Tavsiye 1080p IPS LCD vs 720p AMOLED

baalzebuub

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Timuçin
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
0
Kimse belirtmemis fakat amoled ekranlar piksel azlığını çok iyi kapatır. 250ppi amoled ile 250ppi ıps ekranı yan yana koyun amoled daha yüksek çözünürlüklü gibi görünür o yüzden kesinlikle amoled diyorum.

Teknolojisiyle bağdaşmayan fikirlerden kaçınılması gerektiğini düşündüren yorumdur. LED teknolojisi ile AMOLED teknolojisini arasında hele ki A3 panelini üreten Samsung'un PenTile AMOLED teknolojisi arasında oldukça fark vardır. TV ya da Monitör bazlı olarak OLED alt teknolojileri bilmediğim için bir yorum yapamayacağım ancak mobil cihaz panellerinde piksel dizilimindeki RG-BG nedeniyle altpiksel yoğunluğu görüntü oluşturma hasebiyle düşmekte bundan dolayı da hem çözünürlük hem de keskinlik azalmaktadır. 32 GB bir Flash belleğin 27 küsür gb çıkması gibi bir pazarlama argümanı olan AMOLED ekran çözünürlükleri bu ve benzeri panellerde lanse edilenden deneyimsel açıdan daha düşüktür. Reddit ya da techspecs gibi sitelerde deneyimleri ve görselleriyle paylaşımlarda bulunmuş oldukça büyük bir kitle var. Özetle 720*1280 ya da türevi bir AMOLED panel deneyim ve keskinlik açısından 3'te 1 oranda azaltmalı olarak (RGB değil de RG-BG nedeniyle) yani 480*853~ bir ips panel çözünürlüğü sunar.

Numan2094

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Poco x3 pro ;)
Konular
29
1080 p lcd panel her zaman 720 p amoledden fazla çok şarj yer.Aslında aralarında pek fark yok.Herkez 2 k ekran yok 1080 p diyor ama o ekranların hepsi 720 p den daha çok şarj yiyor hele ki 2k ekran bildiğin sömürüyor.Ama insanlar böyle şeylere pek değer vermiyor ben en iyisini isterim 2k olsun yok şu olsun ne yazık ki çözünürlük arttıkça gözlere daha zararı dokunuyor.Yerinizde olsam 720 p amoled ekran alırım.Karanlık modda amoled hem şarj tüketimini daha çok azaltıyor hem öylede tasarruf edebilirsiniz

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Teknolojisiyle bağdaşmayan fikirlerden kaçınılması gerektiğini düşündüren yorumdur. LED teknolojisi ile AMOLED teknolojisini arasında hele ki A3 panelini üreten Samsung'un PenTile AMOLED teknolojisi arasında oldukça fark vardır. TV ya da Monitör bazlı olarak OLED alt teknolojileri bilmediğim için bir yorum yapamayacağım ancak mobil cihaz panellerinde piksel dizilimindeki RG-BG nedeniyle altpiksel yoğunluğu görüntü oluşturma hasebiyle düşmekte bundan dolayı da hem çözünürlük hem de keskinlik azalmaktadır. 32 GB bir Flash belleğin 27 küsür gb çıkması gibi bir pazarlama argümanı olan AMOLED ekran çözünürlükleri bu ve benzeri panellerde lanse edilenden deneyimsel açıdan daha düşüktür. Reddit ya da techspecs gibi sitelerde deneyimleri ve görselleriyle paylaşımlarda bulunmuş oldukça büyük bir kitle var. Özetle 720*1280 ya da türevi bir AMOLED panel deneyim ve keskinlik açısından 3'te 1 oranda azaltmalı olarak (RGB değil de RG-BG nedeniyle) yani 480*853~ bir ips panel çözünürlüğü sunar.
Ben yanlış mi hatırladım. Tam tersi diye biliyorum.

mehmetali9393

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
3
Ben şuan note 8 kullanıyorum ve ghosting screen mevcut çok sinir bozucu (Garantisi yok).
Mi A3'e geçmek istiyorum aklımda tek soru ekran kaldı. Always on Display çok sevidiğim özellik. Ve ghosting screen olma ihtimali yok. Ama hala çok kararsızım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Parlaklık derken nit seviyesi birbirine yakın değil mi note 8 le ?
Amoled ekrandan şaşma derim ayrıca mi serisinden devam etmeni öneririm redmi serisi mi serisine göre daha ucuz haliyle kalite farkı var

ramazan özkaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ramazan
Cihazım
Mİ A 3
Meslek
esnaf
Konular
49
Aynen hocam

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

baalzebuub

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Timuçin
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
0
Ben yanlış mi hatırladım. Tam tersi diye biliyorum.
Hocam telefon panelleri için yazdığım bilgiler doğrudur. Hatta yazdıktan sonra teyit için baktığımda da ekşide redditte internette de buldum. İsteyenler kontrol edebilir yanlış bildiğim bir nokta varsa düzeltilmesini isterim tabi

BugategAyas

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makale Yazarı
Konular
67
Ben şahsi fikrimi belirteyim;
FHD+ ekranda bile haz alamıyorum diyebilirim ben. LG G4 kullanıyordum bundan önce, QHD (2K) ekran paneli vardı ve tatmin ediyordu gerçekten. Bence en kötü telefonun ekranı FHD olmalı. Orta seviye ise QHD ve son olarak üst segmentlerde de QHD+ veya UHD (4K) olmalı. Sonuçta o kadar para veriyoruz. OIS yok, NFC yok, kablosuz şarj yok, suya ve toza dayanıklılık yok, şebeke ile görüntülü görüşme yok, 60 FPS 4K video çekimi yok... Bari bunların karşılığında en kötüsü QHD ekran olsun.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Ben şuan note 8 kullanıyorum ve ghosting screen mevcut çok sinir bozucu (Garantisi yok).
Mi A3'e geçmek istiyorum aklımda tek soru ekran kaldı. Always on Display çok sevidiğim özellik. Ve ghosting screen olma ihtimali yok. Ama hala çok kararsızım.
Hocam amoled ekran için de Amoled yanığı diye bir durum söz konusu olabilir, bilginize :) hayalet ekrandan kaçayım derken, amoled yanığına yakalanmayın :D

amputebülent

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Han
Cihazım
P9 Lite 2017
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Cevaplarınız için teşekkürler. iPhone 11 gibi amiral gemisi cihazlar hd+ ips lcd panel kullanıyorlar. Ama ele alınca kötü gözüktüğünü söyleyemem gayet net ve canlı. Bunun sebebi nedir ? Hd+ Amoled ekran bunlara yanaşamaz mı ?
iPhone'un panelleri çok kalitelidir, istisnasız DCı-P3 renk evrenini desteklerler, 625nit parlaklık verirler. Apple'ın retina panelleri çoğu amoledden güzel görüntü verir ama kullandıkları teknoloji LCD ve Apple LCDnin çıkabileceği en üst noktaya ulaştı. Seneye amoledli retinalar ile piyasayı yıkacak

Üst Alt