Yurtdışı Telefon Nasıl Gelir?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Yurtdışı Telefon Nasıl Gelir?

ByKatre' Alıntı:
hediye yazınca falan geçmez mi acaba çünkü jiayu s3 kaçmaz yaw 160 dolar üst segment cihaz on numara

Öyle olabilse Türkiye telefon yağmuruna tutulmaz mı? Herkes satıcıya hediye paketi yaptırır.

Posta veya kargo yoluyla her türlü benzersiz kimliğe (ki bu imei numarası oluyor) sahip cihazın yurda sokulması mümkün değil. Böyle cihazlarda fiyatın falan bir önemi yok. Hepsi yasak. Sadece yolcu beraberinde gelebiliyor. Tabiki bu da belli bir sayıda. X_seller gibi satıcılar Çin'de okuyan yada oraya fuar v.s. için giden kişileri organize edip, oradan aldıkları telefonları bu kişilerle Türkiye'ye gönderiyorlar. Birçok ilden kişi olduğu için de almak isteyen kişilere elden teslim yapıyorlar.

Yasaklı olmayan ürünlerde 75€ altına olursa vergi alınmadan gümrükten geçer. 75€ ile 1500€ arasında olursa gelen ülkeye bağlı olarak %18 yada %20 vergisini ödersiniz. 1500€ üzeri olursa onlar da yasak.

Elbette yasaklı olan ürünlerin gümrükten geçme ihtimalleri de var. Gümrük memurunun dikkatsizliği, o günkü ruh hali bunların geçmesine sebep olabilir. O gün amirine kızmıştır, memuruna kızmıştır, evde hanımına - kocasına - oğluna - kızına kızmıştır, işini savsaklamıştır, her paketi kontrol etmeden geçirmiştir. Tabiki bu istisna çok zayıf bir ihtimal. Yani ya geçerse diye almak çok saçma bir fikir olur.

Diğer durum ise kaçakçılık suçuna giren yani ucunda hapis cezalarının olabildiği, gizlice getirmektir. Birçok yerde aklıevvel bazı arkadaşların çok müthiş bir fikir bulmuşlar gibi lanse ettiği, başka cihazların içine görülmeyecek şekilde saklayarak getirmek yöntemi. Ama bunun cezai yaptırımlarını akıllarına getiremiyorlar.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
O öğrencilerin yanında çok sayıda getirmesi de suç değil mi? Böyle saçma uygulama mı olur arkadaş ya? Bir insan parasını istediği yere harcar. Madem o kadar pahalı olmasın fiyatlar alalım.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Zaten IMEI kısıtlaması var. Getirsin kullanamasın. Ama alalım yeterki.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Yurtdışı Telefon Nasıl Gelir?

ByKatre' Alıntı:
O öğrencilerin yanında çok sayıda getirmesi de suç değil mi? Böyle saçma uygulama mı olur arkadaş ya? Bir insan parasını istediği yere harcar. Madem o kadar pahalı olmasın fiyatlar alalım.

Saçma olan uygulamanın ne olduğunu anlayamadım. Eğer kanundan bahsediyorsanız bu tartışılır. Kanunlar değişir. Bunu değiştirecek yer de meclistir.
Öğrenciler yanlarında bir sürü telefon getiriyor diye yazmadım. Aksine yolcu beraberinde belli bir sayıda gelebilir dedim. Tam adedini bilmediğim için rakam vermedim. Ama kimsenin de 5 tane getirebilirim diye düşündüğünü de sanmıyorum. 30 öğrenci varsa 3'er tane telefon getirseler 90 tane telefon yapar, 2'şer tane getirseler 60. Zaten ticari olmadan yapılan bir şeyde bu rakamlar oldukça yüksek rakamlar.
IMEI konusuna gelirsek, bunca bin dereden su getirtip bu cihazlara sahip olmak isteyenler, bunu da düşünmüşlerdir. Suya girmeyi düşünen bir insanın ıslanacağını düşünememesi gibi birşey olur bu.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Cvp: Yurtdışı Telefon Nasıl Gelir?

chatin_62' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:

Saçma olan uygulamanın ne olduğunu anlayamadım. Eğer kanundan bahsediyorsanız bu tartışılır. Kanunlar değişir. Bunu değiştirecek yer de meclistir.
Öğrenciler yanlarında bir sürü telefon getiriyor diye yazmadım. Aksine yolcu beraberinde belli bir sayıda gelebilir dedim. Tam adedini bilmediğim için rakam vermedim. Ama kimsenin de 5 tane getirebilirim diye düşündüğünü de sanmıyorum. 30 öğrenci varsa 3'er tane telefon getirseler 90 tane telefon yapar, 2'şer tane getirseler 60. Zaten ticari olmadan yapılan bir şeyde bu rakamlar oldukça yüksek rakamlar.
IMEI konusuna gelirsek, bunca bin dereden su getirtip bu cihazlara sahip olmak isteyenler, bunu da düşünmüşlerdir. Suya girmeyi düşünen bir insanın ıslanacağını düşünememesi gibi birşey olur bu.

İMEİişi sıkıntı değil zaten saçma olan yurtdışından telefon getirtememiz. Neden yasak onu anlamıyorum aga.

ilyas1212

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilyas
Cihazım
oneplus 9R
Konular
11

arkadaşlar gümrükten geçmez boşuna uğraşmayın ben bizzat denedim ve 3 aydır bekletiliyor gümrükte.arayan soran da yok başka yollar var

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: Yurtdışı Telefon Nasıl Gelir?

ByKatre' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:

İMEİişi sıkıntı değil zaten saçma olan yurtdışından telefon getirtememiz. Neden yasak onu anlamıyorum aga.

Bunun tartışılacağı yer burası değil. Zaten işin içinden çıkılması da mümkün değil. Çünkü bu, KDV niye var, niye %18, ÖTV niye alınır, niye %25 gibi saçma sapan yerlere gider.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72

chatin_62' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:

Bunun tartışılacağı yer burası değil. Zaten işin içinden çıkılması da mümkün değil. Çünkü bu, KDV niye var, niye %18, ÖTV niye alınır, niye %25 gibi saçma sapan yerlere gider.

Eyvallah neyse merak ettim sadece.

amatör49

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
xioami
Konular
2
M5 Premium kullanıcısıyım telefondan çok memnunum, eşim içinde M6 almak istiyorum bunu yakında Dubai ye gidecek yeğenim vasıtasıyla yapmak istiyorum, bir sıkıntı olurmu nelere dikkat etmek lazım ?

Üst Alt