Decidueye,
Yok içerlemek değilde, sorunun ne kadar mantıksız olduğunu anlamanızı istiyorum. BL kilidini açıp root veya custom rom yüklediğiniz anda potansiyel tehlikedesiniz. Artık bir güvenlikten bahsetmek sadece safdillik olur.
Güvenlimi diye sormak yerine güvenlik tedbiri alacaksınız. Ücretli bir şeyi ücretsiz alıyorsanız bunun güvenliğinden bahsedilemez.
Siz tedbir alacaksınız.
1- Google hesabı önemli tabi ama korumak çok basit. İki adımlı doğrulama kullanılmalı ve ikinci adım olarak Authenticator mutlaka kullanılmalı. Böylece hangi cihazdan girilmiş hangi cihazdan girilmeye teşebbüs edilmiş olduguda görülür. Ayda bir iki hesap hareketlerini kontrol edin.
2- Muhakkak ama muhakkak bir harici password manager kullanılmalı. Google ile kullandığınız her şifre her hesap önünde sonunda satışa çıkar. Öyle ucuz basit bir şey değil, aylık aboneliklide degil ömür boyu satın alabileceginiz bir password manager diyorum. Şifre yaninda Parmakizi veya yüz tanıma ile açılmalı ve bulut hesabınızda yedeklenmeli, passmanager kendi sunucusunda yedek tutmamalı. Sifreler için değiştirme hatırlatması vb yapabilmeli.
3- Banka programları mail programları vb gibi sizce önemli programlar miui kullanıyorsanız program kilidi ile kilitlenip parmak izi ile açılmalı. Miui kullanmıyorsanız bu özelliği destekleyen launcherler var harici programlar var.
Bu üçünü yapmak temel güvenlik tedbirlerini almak demektir.
Ek olarak mailleriniz çok önemli ise proton mail var, dünyada daha güvenli bir mail sistemi yok, ücretsiz alın kullanın. (Sanırım ücretsiz sınırlı ama kullanıma engel değil)
Sistemimizin her seyine ulaşabilen ve bunu çaktırmadan yapabilen en önemli program Launcherdir. Modlu, cracklı launcher kullanmayın. Ya stock launcher kullanın yada ücretini verip bir launcher alın.
İşte hepsi bu kadar. Yaklaşık 50 tl maksimum harcama ile yapabileceğiniz maksimum koruma sağlanır. Artık vancedin mancedin sizden alacağı fazlada bir şey kalmadı.