Yardım Yurt Dışından Telefon Alımı Hakkında

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
Arkadaşlar merhaba, Xiaomi Mi8 almayı planlıyorum. Bu yaz kız arkadaşım Almanya'ya gidecek, telefonu orada bulabilir miyiz? Bulabilirsek daha uygun fiyatlı olur diye düşünüyorum yanılıyor muyum? Telefonu Almanya'dan alırsam eğer global rom yüklü geleceğinden ekstra bir işlem uygulamama gerek kalmaz değil mi? Son olarak ülkeye telefon getirme konusunda bir sorun çıkmaz değil mi? Kız arkadaşım da telefonunu Almanya'dan getirtmişti ama o iPhone'du. Şimdiden teşekkürler.

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Benim fikrim Almanya üzerinden cihazı bulmanız zor olacaktır. Bulsanız bile uygun fiyatlı olmayabilir. Buldunuz diyelim Türkiye içerisinde bir müddet kayıtsız kullanabilirsiniz. Pasaport ile de kayıt yaptırabilirsiniz. Muhtemelen içerisinde global rom olmayabilir ama yüklemek zor değil. Henüz cihaz piyasada olmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün olmuyor..

Oyla:

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim fikrim Almanya üzerinden cihazı bulmanız zor olacaktır. Bulsanız bile uygun fiyatlı olmayabilir. Buldunuz diyelim Türkiye içerisinde bir müddet kayıtsız kullanabilirsiniz. Pasaport ile de kayıt yaptırabilirsiniz. Muhtemelen içerisinde global rom olmayabilir ama yüklemek zor değil. Henüz cihaz piyasada olmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün olmuyor..
Bulmamız neden zor olur? Almanya olunca daha rahat bulabileceğimizi düşünmüştüm. Hamburg'a gidecek arkadaşım. Aslında biraz umutluydum daha ucuza gelir belki diye. Biliyorsunuz ülkemizde bol bol vergi olunca.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Bulmamız neden zor olur? Almanya olunca daha rahat bulabileceğimizi düşünmüştüm. Hamburg'a gidecek arkadaşım. Aslında biraz umutluydum daha ucuza gelir belki diye. Biliyorsunuz ülkemizde bol bol vergi olunca.
Almanyada henüz Xiaomi mağazası yok....olsa rahatlıkla alır ve beraberinde getirirdi, sizde pasaport kaydı yaptırıp, rahatlıkla kullanabilirdiniz

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
Almanyada henüz Xiaomi mağazası yok....olsa rahatlıkla alır ve beraberinde getirirdi, sizde pasaport kaydı yaptırıp, rahatlıkla kullanabilirdiniz

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Anladım, o zaman Türkiye'ye gelmesini beklemek zorundayım. Teşekkür ederim.

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Oppomart, ibuygou vb. stoklu çalışan veya eu da deposu olan güvenilir satış siteleriyle iletişime geçip cihazı almanya ya göndertebilirsiniz. Böylece arkadaşınız gelirken cihazı yanında getirebilir.

Oyla:

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
Oppomart, ibuygou vb. stoklu çalışan veya eu da deposu olan güvenilir satış siteleriyle iletişime geçip cihazı almanya ya göndertebilirsiniz. Böylece arkadaşınız gelirken cihazı yanında getirebilir.
Bu bahsettiğiniz siteler güvenilir siteler mi? Yani görünüşleri öyle ama daha önce duymadığım siteler olunca merak ettim. Ek olarak, tahminen ne zaman bu sitelerden alabiliriz? Henüz gelmemiş ikisine de. Son olarak bu sitelerdeki ödemeyi nasıl yapabiliyoruz? Bir de şimdi aklıma geldi buradan Türkiye'ye sipariş verememe sebebimiz ülkemizin kabul etmiyor oluşu mu? Almanya'da böyle bir sorun yok o zaman?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu bahsettiğiniz siteler güvenilir siteler mi? Yani görünüşleri öyle ama daha önce duymadığım siteler olunca merak ettim. Ek olarak, tahminen ne zaman bu sitelerden alabiliriz? Henüz gelmemiş ikisine de. Son olarak bu sitelerdeki ödemeyi nasıl yapabiliyoruz? Bir de şimdi aklıma geldi buradan Türkiye'ye sipariş verememe sebebimiz ülkemizin kabul etmiyor oluşu mu? Almanya'da böyle bir sorun yok o zaman?

Evet. Ülkemize kargo yoluyla cep telefonlarının gelmesi yasak. Bu nedenle Türkiye'ye sipariş veremezsiniz. Ancak bildiğim kadarıyla Almanya'da da %20 vergi alınıyor. Pasaport kaydı da eklenince yurtiçinden hem de garantili almak daha uyguna gelebilir, bence öncelikle vergiyi araştırın.

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
cantara hocam gerekli cevabı vermiş ama ek olarak, eu deposu bulunan siteler tercih edilirse ürünlere herhangi bir vergi ödemezsiniz. Ödemeler, stok bilgileri vb. konular için ilgili yerlerle diyaloğa geçmelisiniz ;)

Oyla:

faramir86us

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doruk
Cihazım
Mi 5
Konular
7

Oppomart Ta Eu Expedited shipping diye bir kargo seçeneği varmış, bu şekilde sipariş verirsek gümrük vergisi çıkıyormuş. Doğru mu bu biliyor musunuz?

Oyla:
Üst Alt