Yardım Yeni telefon alacağım. Yardım eder misiniz?

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
26
13T Pro almayı düşünüyorum. Bu telefonunu kullanan kişiler olumlu olumsuz tarafları nedir? Mesela batarya kapasitesi yeterli mi?
Kamerası 50 mp olmasına rağmen iyi mi?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
13T Pro almayı düşünüyorum. Bu telefonunu kullanan kişiler olumlu olumsuz tarafları nedir? Mesela batarya kapasitesi yeterli mi?
Kamerası 50 mp olmasına rağmen iyi mi?
tavsiye diye birşey yoktur hocam herkesin telefondan beklentisi farklıdır şu anki telefonda yaptıgınız işlem nedir ? oyun sosyal medya vs vs kamerayı video çekmeyi ne kadar kullanıyorsunuz onları kontrol edin ve eski cihazınızın işletim sistemi önemlidir android mi ios mu ? kullanıyorsunuz siz detay verirseniz doğru öneriyi almanız daha iyi olur "benim şahsi fikrim 13t pro genel anlamda güzel bir cihaz ama başka tavsiye vermek gerekirse elinizdeki cihaz sizi 3-5 ay daha götürürse bekleyin ve daha üst modeller çıkacak onlardan birini seçin bu cihaz çıkalı neredeyse 1 yıl olacak 14t pro çıkacak yani 1-2 ay sonra "

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Öncelikle bütçenizi yazarsanız daha iyi öneriler sunabiliriz hocam.

13T Pro güzel cihaz ama işlemcisi pil yönetimi konusunda çok iyi değil. Bu nedenle kullananlar pilden çok da memnun değil. Ayrıca çok olmasa da biraz fazla ısınıyormuş.

Kamerası güzel. "50 mp olmasına rağmen..." yorumunuzu kameraların 108 veya 200 olmamasından dolayı kötü olduğunu düşünmenizden yazdığınızı düşünüyorum. Kamera kalitesi mp değeriyle ölçülmez. 50 mp kamerası Sony sensör. Kaliteli bir kamera. Telefoto kamerada OIS olmaması iyi değil sadece. Ayrıca makro modu/kamerası yok, bilginiz olsun.

Yazılım konusunda gerekli önemin verilmediğini düşünüyorum şu an. Hem güncelleme periyodunun düzensiz olması hem bir türlü optimize olmayışı hem de Global romdaki küçük ama sinir bozucu buglar bunun kanıtı.

Custom geliştirme yok gibi. TWRP beklemeyin. Var bir tane ama uzun zamandır test aşamasında. Custom rom olarak da bi Greeshan var bir de ücretli Xiaomi.EU var. Greeshan'ı bilmiyorum ama EU hiç iyi değil.

Bütçenizin el verdiği ölçüde daha premium bir cihaza yönelebilirsiniz veya yeni cihazları bekleyebilirsiniz. Ancak yeni cihazlar da daha yüksek fiyattan gelirse bütçenizi zorlayabilirsiniz yine.

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle bütçenizi yazarsanız daha iyi öneriler sunabiliriz hocam.

13T Pro güzel cihaz ama işlemcisi pil yönetimi konusunda çok iyi değil. Bu nedenle kullananlar pilden çok da memnun değil. Ayrıca çok olmasa da biraz fazla ısınıyormuş.

Kamerası güzel. "50 mp olmasına rağmen..." yorumunuzu kameraların 108 veya 200 olmamasından dolayı kötü olduğunu düşünmenizden yazdığınızı düşünüyorum. Kamera kalitesi mp değeriyle ölçülmez. 50 mp kamerası Sony sensör. Kaliteli bir kamera. Telefoto kamerada OIS olmaması iyi değil sadece. Ayrıca makro modu/kamerası yok, bilginiz olsun.

Yazılım konusunda gerekli önemin verilmediğini düşünüyorum şu an. Hem güncelleme periyodunun düzensiz olması hem bir türlü optimize olmayışı hem de Global romdaki küçük ama sinir bozucu buglar bunun kanıtı.

