Soru Yeni katılanın cahil soruları

rusen02

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
rusen02
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
crDroid 10.9
Telefon Modeli
Redmi Note 10 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Eskiden (2020 öncesi) Samsung cihazlara Root ve Custom Rom atardım ama 1 hafta önceden Redmi Note 10 Pro Global cihazıma Custom Rom atmak için niyetlendiğimde (crDroid 10.9 yükledim) işin içinden çıkamaz oldum. Çok fazla yeni tabir, değişiklik var.
1) GSI, GKI nedir?
2) KernelSu ve APatch arasındaki fark sadece yükleme şekilleri mi? Önerdiğiniz modüller nelerdir?
3) Benim telefonum için kernel değiştirmek düşünülebilinir mi? Eğer değiştirilecek ise OSS kernel olması daha iyi olmaz mı?
4) Artık microG öldü mü? Kurulumu ve kullanımı çok mu baş ağrıtıyor?
5) Twrp'de Advanced Wipe kısmında "Metadata" nedir? Format Data, Advanced Wipe'daki "Data" ile "Internal Storage"e mi denk?
7) Sistem uygulaması yüklemek için eskiden "/system/app"a yüklerdim. Şuan "/system", "/system_ext", "/system_root" var; farkları neler?
8) 6. ve 7. soruya ek olarak Twrp Mount ve Backup kısmında aşağıdakiler gözüküyor. Bunlar nedir?

Backup:
Boot (128MB)
Cache (102MB)
Dtbo (32MB)
EFS (24MB)
Modem (385MB)
Recovery (128MB)
Data (excl. storage) (10571MB)
Super (system system_ext product vendor) (8704MB)

Mount:
System
System_EXT
Product
Vendor
ODM
Cache
Cust
Micro SD card
Firmware
Persist
Metadata
Data

rusen02

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
rusen02
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
2
Niyeyse anlaşmışlar gibi açıklamaları yazmıyorlar. Boot yedeğini ve diğer yedekleri geçmedik mi? Aosp kernel ile OSS kernel aynı şey değil mi? Anladığım kadarıyla ben crDroid yüklediğimde hala MIUI'nın orjinal kernelini kullanmıyor muyum?
AOSP destekli kerneller yani OSS kerneller sadece LineageOS, crDroid, ArrowOS gibi Custom romlara; MIUI kerneller ise MIUI Romlara yüklenir değil mi? Orjinal kernele dönmek istersem Fastboot Stock Rom yüklemem lazım( ) ama telefonun her şeyini ilk duruma döndürüyor değil mi?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Niyeyse anlaşmışlar gibi açıklamaları yazmıyorlar. Boot yedeğini ve diğer yedekleri geçmedik mi? Aosp kernel ile OSS kernel aynı şey değil mi? Anladığım kadarıyla ben crDroid yüklediğimde hala MIUI'nın orjinal kernelini kullanmıyor muyum?
crdroid in geliştiricisi hangi kerneli içine ayarladıysa onu kullanıyorsun hocam yani orjinal olan olmayabilir

Oyla:

rusen02

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
rusen02
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
2
crdroid in geliştiricisi hangi kerneli içine ayarladıysa onu kullanıyorsun hocam yani orjinal olan olmayabilir
Ben buradaki "Yes, firmware first." cümlesini MIUI'in orjinal yazılımı ile önce kernel ve diğer zımbırtıları güncelleyip sonra Custom Rom atmam lazım diye yorumladım. Şimdi bu yanlış mı?

Oyla:
Üst Alt