- Adım
- Alp
- Cihazım
- K6000 pro
- Konular
- 36
Yeni bir marka daha keşfettim galiba Gretel A9
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Araştırmalarıma göre android telefon furyasında tamamen yeni olan Gretel firması, 1998 den beri telekominasyon işiyle uğraşıyormuş. İlk çalışmalarına 2007 yılında başlamı olan şirket diğer üretiler gibi orta sınıf pazarını hedefleyecekler gibi görülüyor. Hali hazırda Asya Avrupa Afrika ve Avustralyada pazarlarının olduğu belirten şirket, akıllı telefonlarını da bu pazarlara sürebileceğinin ipucunu vermeye çalışmış olabilir.
Şimdi şirketimizim iki adet cihazı var Gretel A7 ve A9 ancak şirketin verdiği bilgilere göre daha önce telefon üreten firmalarla işbirlikleri olmuş. Bunlar ise ismi verilmeyen rugged telefon üreticileri ve Blackview markası imiş.
Dikkatimi çeken başka bir kısım ise Gretelin Afrikada servis noktları sağlayacağı.
Şimdi çoğu zaman çinden telefon alırız aklımızda hep bozulursa ne olacak sorusu vardır. Çoğu şirket telefon çıktıktan sonra bird aha güncelleme dahi vermez.
Ancak Gretel telefonların tamir edilebileceği yeri geldiğinde muhatap bulabileceğimiz noktalar kuracağını söylüyor.
Ve ilk olarak Afrika daha sonra da diğer bölgeler denmiş. Piyasaya yeni açılan bir şirket için bence çok büyük bir adım bu gelişme.
Şimdi şirketin ilk telefonuna bir bakalım.
Gretel A9
MT6737 Quad core 64bit CPU and Freeme OS based on android 6.0.1
Samsung 3H7 13MP back camera and 8MP ön kamera
EMMC+DDR3 2GB RAM + 16GB ROM,
5.0 inch HD display with 1600W LCD colors.
Ön parmak izi Meizu ve Huawei deki gibi çoklu işlev üstlenecekmiş.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bekliyelim ve görelim