Soru Yeni cihaz hakkında fikir ve önerileriniz

• Konbuyu başlatan cesurtr
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 230

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
26
Herkese iyi günler dileyerek başlayayım. Uzun zamandır mi 10 256 gb tr modelini kullanıyorum hâlâ üzmüyor gayet kullanışlı ama heralde rahat batıyor ve yeni telefon almayı planlıyorum. 15 ultranın arkasını çok beğenmediğim için ve galiba 15pronun globali olmadığı için düz mi 15e yöneldim şuan ama yeni çıkan 17 pro çok hoşuma gitti. Sizce global versiyonun çıkmasını beklemeli miyim yoksa 15 alıp geçmeli miyim? Değerli fikir ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Madem elinizdeki cihaz idare ediyor, aceleniz yok. Bence bekleyin. Ya 17 Pro'yu beğenirsiniz ve globali alırsınız (zaten çin cihazı işi çok sıkıntılı artık) ya da 15'in fiyatı düşer daha uyguna almış olursunuz.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Xiaomi 15 çok güzel cihaz. Bu kadar kompakt cihaza 5240 mAh pil koymaları çok güzel ama Xiaomi 17 ise şu an daha bir güzel 7000 mAh ile. :D
15'in Çin versiyonunda 5400 mAH varken globale 5240 mAh var. Global sürümünde Xiaomi 17'nin pil kapasitesi 6500 mAh altına düşmez ise muhteşem olur. Daha uzun ekran süresi, daha iyi pil sağlığı derken uzun süre rahat kullanılır.
Xiaomi 17 Pro da 6500 mAh'tan 6000 mAh'a düşerse yine iyi globalde. Global sürümü bekleyin derim.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Her ne kadar daha önce pek çok yerde artık Xiaomi'yi değiştirme zamanı geldi, farklı markalara da bakmak lazım demiş olsam da ben de emektar 13'ü değiştirmek için Xiaomi 17 Globali bekliyorum :)

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Her ne kadar daha önce pek çok yerde artık Xiaomi'yi değiştirme zamanı geldi, farklı markalara da bakmak lazım demiş olsam da ben de emektar 13'ü değiştirmek için Xiaomi 17 Globali bekliyorum :)
Siz yine de başka markalara bakın hocam 8=)

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
50
13 ile 15 arasında işlemci dışında bir fark olacağı düşüncesi hiç aklıma yatmıyor. Bence tek fark HyperOs 3 ile gelecek olması. ( Xiaomi 13 için 2026 yılını beklemek zorunda kalmamanız bir artı olabilir tabi.)giggle~~
Daha güncel bir cihaz, daha yeni bir işlemci, en üst Sürüm arayüz... Bunlar belki başka bir model için geçerli olursa tercih edilebilir ama söz konusu Xiaomi ise işte orada soru işaretleri var demektir. Belki kıymetli Forumumuzun çok kıymetli Xiaomi fanları yine Xiaomi eleştirisi yorumum için tavır koyacaklardır. Lakin güneş balçıkla sıvanmıyor. Xiaomi firması tek şeyi iyi yapıyor, o da algı... Gerisi maalesef hikaye.
Sevgili cantara hocam geçmiş tecrübelerinizi de göz önünde bulundurarak içinizden gelen o sese kulak verin ve fikrinizi hayata geçirin derim.
Sanki o ses mantığın sesi... 8=)w

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
13 ile 15 arasında işlemci dışında bir fark olacağı düşüncesi hiç aklıma yatmıyor. Bence tek fark HyperOs 3 ile gelecek olması. ( Xiaomi 13 için 2026 yılını beklemek zorunda kalmamanız bir artı olabilir tabi.)giggle~~
Daha güncel bir cihaz, daha yeni bir işlemci, en üst Sürüm arayüz... Bunlar belki başka bir model için geçerli olursa tercih edilebilir ama söz konusu Xiaomi ise işte orada soru işaretleri var demektir. Belki kıymetli Forumumuzun çok kıymetli Xiaomi fanları yine Xiaomi eleştirisi yorumum için tavır koyacaklardır. Lakin güneş balçıkla sıvanmıyor. Xiaomi firması tek şeyi iyi yapıyor, o da algı... Gerisi maalesef hikaye.
Sevgili cantara hocam geçmiş tecrübelerinizi de göz önünde bulundurarak içinizden gelen o sese kulak verin ve fikrinizi hayata geçirin derim.
Donanım olarak haklı olabilirsiniz 13 ile 15i kıyaslamadığım için bilgim yok ama donanımdan çok güncel model de önemli bahsettiğiniz yazılım işleri için. Yoksa elimdeki telefon bence hâlâ güçlü ama yazılım desteği kesileli çok oldu.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430

