- Adım
- Tarık Taştan
- Cihazım
- Pocophone F1
- Meslek
- EndüstriMüh. Öğr.
- Konular
- 10
Selamlar
Telefonumu(Pocophone F1) 2 hafta önce filan 10.2.2 ye güncelledim(global) ve bir kaç sorunum çıktı arkadaşlar. İlk olarak şarj eskiye göre daha çabuk bitiyor ve bi ara android şarj tüketiminin 36 ya çıktığını gördüm. Bunu manuel bir şekilde düzeltme şansımız var mı? yoksa da illa yazılım ile mi düzeltilecek?
İkinci olarak Instagram da hikayelerde ekran tam oturmuyor örneğin yazılar tam çıkmıyor köşedeki 2-3 harf gözükmüyor.
Üçüncü olarak tam ekran modunda kullanıyorum ben bunun pil ve performansa bir etkisi var mıdır?
Dördüncü ve son olarak çentik modu kalkmış bunu herhangi bir şekilde geri getirebilir miyim?
Xiaomi maalesef sorun yönetimi konusunda yeterli düzeyde değil.Yeni güncellemeler ile xiaomi sorunlark gidermesç gerekirken snki farklı sorunlara sebebiyet veriyorlar
Verdiği yeni güncellemeler ile etkileyici ve güzel özellikler sunuyor ve bir takım sorunlara çözüm getiriyor.
Lakin bunu yaparken yeni yeni sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Şuan kullandığım 10.1.3.0 versiyonunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Sıkıntısız şekilde kullanıyorum.
10.2.2.0 güncellemesi ile 960Fps ağır çekim ve Gece Çekim modu gibi etkileyici özellikler sunuldu lakin buna karşın kullanıcılardan edindiğim izlenimlere göre Muhteşem seviyede şarj ömrüne sahip bu cihazda şarj sorunları meydana çıkmış. Bende bunun üzerine 10.2.2.0 Güncellemesini yüklemedim.
Bu sorun bir sonraki güncellemede büyük ihtimalle çözülecektir
Size tavsiyem yeni bir güncelleme geldiğinde gerekli platformlardan ( Forum MIUI Türkiye ,
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
, Youtube vb ) bu güncellemeleri yapan kullanıcıların geri dönüşlerine göz atmanız ve sorular sormanız , tatmin edici bulduktan sonra ise güncellemeyi cihazınıza yüklemenizdir.Pie a geçeli epey oldu hocam . Bu güncelleme(10.2.2.0) Pie güncellemesi değil.Android 9 geçiyorsunuz muhtemelen mi 8 se de bizde 2 gündür sorun üstüne sorun var geçişte , Android versiyonu değiştiğinden malesef sorun kaçınılmaz ,
Pie geldiğinde Poco optimizasyon ile ilgili veya herhangi bir diğer sorunlarla karşılaşmadı.
10.2.2.0 ile Ufak çaplı şarj sorunu başladı.
Bir sonraki güncelleme ile çözülecektir