Yardım 10.2.2.0 Güncellemesi Sorunları

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Selamlar
Telefonumu(Pocophone F1) 2 hafta önce filan 10.2.2 ye güncelledim(global) ve bir kaç sorunum çıktı arkadaşlar. İlk olarak şarj eskiye göre daha çabuk bitiyor ve bi ara android şarj tüketiminin 36 ya çıktığını gördüm. Bunu manuel bir şekilde düzeltme şansımız var mı? yoksa da illa yazılım ile mi düzeltilecek?
İkinci olarak Instagram da hikayelerde ekran tam oturmuyor örneğin yazılar tam çıkmıyor köşedeki 2-3 harf gözükmüyor.
Üçüncü olarak tam ekran modunda kullanıyorum ben bunun pil ve performansa bir etkisi var mıdır?
Dördüncü ve son olarak çentik modu kalkmış bunu herhangi bir şekilde geri getirebilir miyim?
Yeni güncellemeler ile xiaomi sorunlark gidermesç gerekirken snki farklı sorunlara sebebiyet veriyorlar
Xiaomi maalesef sorun yönetimi konusunda yeterli düzeyde değil.

Verdiği yeni güncellemeler ile etkileyici ve güzel özellikler sunuyor ve bir takım sorunlara çözüm getiriyor.
Lakin bunu yaparken yeni yeni sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Şuan kullandığım 10.1.3.0 versiyonunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Sıkıntısız şekilde kullanıyorum.
10.2.2.0 güncellemesi ile 960Fps ağır çekim ve Gece Çekim modu gibi etkileyici özellikler sunuldu lakin buna karşın kullanıcılardan edindiğim izlenimlere göre Muhteşem seviyede şarj ömrüne sahip bu cihazda şarj sorunları meydana çıkmış. Bende bunun üzerine 10.2.2.0 Güncellemesini yüklemedim.

Bu sorun bir sonraki güncellemede büyük ihtimalle çözülecektir :)

Size tavsiyem yeni bir güncelleme geldiğinde gerekli platformlardan ( Forum MIUI Türkiye , , Youtube vb ) bu güncellemeleri yapan kullanıcıların geri dönüşlerine göz atmanız ve sorular sormanız , tatmin edici bulduktan sonra ise güncellemeyi cihazınıza yüklemenizdir.
Android 9 geçiyorsunuz muhtemelen mi 8 se de bizde 2 gündür sorun üstüne sorun var geçişte , Android versiyonu değiştiğinden malesef sorun kaçınılmaz ,
Pie a geçeli epey oldu hocam . Bu güncelleme(10.2.2.0) Pie güncellemesi değil.
Pie geldiğinde Poco optimizasyon ile ilgili veya herhangi bir diğer sorunlarla karşılaşmadı.
10.2.2.0 ile Ufak çaplı şarj sorunu başladı.
Bir sonraki güncelleme ile çözülecektir :)

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Alırsın wipe format data yaptık dan sonra eski romu yükleye bilirsin , içindeki her şey silinir yanlız yedek al

dogrudur hocam. bu telefonu önceki güncellemeye alma gibi bi seçenek varmıdır acaba

alperbostan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Pocophone F1
Konular
16

Verdiği yeni güncellemeler ile etkileyici ve güzel özellikler sunuyor ve bir takım sorunlara çözüm getiriyor.

Şuan kullandığım 10.1.3.0 versiyonunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Sıkıntısız şekilde kullanıyorum.
10.2.2.0 güncellemesi ile 960Fps ağır çekim ve Gece Çekim modu gibi etkileyici özellikler sunuldu lakin buna karşın kullanıcılardan edindiğim izlenimlere göre Muhteşem seviyede şarj ömrüne sahip bu cihazda şarj sorunları meydana çıkmış. Bende bunun üzerine 10.2.2.0 Güncellemesini yüklemedim.

Size tavsiyem yeni bir güncelleme geldiğinde gerekli platformlardan ( Forum MIUI Türkiye , , Youtube vb ) bu güncellemeleri yapan kullanıcıların geri dönüşlerine göz atmanız ve sorular sormanız , tatmin edici bulduktan sonra ise güncellemeyi cihazınıza yüklemenizdir.

Pie geldiğinde Poco optimizasyon ile ilgili veya herhangi bir diğer sorunlarla karşılaşmadı.
Çok teşekkürler ayrıntılı bilgi için

Pocof1

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Okan
Cihazım
Pocophone F1
Konular
0
Merhaba arkadaşlar. Ben de pocophone f1 kullanıcısıyım. Telefonumun her özelliğinden oldukça memnunum. Yalnız son gelen güncellemeyle birlikte şarjı bir tık daha gerilediğini hissediyorum. Umarım bunu yeni bir güncellemeyle ortadan kaldırırlar. İyi forumlar.

Asdfg70

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone f1
Konular
2
10.0.4 e nasil dönerim rootsuz bi yardimci olun hocam

aslan1071

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aslan
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her güncellemede bazı sorunları çözüp başka sorunlar çıkaran sadece xiaomi değil yazılımıyla çok övülen iphone da hata yapıyor fazlasıyla hemde yüksek fiyatlarla sattıkları telefonlarda çok derinlere inmemek gerekiyor ne yapsın telefon uzaya mı çıkaracak sizi anlamış değilim konuş konuşuyor resim çek çekiyor hatalar illaki olacak fazla takmamak gerekiyor

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10

Her güncellemede bazı sorunları çözüp başka sorunlar çıkaran sadece xiaomi değil yazılımıyla çok övülen iphone da hata yapıyor fazlasıyla hemde yüksek fiyatlarla sattıkları telefonlarda çok derinlere inmemek gerekiyor ne yapsın telefon uzaya mı çıkaracak sizi anlamış değilim konuş konuşuyor resim çek çekiyor hatalar illaki olacak fazla takmamak gerekiyor
Hocam sakin olun hele :)

Ben Xiaomi yi çok seven ve savunan bir Xiaomi kullanıcısıyım.

Ancak eleştri zararlı birşey değildir. Aksine doğru ve iyi niyetli eleştri eksik olanı görüp çözüme yönelmeye teşvik eder.

Kullanıcı her zaman daha iyisini isterken şirketlerde bu taleplere karşılık vermeye çalışırken bir yandan ise kazancını ön plana çıkarır.

Elbette dediğiniz gibi aynı durum diğer markaların cihazlarında da yaşanıyor.
Ancak Xiaomi sorun yönetimi konusunda biraz zayıf kaldığı aşikâr bir durum.

Mevcut cihazların sorunlarına daha fazla eğilmeli , kronik sorunları elinden geldiğince ortadan kaldırması öncelikli hedefi olmalıdır.

Ancak bazı sorunlar yer yer gözden kaçıyor ve çözümleri gecikebiliyor.
Elbette çözüm bulunup güncelleme ile kullanıcıya sunuluyor , Ancak öncelik sorunların çözümü olmalıdır .

Umarım kendimi doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir. :)

aslan1071

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aslan
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Hocam sakin olun hele :)

Ben Xiaomi yi çok seven ve savunan bir Xiaomi kullanıcısıyım.

Ancak eleştri zararlı birşey değildir. Aksine doğru ve iyi niyetli eleştri eksik olanı görüp çözüme yönelmeye teşvik eder.

Kullanıcı her zaman daha iyisini isterken şirketlerde bu taleplere karşılık vermeye çalışırken bir yandan ise kazancını ön plana çıkarır.

Elbette dediğiniz gibi aynı durum diğer markaların cihazlarında da yaşanıyor.
Ancak Xiaomi sorun yönetimi konusunda biraz zayıf kaldığı aşikâr bir durum.

Mevcut cihazların sorunlarına daha fazla eğilmeli , kronik sorunları elinden geldiğince ortadan kaldırması öncelikli hedefi olmalıdır.

Ancak bazı sorunlar yer yer gözden kaçıyor ve çözümleri gecikebiliyor.
Elbette çözüm bulunup güncelleme ile kullanıcıya sunuluyor , Ancak öncelik sorunların çözümü olmalıdır .

Umarım kendimi doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir. :)

Ettin zaten ben seni anladım tek anlaşamadığımız konu bunların neden yapıldığı aslında benim anlatmak istediğim o halde açık açık yazayım bunlar birer ticaret oyunu kim ne derse desin bu gerçek değişmeyecektir

Üst Alt