Hocam 2014'ten bu yana Xiaomi telefon kullanıyorum ve gerçekten memnunum. Yazılım olarak ise henüz cihaz üretmedikleri dönem olan MIUI v2'ye kadar giden bir geçmişimiz var. Mi3 de dahil olmak üzere elimdeki cihazların tamamı da çalışır ve kullanılabilir vaziyette. Belki de hep amiral gemisi modellerini kullanmam kaynaklıdır fakat forumda diğer arkadaşların yazdıkları sorunların ya hiç birini yaşamadım ya da çözümlerini buldum. Siz de biliyorsunuz ki pek çok cihazı deneyimleme fırsatım oluyor. Diğer markalarda ise müdahale şansı yani sorunların çözümü yok. Kullanıcılar firmanın sorunu güncelleme ile düzeltmesini beklemek zorunda kalıyor. Şu an için tek sıkıntım Bootloader kilidinin açılamıyor oluşu. 17 serisinde kayıt dışı cihazlar bootloader açık bir şekilde gelir ve server kaydı da açık olursa, geçiş tecrübelerimi göz önüne alıp mantığımın da sesini dinleyerek kendim için farklı bir markayı kesinlikle düşünmem. Bu düşüncemin tek istisnası BL kilidine getirdikleri kısıtlamaları bireysel bir tepki olarak protesto etmek kaynaklı olur. Tabii bu söylediklerim amiral gemisi modeller için geçerli, orta/alt segmentteki Xiaomi modellerinin pek çoğundan maalesef ben de memnun değilim. 13 ile 15 arasındaki farktan da bahsetmişsiniz... Bu iki model arasında ise tasarım olarak büyük bir fark olmasa da kendini hissetirecek kadar donanımsal fark var. Birebir elinize aldığınızda fazlasıyla fark ediliyor.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Hocam, aklı olan zaten Xiaomi'den vazgeçmez/geçemez ki....bana göre yazılımında hiç bir kusur yok, milletin beklentileri çok yüksek olunca, haliyle de hayal kırıklığı oluyor...Sevgili Escobar1945 hocam sayesinde 2017 de Xiaomi ile yakınen tanıştım ve vazgeçilmezim oldu...şu an kullandığım cihazım 3 ncü Xiaomim, hiç amiral gemisi cihaz da kullanmadım...Mi17 Max Pro çok hoşuma gitti ama o da sanırım TR ye gelmeyecekmiş.
Şimdilik Mi11T Pro ve EU rom ile devam, seneye HOS3 alacağımıza dair söylentiler var, bakalım neler olacak..
Size Mi17 ayrıca çok da yakışır hocam Sayın cantara hocam, şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsınız İnşallah

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Hocam, aklı olan zaten Xiaomi'den vazgeçmez/geçemez ki....bana göre yazılımında hiç bir kusur yok, milletin beklentileri çok yüksek olunca, haliyle de hayal kırıklığı oluyor...Sevgili Escobar1945 hocam sayesinde 2017 de Xiaomi ile yakınen tanıştım ve vazgeçilmezim oldu...şu an kullandığım cihazım 3 ncü Xiaomim, hiç amiral gemisi cihaz da kullanmadım...Mi17 Max Pro çok hoşuma gitti ama o da sanırım TR ye gelmeyecekmiş.
Şimdilik Mi11T Pro ve EU rom ile devam, seneye HOS3 alacağımıza dair söylentiler var, bakalım neler olacak..
Size Mi17 ayrıca çok da yakışır hocam Sayın cantara hocam, şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsınız İnşallah
Okurken gözlerim yaşardı. giggle~~
Dandik Çin malını bu kadar övdüyseniz bir bildiğiniz vardır hocam.

Üst Alt