İpucu 17 pro max CPU ve gpu hızı dusurme

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Arkadaşlar malum cihazları rootladik ve yaptığım testlerde şunu farkettim cihaz güç tasarruf modunda bile uygulama geçişleri gibi basit işlemlerde cihaz 4.60 3.60 GHz lere çıkıyor ve basit işlerde bile ısınıyor belki bunu farketmemis olabilirsiniz ama bu cihazların soğutma sistemi çerçevede olduğu için kaptan isindiklarini hissetmiyorsunuz ve bende eskilerden bu işlere Elim yatkın olduğu için cihazın hızını düşürmeye karar verdim CPU hızını 8 cekirden dahil hepsini 1.99 a sabitledim gpu hızında 550 yaptım ve cihaz ısınmıyor şuan testleri yapıyorum ev sıcak olmasına rağmen cihaz baya soğuk kalıyor ve kasma doma olmuyor oyunlarda denemedim ama günlük kullanımda gayet akıcı sorunsuz şuan ayrıntıları burdan paylasicam
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Arkadaşlar benim gozlerim daha fazla dayanamadı 😀 ama şarj dayanmaya devam ediyor gece 23:00 da şarjdan çıkardım yani 1 saatlik ekran süresi bu veriye dahil degil ortalama 8 saat ekran açık kalma süresinde %50 şarj yedi ve aklınıza gelecek herşeyi yaptım sadece oyun oynamadım birçok kez kamerayı açıp foto çektim Instagram'da takıldım chromda dolandım oyun hariç herşeyi yaptım bence mükemmel sizde nedir durumlar

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-03-12-09-00-23-104_com.xiaomi.misettings.jpg
    Screenshot_2026-03-12-09-00-23-104_com.xiaomi.misettings.jpg
    297,1 KB · Görüntüleme: 43

tratakan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuğrul Ataka
Cihazım
Xiaomi 17ProMax
Konular
0
eu rom sonrası cihaz çok hızlı pil tüketmeye başladı. eğer sorun yaşanmıyorsa denemek istiyorum bunu

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
eu rom sonrası cihaz çok hızlı pil tüketmeye başladı. eğer sorun yaşanmıyorsa denemek istiyorum bunu
Şuan ekran açık kalma süresinde 10. Saatteyim sarjım %31 eğer günlük kullanım yapıyorsanız hız düşürmek en mantıklısı hocam + cihaz sürekli buz gibi kalıyor

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
13 saat 40 dakikayı gordu ekran süresi gözlerim artık aciyor 😀 bu testide böyle.bitirdik CPU gpu düşürmek isteyen arkadaşlar Google marketten performance tweaks indirip yapabilirsiniz bilginiz olsun

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
29
13 saat 40 dakikayı gordu ekran süresi gözlerim artık aciyor 😀 bu testide böyle.bitirdik CPU gpu düşürmek isteyen arkadaşlar Google marketten performance tweaks indirip yapabilirsiniz bilginiz olsun
Uygulama google playde performance tweaker olarak çıkıyor ve cihazınızla uyumlu değil daha önceki android sürümleriyle çalışır hatası veriyor, sizin uygulamanın tam adını ve google playdeki resmini ekran görüntüsü atar mısınız

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78

Hangi rom kurulu sizde hocam eu rom var bende ve sorunsuz açılıyor uygulama

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78

Bu linkteki apkyi indirip kurun bu daha cok özelleştirmeye sahip ve Android 16 ya daha uyumlu bir kernel manager

ci021

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cihat
Cihazım
redmi4
Konular
11
Arkadaşlar malum cihazları rootladik ve yaptığım testlerde şunu farkettim cihaz güç tasarruf modunda bile uygulama geçişleri gibi basit işlemlerde cihaz 4.60 3.60 GHz lere çıkıyor ve basit işlerde bile ısınıyor belki bunu farketmemis olabilirsiniz ama bu cihazların soğutma sistemi çerçevede olduğu için kaptan isindiklarini hissetmiyorsunuz ve bende eskilerden bu işlere Elim yatkın olduğu için cihazın hızını düşürmeye karar verdim CPU hızını 8 cekirden dahil hepsini 1.99 a sabitledim gpu hızında 550 yaptım ve cihaz ısınmıyor şuan testleri yapıyorum ev sıcak olmasına rağmen cihaz baya soğuk kalıyor ve kasma doma olmuyor oyunlarda denemedim ama günlük kullanımda gayet akıcı sorunsuz şuan ayrıntıları burdan paylasicam
2 haftalık gözleminiz nasıl? Başka bir arkadaş cpu çekirdekleriyle oynadıktan sonra bazen büyük çekirdeklerin yüksek frekansta takılı kalmasna ve cihazın ısınmasına yol açtığını, stock hale geri döndüğünü söylemişti. Sizde durum nasıl?

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
2 haftalık gözleminiz nasıl? Başka bir arkadaş cpu çekirdekleriyle oynadıktan sonra bazen büyük çekirdeklerin yüksek frekansta takılı kalmasna ve cihazın ısınmasına yol açtığını, stock hale geri döndüğünü söylemişti. Sizde durum nasıl?
Ben konuyu açtığından beri dusuk frekansta kullaniyorum gayet mutluyum cihazın 1 kere bile ısındığını hissetmedim ve batarya baya farkediyor %100 şarjla 20 saat ekran süresini.gordum o derece yani ama hiç yüksek performans isteyen bir oyun oynamadım en fazla braw stara oynadım kasmadan gayet akıcı tavsiye ederim fotodakide cihazın kullandığı GHz değerleri üstüne asla cikmiyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-03-23-18-13-08-070_ccc71.st.cpu.jpg
    Screenshot_2026-03-23-18-13-08-070_ccc71.st.cpu.jpg
    416,7 KB · Görüntüleme: 27
Üst Alt