Your SIM card is unactivated

engintunbel

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
5
Arkadaşlar şuan yurtdışındayım. Yurtdışı hattımı takarak mi üyelik falan aldım. Sonrasında ise AVEA hattımı takıp whatsapp falan aktive etmek istiyorum ama olmuyor bir türlü aktive edemedim. Hattım çekiyor fakat sürekli bu uyarı da geliyor karşıma. Ne yapmalıyım ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
IMEI kontrol edildi.Anten durumu tamam.Ayrıca sistem dilini İngilizce yaptım etkinleştirmeyi tekrar denedim.Sonuç değişmedi hata devam ediyor.

E-Devlet üzerinden kontrol ettiniz mi yani hocam, kayıtlı mı :)

Oyla:

MİMUTEK

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muammer
Cihazım
Xiaomi Poco F1
Meslek
Emekli
Konular
7
E-Devlet üzerinden kontrol ettiniz mi yani hocam, kayıtlı mı :)
Evet BTK kaydı var kontrol edildi. "Hizmet yok-Yalnızca acil aramalar" şeklinde ibare çıkıyor.Ayrıca Mİ Cloud üzerinden "Sim kartı etkin-
leştirelemedi-Arama geçmişi senkronize edilemedi" çıkan ifadelerine istinaden "Uluslararası mesaj gönderilecektir" yönlendirmesine göre
işlem yapılmıştır.Mesaj ücreti de cabası! Sonuç hala olumsuz?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evet BTK kaydı var kontrol edildi. "Hizmet yok-Yalnızca acil aramalar" şeklinde ibare çıkıyor.Ayrıca Mİ Cloud üzerinden "Sim kartı etkin-
leştirelemedi-Arama geçmişi senkronize edilemedi" çıkan ifadelerine istinaden "Uluslararası mesaj gönderilecektir" yönlendirmesine göre
işlem yapılmıştır.Mesaj ücreti de cabası! Sonuç hala olumsuz?

Mesaj gönderilerek ücret de yansıdıysa hat ile bir problem yoktur. Çağrılarla ilgili bir problem gibi görünüyor. Pek çok farklı şey denenebilir ancak en sağlıklısı temiz kurulumla yeniden rom yüklemek olur bence.

Oyla:

MİMUTEK

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muammer
Cihazım
Xiaomi Poco F1
Meslek
Emekli
Konular
7
Mesaj gönderilerek ücret de yansıdıysa hat ile bir problem yoktur. Çağrılarla ilgili bir problem gibi görünüyor. Pek çok farklı şey denenebilir ancak en sağlıklısı temiz kurulumla yeniden rom yüklemek olur bence.
Mesaj ücreti yansımasını henüz göremedim.Çıkan yönlendirmede ilgili şebeke tarafından ücretlendirileceği belirtilmektedir.Rom yüklemek ve
temiz kurulumla ilgili olarak pek bilgim yok ama araştıracağım.Gelişmeleri ve sonucu paylaşırım.Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt