Sohbet yurt dışı garantili cihaz alırken 3 kere düşünün

erkan176

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi 6
Meslek
memur
Konular
36
Arkadaşlar, Yeni bi cihaz almaya karar verdim, vakti zamanında Forum sitemizde araştırırken, yurt dışı garantili cihaz satan güvenilir, çok ilgili bir arkadaştan 1500-TL fiyatında mi 5s 3/64 siyah cihaz aldım. Telefonu kullandıktan 2 ay sonra geri tuşu problemiyle karşılaştım. Durumu satıcıya bildirdim, arkadaşta ne zaman istersen gönderelim dedi, sağ olsun. Bende fazla bi problem olmazsa kullanayım, rahatsız etmeyim arkadaşı dedim. Ama sorun yavaş yavaş çekilmez hale geldi. Cihazı Çin’e gönderdik. Tam 4 aya yaklaşık bi süre bekledim. Cihaz tamir oldu geldi. Ama sorun devam ediyordu. Artık beklemekten sıkılmıştım, 1500-tl para verip, yeni aldığım cihazı tekrar gönderemezdim. Verdiğim paraya aldığım, cihazı hiç görememek acayipti. Cihazı Türkiye’de yaptırmaya karar verdim. Cihaza 500 tl para istediler, ekran değişecekmiş. Bende utanaraktan satıcıya bu ayıplı mal dedim. Gel sende zarar etme bende, dedim. Benim cihazı al, üstüne makul bi para verip, yeni cihaz alayım, dedim. Arkadaşın verdiği fiyat beni maddiyatta zorladı kabul edemedim. Onu suçlamıyorum, ama buradan arkadaşları uyarmak için ve sesimi duyurmak için herkese ilan ediyorum.

Yurt dışı garantili cihaz alırsanız, Baştan garantisiz olduğunu bilin istedim.(1500 TL çöpe gitti.)

200 TL fazla verin garantili alın, en azından hakem heyetiyle paranızı alırsınız

mertikotr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert Şentürk
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
2
Kardeşim başına gelenden dolayı çok geçmiş olsun. Türkiye'de de durum aynı aslında bakarsanız da yedek parça ve biraz bilgili insanlar tarafından tamiri gerçekleştiriliyor. Sen yurt dışına telefonu yolladığında sorunu anlamamış ya da yapmamış olabilirler ama sen telefonu aldın sorun fiziksel ise ona yapabileceğim bir şey yok ama yazılımsal hallediliyorsa biraz araştırmanı tavsiye ederim. Geri tuşu problemli derken yani çalışmıyor mu? O zaman fiziksel bir sorun var ama çalışıyor ışıkları yanıyor titreşim olup işlevi yoksa yazılımsal bir problemi var. Ben sadece fikrimi söyledim.

erkan176

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi 6
Meslek
memur
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim başına gelenden dolayı çok geçmiş olsun. Türkiye'de de durum aynı aslında bakarsanız da yedek parça ve biraz bilgili insanlar tarafından tamiri gerçekleştiriliyor. Sen yurt dışına telefonu yolladığında sorunu anlamamış ya da yapmamış olabilirler ama sen telefonu aldın sorun fiziksel ise ona yapabileceğim bir şey yok ama yazılımsal hallediliyorsa biraz araştırmanı tavsiye ederim. Geri tuşu problemli derken yani çalışmıyor mu? O zaman fiziksel bir sorun var ama çalışıyor ışıkları yanıyor titreşim olup işlevi yoksa yazılımsal bir problemi var. Ben sadece fikrimi söyledim.
kardeş her yolu denedik. çin de fabrikasına gitti onlar parçasını değiştirdi.ama olmadı.benzer sorunlar mi6 da görüldü ekran değişimiyle düzeldi . ben niye senelerce onu bekleyim.

mertikotr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert Şentürk
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
2
Kardeşim her yolu denediysen ve sonuç alamadıysan çok geçmiş olsun. Teknoloji biraz da şans işi derler. Yani senelerce niye bekleyeceksin ki telefon bu iletişim haberleşme felan olmadıktan sonra senin neyine yarayacak olmadıktan sonra. Peki ayıplı mal diye geri iade söz konusu olmuyor mu?

erkan176

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi 6
Meslek
memur
Konular
36
Kardeşim her yolu denediysen ve sonuç alamadıysan çok geçmiş olsun. Teknoloji biraz da şans işi derler. Yani senelerce niye bekleyeceksin ki telefon bu iletişim haberleşme felan olmadıktan sonra senin neyine yarayacak olmadıktan sonra. Peki ayıplı mal diye geri iade söz konusu olmuyor mu?
işte sorun burada garantili olsa hakem heyetinden paranı alırsın.
bide cihazı aldığım,yurt dışı garantili cihaz satan arkadaşa teklif yaptım.üste makul para veriyim,alıyım dedim.650 tl istedi benim gücüm yok. 500 veriyim dedim oda kabul etmedi.
aslında 500 bile çok benim gözümde garantisiz cihaz.mi note 3 2150ye geliyo bu hesapla.türkiyede delta garantili 1560.

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
işte sorun burada garantili olsa hakem heyetinden paranı alırsın.
bide cihazı aldığım,yurt dışı garantili cihaz satan arkadaşa teklif yaptım.üste makul para veriyim,alıyım dedim.650 tl istedi benim gücüm yok. 500 veriyim dedim oda kabul etmedi.
aslında 500 bile çok benim gözümde garantisiz cihaz.mi note 3 2150ye geliyo bu hesapla.türkiyede delta garantili 1560.

Çok geçmiş olsun hocam, üzüldüm gerçekten, ucuz olsun, maddi olarak bizi zorlamasın diye tercih ediyoruz bu tür alışverişleri ama, bir sorun çıkınca da sıkıntı işte.

erkan176

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi 6
Meslek
memur
Konular
36
Çok geçmiş olsun hocam, üzüldüm gerçekten, ucuz olsun, maddi olarak bizi zorlamasın diye tercih ediyoruz bu tür alışverişleri ama, bir sorun çıkınca da sıkıntı işte.
abi sitede zaten garantisiz satanda var idi, ama bu satıcı 200 lira fazlasına satıyodu. hatamız yurtdışı garantisini işe yarar saymamız.

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
abi sitede zaten garantisiz satanda var idi, ama bu satıcı 200 lira fazlasına satıyodu. hatamız yurtdışı garantisini işe yarar saymamız.

Anladım demek istediğinizi, ben bu cihazlarda şöyle yapıyorum hocam, ne ithalatçı garantiye, ne de sizin dediğiniz gibi yurt dışı garantiye asla güvenmiyorum, koyuyorum cebime parayı, kimden, nereden daha ucuza bulursam oradan alıyorum. Şükürler olsun şimdi ye kadar da bir sıkıntı yaşamadım. Bizim ülkemizde garanti olayı zaten hikaye, malı alırken kazanacaksın, ne kadar ucuz o kadar iyi.

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
Geçmiş olsun hocam.
Şimdi gerçekten kötü bir deneyim olmuş.

Konunuz için birkaç ekleme yapmak istiyorum.

Öncelikle konuyu açarken genelleme yapılmış. Bir ithalatçı yanlış yapınca biz hiçbir zaman ithalata bulaşmayın demeyiz. Yada bir distribütör yanlış yapınca distirbütörleri kötülemeyiz. Kim yada ne olursa olsun taraflar doğru hamleleri yaptığı sürece çözülmeyen problem kalmaz.

Bende bu işi yaptığım için kendi adıma konuşayım. bu güne kadar Çin'e giden cihazlarımdan onarım olmadan dönen cihaz olmadı.
Sattığım cihazlardan da sadece 1 tanesinde çözemeyeceğimiz bir problem oldu . Ona da başına gelen arkadaş durumu kabul etmedi ama cihaz arızalı şarj cihazı ile şarj edilmiş. Bu durumda en iyi denilen Apple bile cihazı garanti dışı bırakıyor.

Cihazınız ile ilgili ekranın sökülüp yeniden takılması yada ısıtılması problemi giderebilir.
Bilginiz olsun

erkan176

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi 6
Meslek
memur
Konular
36
Anladım demek istediğinizi, ben bu cihazlarda şöyle yapıyorum hocam, ne ithalatçı garantiye, ne de sizin dediğiniz gibi yurt dışı garantiye asla güvenmiyorum, koyuyorum cebime parayı, kimden, nereden daha ucuza bulursam oradan alıyorum. Şükürler olsun şimdi ye kadar da bir sıkıntı yaşamadım. Bizim ülkemizde garanti olayı zaten hikaye, malı alırken kazanacaksın, ne kadar ucuz o kadar iyi.
Hakikaten alırken sitede ucuz satanlardan almış olsaydım şimdi tamir parasi zoruma gitmezdi. Ama şimdi tercihim belli garantili cihaz.

Üst Alt