Rom Yurt dışı telefona ROM atılırsa IMEI gider mi ?

Bold Pilot

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zübeur
Cihazım
Redmi 12
Konular
1
Selamlar, babam birkaç ay önce bir tanıdıktan telefon almıştı şimdi bana verdi. Sanırım kaçak, kutusunda Note 13 Pro yazıyordu hatta Redmi 12 çıktı, IMEI sorgulayınca da Microsoft Lumia 540 çıkıyor. Bunda MIUI ve Android 13 yüklü, ben Android 15 ve HyperOS'a yükseltmek istiyorum fakat güncellemeleri kontrol edince gelmiyor. Resmi ROM kursam IMEI gider mi veya bir problemle karşılaşır mıyım ? Cihazı Fabrika ayarlarına sıfırladığımda bir sorunla karşılaşmadım.

salim21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Salim
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
18
Büyük ihtimalle IMEI silinir ve cihaz şebeke alamaz. Onun yerine cihazın bootloader kilidi açık ise twrp recovery kurup üzerinden yine istediğin romu kurabilirsin. Her ihtimale karşı efs yedeği alırsın sonra romu kurarsın.

Bold Pilot

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zübeur
Cihazım
Redmi 12
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle IMEI silinir ve cihaz şebeke alamaz. Onun yerine cihazın bootloader kilidi açık ise twrp recovery kurup üzerinden yine istediğin romu kurabilirsin. Her ihtimale karşı efs yedeği alırsın sonra romu kurarsın.
Hocam baktım cihazın Mi kilidi açıkmış. Dediğiniz işlemler nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz ? Twrp, efs falan ne demek bilmiyorum. IMEI gitmeden ROM atmanın yolu yok mu veya gitse bile tekrar nasıl IMEI yükleyebiliriz ?

Üst Alt