Custom geliştirme yok gibi. TWRP beklemeyin. Var bir tane ama uzun zamandır test aşamasında. Custom rom olarak da bi Greeshan var bir de ücretli Xiaomi.EU var. Greeshan'ı bilmiyorum ama EU hiç iyi değil.

Bütçenizin el verdiği ölçüde daha premium bir cihaza yönelebilirsiniz veya yeni cihazları bekleyebilirsiniz. Ancak yeni cihazlar da daha yüksek fiyattan gelirse bütçenizi zorlayabilirsiniz yine.
Şu an redmi note 10 pro kullanıyorum. Bataryası iyi durumda. Üç yıllık cihaz. Genel olarak oyun amaçlı ve film izleme amaçlı kullanacağım.

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Şu an redmi note 10 pro kullanıyorum. Bataryası iyi durumda. Üç yıllık cihaz. Genel olarak oyun amaçlı ve film izleme amaçlı kullanacağım.
S22 ultra veya s23 ultra ya da bir bakın.

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
26

birGaripYolcu

Düşündüğün gibi yaşarsın.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdal
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Mak.Tekn.
Konular
20

Oyun amaçlı kullanacaksanız mi serisi ve note serisine bulaşmayın. K serisi xiaominin oyun modelidir.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
redmi note 10 pro dan neye geçerseniz geçin sizi memnun edecektir o cihaz fena degildi zamanına göre poco f6 veya pro modeline bakabilirsiniz kafanızda 13t pro da var sa güzel cihaz yani öyle megapiksel falan düşünmeyin yani oyun ve film valla neyi alırsan al hiç kafana takacağın birşey yok ama ben cihazı kurcalarım rom yüklerim vs değişik romlar deniyorum diyorsan snapdragon işlemci olmasına dikkat et gerisi önemli değil seni tüm cihazlar memnun edecektir

bir tavsiyem daha var kullandıgın cihaz snapdragonun 7 serisi orta üst seri yani bence o serilerden devam etmelisin hocam tüm üst seviye işlemcilerde bir gaz sorunu var yani nasıl anlatayım misal chrome de geziyorum işlemci var gücüyle iş yapıyor telefonda arayüzde geziyorsun işlemci sanki her an 3 tane oyunu aynı anda açacakmışsın gibi davranıyor bu ister istemez bataryaya yansıyor 8s gen 3 poco f6 düz olanı tavsiye ederim bu konuda

Son düzenleme:

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
26
Oyun amaçlı kullanacaksanız mi serisi ve note serisine bulaşmayın. K serisi xiaominin oyun modelidir.
Yani oynadığım tek oyun Asphalt 9 başka yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

redmi note 10 pro dan neye geçerseniz geçin sizi memnun edecektir o cihaz fena degildi zamanına göre poco f6 veya pro modeline bakabilirsiniz kafanızda 13t pro da var sa güzel cihaz yani öyle megapiksel falan düşünmeyin yani oyun ve film valla neyi alırsan al hiç kafana takacağın birşey yok ama ben cihazı kurcalarım rom yüklerim vs değişik romlar deniyorum diyorsan snapdragon işlemci olmasına dikkat et gerisi önemli değil seni tüm cihazlar memnun edecektir

bir tavsiyem daha var kullandıgın cihaz snapdragonun 7 serisi orta üst seri yani bence o serilerden devam etmelisin hocam tüm üst seviye işlemcilerde bir gaz sorunu var yani nasıl anlatayım misal chrome de geziyorum işlemci var gücüyle iş yapıyor telefonda arayüzde geziyorsun işlemci sanki her an 3 tane oyunu aynı anda açacakmışsın gibi davranıyor bu ister istemez bataryaya yansıyor 8s gen 3 poco f6 düz olanı tavsiye ederim bu konuda
13 serisi için batarya sıkıntısı var diyorlar.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Yani oynadığım tek oyun Asphalt 9 başka yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

13 serisi için batarya sıkıntısı var diyorlar.
bataryada sorun yok hocam işlemci dedigim gibi ayarsız gaz veriyor mimarisi öyle yapacak pek birşey yok o yüzden bende f6 dedim youtube incelemelerine bak video fotograf falan çekiyor insanlar zaten amoled ekran yani çerçeve de yok desek yeri

Üst Alt