Sohbet Yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirme

VIEMORTEM

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
note 10
Konular
2
Selamlar.Yurt dışından bir arkadaşım yolcu beraberinde telefon getirmeyi düşünüyor.Havalimaninda valiz kontrolünde memur gördüğünde harç ücreti alıyor mu ya da herhangi bir cezası var mı?(Pasaport kaydı ayrı)

Son düzenleme:

aykutak46

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi 9T
Konular
0
Selam,
Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi
Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye’ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremez. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorundadır.
Özetle sadece kullandığınız telefonu getirebilirsiniz ancak kullandığınız telefonu yurtdışından aldıysanız IMEI numaralı kutusunu, faturasını yaninizda bulundurmanız gerekmektedir.

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Bir adet kendi telefonu bir adette hediye olarak toplamda iki telefon getirebilir. Şuan hatırlamıyorum bazı ülkeler hariç diğer yerlerden alınan telefonlar için havalimanında form doldurmanız halinde yurtdışında telefona ödediğiniz vergiyi geri alabilirsiniz.

aykutak46

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi 9T
Konular
0
3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanunu' na göre artık 2 adet getiremezsiniz. O eskidendi. 2 adet telefon yanınızda getirir ve yakalanırsaniz şayet Gümrük Kanuna muhalefet suçundan idari para cezası yanında adli işlemler ile de karşı karşıya kalabilirsiniz.Bilginize

VIEMORTEM

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
note 10
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi