Yardım Yetkili Xiaomi servisleri yurtdısı cihazlara bakıyor mu kullandıkları parcalar orjinal mi

VND4323

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Redmi Note 9s
Yaş
124
Konum
Antalya
Katılım
23 Kasım 2022
Konular
3
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12,0,2
Telefon Modeli
Redmi Note 9s
Bootloader Kilidi
Açık
Redmi Note 9s cihaza ait cıtalı ekran - orta kasa ve arka kapağı inceleme fırsatım oldu.. Değisim yaptıracaktım ancak ürünlerin kalitesizligini görünce vazgectim.. Sözde orjinal olarak satılan parçalarda arka kapak renk bile değiştirmiyordu ve orta kasanın rengi normalde yesil gibi olan renkten oldukca farklıydı.. Üstelik kasa malzeme kalitesi olarak cok kötüydü.. Yani parcalar o kadar kalitesizdi ki orjinal telefonla yan yana koyunca fark cok bariz belli oluyordu.. Degisim yaptırmaktan vazgectim..

Yan sanayi parcalar bu kadar kalitesizse o zaman cihazın ekranı dağılsa telefonu at cöpe gitsin gibi bir sey ortaya cıkıyor..

Orjinal parcaları ücretiyle Xiaomi yetkili servislerinden mesela Genpa KVK Evofone servis gibi temin edebiliyor muyuz? Yani temin etmek derken garantisiz yurtdısı bir cihazı bu servislerde ücreti karsılıgında tamir ettirebiliyor muyuz? Kullandıkları parcalar %100 xiaomi üretimi orjinal parcalar mıdır? Ayrıca fiyat olarak yan sanayi parcalarla ne kadar farkı oluyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca eklemeliyim ki: Yan sanayi ekranın degisimini yaptırmadıgım icin görüntü kalitesini karsılastırma imkanım olmadı ancak kasanın kalitesizliğini görünce ekranla ilgili bir fikir de olustu doğal olarak.. Cihazı mevcut sekliyle yani kasa hafif yamuk olarak kullanmayı tercih ettim.. Kasada hafif yamulma ve ekranda bazen ghost touch mevcut..
 
Son düzenleme:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konum
Kocaeli, Turkey
Katılım
30 Nisan 2014
Konular
1.181
Mesajlar
9.500
Çözümler
20
Tepkime puanı
13.374
Puanları
438
Oyla:

VND4323

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Redmi Note 9s
Yaş
124
Konum
Antalya
Katılım
23 Kasım 2022
Konular
3
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Evet öyle olması gerekiyor. Çünkü onlara yedek parça Xiaomi tarafından temin ediliyor

Neyse en azından kasayı ve ekranı ugrasarak kendim düzelttim fakat kolay olmadı.. Hayalet dokunmalar da ne hikmetse 20 - 25 gündür olmuyor.. Sizce bu hayalet dokunmalar kasanın ve dolayısıyla ekranın bir miktar eğik olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Yani kronik bir problem kendi kendine de ortaya cıkabilir herhalde fakat ben sanki kasa eğikliğinin de bu duruma ayrıca sebep olabilecegini düsünüyorum gibi diyebilirim..
 
Oyla:
Üst Alt