci el de güzel ilanlar olabiliyor ama alirken iyice kontrol edin kozmetiği çok iyi olabilir ama ekran kartı sıkıntılı olabilir. Özellikle nvidia kartli olan modellerde sorun olabiliyor. Yani kullanana kadar da anlasilmayabiliyor.
Dostum internet cafe bence en kötü lakosyan pc almak için.

Oyla:

1905

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arda
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sitelerden Baktığım Sistemler Hep Birbirine Benziyor Genel Gözüme Çarpanlar Bunlar Ne Kadar İş Görür Sizce ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca Bilgisayarda Oyun Oynama Derdim Yok Genel Video Falan İzlerim Ve Hafif Birkaç Oyun Ama Kötü Bilgisayar Alıp Sonra Pişman Olmak İstemiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20200909_000606.jpg
    IMG_20200909_000606.jpg
    107,6 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20200909_000710.jpg
    IMG_20200909_000710.jpg
    100,3 KB · Görüntüleme: 38
Oyla:

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Sitelerden Baktığım Sistemler Hep Birbirine Benziyor Genel Gözüme Çarpanlar Bunlar Ne Kadar İş Görür Sizce ?

Ayrıca Bilgisayarda Oyun Oynama Derdim Yok Genel Video Falan İzlerim Ve Hafif Birkaç Oyun Ama Kötü Bilgisayar Alıp Sonra Pişman Olmak İstemiyorum
İ5 li sistem işinizi görür hafif oyunları rahat oynatır. Pentium lu olanı almayın ram oranı düşük internette dolaşırken kasma sorunları yaşatabilir.

Oyla:

1905

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arda
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İ5 li sistem işinizi görür hafif oyunları rahat oynatır. Pentium lu olanı almayın ram oranı düşük internette dolaşırken kasma sorunları yaşatabilir.
Benim Amacım Genel Olarak Google Oyun Oynama Derdim Yok Ama Anladığım Kadarıyla Google Da 8 GB Ram İstiyor Teşekkürler

Gezindiğim İlanlar Arasında Bu Tip Laptop İlanları Gördüm İşlemcilerini Bilemsemde 8 GB Ram İyi Gibi Geldi Bana Ama Yinede Dizüstünün Kasma Sorunudan Korkuyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20200909_004920.jpg
    IMG_20200909_004920.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20200909_005028.jpg
    IMG_20200909_005028.jpg
    138,2 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Piyasaya hakim değilim ancak, Oyun olmayacaksa, i5, 4Gb ram ve iyi kötü harici ekran kartı olan bir dizüstü iş görür. Video, dizi/film, evrak, kağıt/ kürek işlerini falan rahatlıkşa yaparsınız. Hatta bir takım oyunlarıda oynaya bilirsiniz ancak özel işlemler( render, photoshop, video edit vs) yada popüler oyumları falan unutun. Ayrıca AMD sistemler her zamam daha ekonomiktir, ancak ısınma ve enerji sarfiyatı intel işlemcilere göre daha fazla olacaktır. Dizüstünün kullanım konforunuda aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Oyla:

doubt

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
6
Neden sadece Intel üzerinden gittiniz hocam? Ryzen işlemciler de var hatırlatmak isterim. Üstelik tam da arkadaşın aradığı f/p ürünleri. 1905 hocam bu konularda çok tecrübeliyimdir eskiden 4 yıl bilgisayarcıda çalıştım. Sana 2. El uygun bir bilgisayar topluyorum. Parçaları buraya yazıyorum:
Ekran kartı : RX 550 2 GB - 500 TL
İşlemci : Ryzen 3 1200 - 450 TL
Anakart : A320M - 400 TL
RAM : 8 GB DDR4 2666 mHz RAM - 200 TL
PSU : Herhangi bir 500W psu yeterlidir. - 250 TL
SSD Harddisk : 480 GB SSD - 350 TL

Hocam hepsi 2150 tl tutuyor fakat siz daha ucuzunu bulabilirsiniz veya pazarlık yaparak 2000 TLye bu efsane pcyi toplayabilirsiniz. Neredeyse çoğu oyunu rahat oynatır ssd ve ram sayesinde ise tarayıcılarda vesaire rahat ve hızlı çalışır.

Oyla:
Üst Alt