Öncelikle şunu belirteyim. Tek isteğim, Hasan Bahar denen şahısın özür dilemesiydi. Israrla özür dilemeyip, kâle almadığı ve görmezden geldiği için; ayrıca kendi grubunda paylaşım yapmama izin vermediği ve engellediği için, konuyu buraya yazıyorum. Bu şahıstan alışveriş yapacak başka arkadaşlar aynı mağduriyete uğramasın. Başka bir amacım yok.
16 Ocak 2020'de, bir Facebook grubunu yöneten Hasan Bahar adlı şahıstan Mi 9 Lite model telefonu satın aldım. Band20 meselesini sordum. Bana verdiği cevap tam olarak şuydu:
Bunun üzerine, tek sim ile kullanacağımı belirttim ve 17 Ocak 2020'de ödemeyi yapıp siparişi verdim. 20 Ocak'ta telefon elime geçti. Birkaç, yazılımsal sorun yaşadık. Uzaktan bağlantı ile halledemeyince, Hasan Bahar'ın yönlendirdiği Güven adlı şahsa telefonu elden teslim ettim.
Güven bey, işlemleri hallettikten sonra, telefonu bana iletti. Ne yazık ki, çift İMEİ atmıştı. 24 Ocak 2020'de bunu fark ettim ve Hasan Bahar'a yazdım. İnternet kullanamadığımı belirttim. 4.5G destekleyen farklı bir telefonla, kendi telefonumu yan yana koyup hız testi yapmamı istedi. Benim telefonumun internet bağlantısı yerlerde sürünürken, diğer telefonun internet bağlantısı gayet iyiydi.
~~~
Birkaç gün önce, İMEİ'nin birini kaldırırsam Band20'nin geleceğini öğrendim. Hasan Bahar'la iletişime geçtim ve beni bir yazılımcı arkadaşa yönlendirdi. Yazılımcı arkadaşa, Band20 için garanti verip veremeyeceğini sorduğumda, şu açıklamayı yaptı:
Şansımı denemekten ziyade, Hasan Bahar'ın işine güvendiğim için işlemi yapalım dedim. Kendisini epeyce öven ve yücelten bir kitle vardı ortalıkta. Cuma gecesi, Hasan Bahar'ın yönlendirdiği yazılımcı arkadaşla uzaktan bağlantı yoluyla Sim1'deki imei'yi kaldırdık ve hattımı sim2'de kullanmaya başladım. Ne yazık ki, Band20 gelmedi. Bu işleme 50₺ ödeyerek; internet sorunumun düzelmediği gibi, hafıza kartı kullanma seçeneğimi de kaybetmiş oldum.
Hasan Bahar'ın yönlendirdiği ve ilk işlemleri yapan Güven Bey, orijinal dosyaları kullanmamış. Tek sim kaydı istememe rağmen, çift imei atarak en baştan batırmış zaten...
Şu an telefonum çöp. Hiçbir işe yaramıyor. Mobil veriye geçtiğim anda, H veya H+ kullanıyorum. Nâdiren 4.5G gösterse bile, hızım H+ tadında oluyor. 1750₺ telefon ücretinin üzerine, İMEİ kaldırmak için ödediğim 50₺'lik ücreti boş yere vermiş oldum. 1800₺ zarara girdim.
Elbette kendisinden hiç sorun yaşamadan telefon alan da vardır fakat yeni alacak arkadaşların tedbirli olması için yazıyorum. İlk işlem yapılırken orijinal dosyaların kullanması gerektiğini kesinlikle belirtin. Yoksa telefon hepten çöp oluyor. Ve, mümkünse bu satıcı ile muhatap olmayın.
Bu durumu Hasan Bahar'a özel mesaj yoluyla anlattığımda, en azından bir özür bekliyordum. Yazdığım mesaja "" emojisini koyup geçiştirmesi, hayli onur kırıcı oldu... Ardından onun yönetici olduğu grupta durumu izâh ettim. Gönderimi onaylamadan geri çevirdi. Daha sonra,
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
adlı Facebook grubunda bu yazıyı yazdım. Orada da gönderim onaylanmadı.
Konuyu Facebook dışına taşırmak istemezdim ama son çare olarak buraya yazıyorum. Umarım burada da aynı şekilde gönderim geri çevrilmez. Kimseye hakaret ettiğim veya onur kırıcı konuştuğum yok. Mağduriyetimi dile getiriyorum ki, başkaları da aynı sorunu yaşamasın. Düşük meblağlar ödemiyoruz telefon alırken...
Tüm konuşmamızın ekran görüntüsünü dosya olarak ekliyorum. Tâkdir sizindir.
Umarım cesaret edip konuya yorum yazabilir. Tek yapması gereken, ufak bir özürken egosu sebebiyle konuyu foruma kadar getirdi...