Tavsiye 1080p IPS LCD vs 720p AMOLED

mertaslan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Yıl 2020 ve 720p hala bir seçenek olarak mı görülüyor?
1080p vs 2k desen neyse. Aklın yolu bir, akıl varsa.
AMOLED ekran yüksek çözünürlük ve yüksek PPI ile güzeldir.
Bu seviyede bir AMOLED ekran kesinlikle FHD bir IPS ekranın çeyreği etmez.
Piksel dizilişi PPI değerinden her ne kadar daha önemli olsa da 720p çözünürlük ciddi anlamda berbat ötesi. IPS LCD ile devam ediniz efenim, 720p amoledin stabilitesi ve piksel kalitesinden emin olamıyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler. iPhone 11 gibi amiral gemisi cihazlar hd+ ips lcd panel kullanıyorlar. Ama ele alınca kötü gözüktüğünü söyleyemem gayet net ve canlı. Bunun sebebi nedir ? Hd+ Amoled ekran bunlara yanaşamaz mı ?

mehmetali9393

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
3
Mi 8 se cihazında amoled ekran mevcuttu sonra resmi note 6 pro ile takas yaptım üzerine 700 TL aldım ve bin pişman oldum attan inip eşeğe binmiş gibi hissettim parlaklık olarak amoledin çeyreği bile etmez 1 sene sonunda ghost touch ve screen sorunu belirdi ips ekran benim için bitmiştir

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Cevaplarınız için teşekkürler. iPhone 11 gibi amiral gemisi cihazlar hd+ ips lcd panel kullanıyorlar. Ama ele alınca kötü gözüktüğünü söyleyemem gayet net ve canlı. Bunun sebebi nedir ? Hd+ Amoled ekran bunlara yanaşamaz mı ?
iphone'da yer alan ips ekran "Liquid Retina IPS LCD" dediğimiz ekran o yüzden ekran o kadar kaliteli. 720 p amoled alınmaz pikseller sayılıyor resmen yine de siz bilirsiniz

mertaslan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Mi 8 se cihazında amoled ekran mevcuttu sonra resmi note 6 pro ile takas yaptım üzerine 700 TL aldım ve bin pişman oldum attan inip eşeğe binmiş gibi hissettim parlaklık olarak amoledin çeyreği bile etmez 1 sene sonunda ghost touch ve screen sorunu belirdi ips ekran benim için bitmiştir
iphone'da yer alan ips ekran "Liquid Retina IPS LCD" dediğimiz ekran o yüzden ekran o kadar kaliteli. 720 p amoled alınmaz pikseller sayılıyor resmen yine de siz bilirsiniz
Ben şuan note 8 kullanıyorum ve ghosting screen mevcut çok sinir bozucu (Garantisi yok).
Mi A3'e geçmek istiyorum aklımda tek soru ekran kaldı. Always on Display çok sevidiğim özellik. Ve ghosting screen olma ihtimali yok. Ama hala çok kararsızım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Amelod . sadece ekran parlaklığı düşük kalıyor

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Parlaklık derken nit seviyesi birbirine yakın değil mi note 8 le ?

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
1080p ekran dururken Oled qled amoled poled 720p olduktan sonra değmez almaya :D

ramazan özkaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ramazan
Cihazım
Mİ A 3
Meslek
esnaf
Konular
49
Ben şuan note 8 kullanıyorum ve ghosting screen mevcut çok sinir bozucu (Garantisi yok).
Mi A3'e geçmek istiyorum aklımda tek soru ekran kaldı. Always on Display çok sevidiğim özellik. Ve ghosting screen olma ihtimali yok. Ama hala çok kararsızım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Parlaklık derken nit seviyesi birbirine yakın değil mi note 8 le ?
Hocam güneşe çıktığınızda ekran parlaklığı zayıf kalıyor biraz . Redmi 8 de yarıda olan parlaklık mi A3 de sona almak gerekiyor

mertaslan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Hocam güneşe çıktığınızda ekran parlaklığı zayıf kalıyor biraz . Redmi 8 de yarıda olan parlaklık mi A3 de sona almak gerekiyor

Cihaz elime geçerse bir bakarım. Teşekkürler.

baalzebuub

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Timuçin
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
0
Cihaz her ne kadar uygun fiyatlı da olsa eğer ki geleceğe yönelik uzun kullanım ve uygun fiyat talep ediyorsanız seçiminiz LCD panellerden yana olmalı. LCD panellerin üretim maliyeti OLED panellere nazaran daha düşük olduğu için yedek parça konusunda daha makul fiyatlarla karşılaşırsınız. Yarın öbür gün panel düşüp kırıldığında kırık amoledle gezmektense düzgün yeni bir lcd panelle gezmeyi yeğlerim şahsen. Ülkede hergün yukarı tırmanan dolar kurunda bu ve benzeri yedek parça maliyetlerinin de artık cihaz alımlarında daha çok göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ha deneyim olarak lcd de kayıp yok mu oldukça var ama always on display kullanmayı verin ya da siyahları tam siyah, 'beyazı da açık mavi' görmeyin bence bir şey olmaz :) ekran büyüklüğünü cihazın bilmiyorum ancak 720p bir ekran ancak 4" civarı bir büyüklükte keskinlik doygunluğu verebilir. 5" ve üzerinde deneyimlerimce 1080p ve üzeri olması gerekir diye düşünüyorum yoksa tırtıklı kablolar ve de piksel arası boşluklar görmeniz olası

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Kimse belirtmemis fakat amoled ekranlar piksel azlığını çok iyi kapatır. 250ppi amoled ile 250ppi ıps ekranı yan yana koyun amoled daha yüksek çözünürlüklü gibi görünür o yüzden kesinlikle amoled diyorum.

Üst Alt