Yurtdışı alışverişte kullanılan sahte takip no siteleri hakkında uyarı

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
Eskiden 1-2 tane falan çıkardı, artık her on satıcıdan beşi böyle.

1. Takip kodu sahte oluyor ama ürünü yollamış oluyor. Amaç takipli kargo ücretinden artan parayı cebe indirmek.
  2. Takip kodu sahte oluyor, ortada ürün de yok. Bu tamamen süreye oynayıp alıcının takip etmemesi ile ürünün parasını kazanmak. Takip edileni de, eğer alıcı ürünün eline ulaşmadığını ispatlayamaz ise satıcı yine parayı cebe indirebiliyor. Aliexpress alıcıdan önce satıcıyı koruyor çoğunlukla. Ama o kadar sağlam kılıfına uydurulduğunu görmedim.
Bu yurt dışı alışveriş arttıkça, Çin kargoları da yavaş işlemeye başladı. Sonuçta alıcı sayısı hemen her saat +1 ya da daha fazla sayıda artıyor. Kargo yeri ve çalışan sayısı da belirli. Adamlara da hak vermiyor değilim bir yere kadar.

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Açıkça söylemem gerekirse aliexpress'ten alışveriş yapmayı sevmiyorum... Bugüne kadar yaptığım hiç bir alışverişten tam anlamıyla memnun kalmadım. Pek çok ürün sadece aliexpresste bulunduğu için mecburen almam gerekiyor ama gerçekten içim hiç rahat değil. Şimdiye kadar herhalde 100'den fazla alışverişim olmuştur fakat hiç birinde düzgün bir satıcıya denk gelmedim.Her birinde mutlaka bir sorun çıktı. Her sorunu bir şekilde hallettim (hatta pek çoğunda karlı bile çıktım) ama sonuç olarak ibuygou, geekbuying, banggod gibi satıcılar çok daha sağlam ve sorunsuz. Eğer mutlaka birden çok satıcının olduğu bir siteden almam gerekirse kesinlikle tercihim ebay oluyor.

Üst Alt