Yardım Yedek alma, Root atma, Swift yedekleme hakkında (iOS dan Android e geçtim bilgisizim.)

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI GLOBAL 12.1.5 (RJDEUXM) android: 11RKQ1
Telefon Modeli
Mİ10TPRO
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar iPhonedan Android e geçiş sağladım. Jailbreak vs yapardım ios cihazlara ama.
Bu tarafta root magisk, rom vs gibi tabirlere çok yabancıyım. yanlış birşey yapmaktan korktuğum için bu postu açıyorum.. Kusura bakmayınız.

Niyetim: MİUI 12.1.5 e dün güncelledikten sonra Mİ 10 T PRO internette sıkıntı yaşamaya başladım kesiliyor yavaş gönderim vs yapıyor.

İmei kaydı yaptırmadım henüz yeni diye. Şimdi başına root vs atarken problem gelirse diye YEDEKLEMEK istiyorum. SWİFT - TİTANİUM gibi iki uygulama gördüm.
En kullanışlısı sanırım SWİFT ama root istiyor. Magisk ile nasılş root yaparım. Birşeyim silinir mi? yoksa herşey dururken mi kuruyor root u?

Mİ10TPRO kullanıcıları varsa en stabil sürüm nedir rom söylerlse onları da kurup denemek isterim. Android 11 deyim şuan....

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Hocam ben sadece whatsapp yedeği alıyorum diğer hiçbirşeyi yedeklemiyorum diğer tüm verilerim gidiyor yani. Sizede önerim budur ama tabiki kendi kararınız ben karışamam. Bunu yapmamım 2 sebebi var 1. Eski romdaki herşeyi olduğu gibi kopyaladıkda halen eski romdaymışım gibi hiss ediyorum 2. Bu uygulamalar her ne kadar hatasız olsada her zaman hata verme şansları var bu yüzden yedekle hiç uğraşmıyorum ben.

Hocam ben note 7 kullanıcısıyım mi10t için birşey diyemem fakat bana göre hem şarj hem ram tüketimi hemde diğer açılardan en başarılı rom eu romdur. Sizede deneyin isterseniz.
Eu rom dediğinizi nereden hangi sürümlerine bakmak gerek peki hocam? Şuan içinde bulunan sürüm nedir global eu vs neredne tam detayini görebiliyorum? Belki bir şekilde kendim de cozebilirim ama bilmediğim için sorma gereksinimi duyuyorum istemediğimiz bir duruma düşürmek istemem telefonu..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Swift whatsapp dışında başka bir programın yedeğini tam olarak alamaz. Alırda öyle herşeyi eski haliyle geri yükleyemez. İlk kez kuruluyormuş gibi yükler. Üyelik vs geri gelmez tekrar üyelik gereken programlara üye olmanız giriş yapmanız gerekir. Bende o yorumlara kandım para boşa gitti.
Oyunlarda işe yarar oda hepsinde değil.
Jailbreak in androidde karşılığı root dur.
Twrp normalde ulaşamadığınız sistem bölümlerini değiştirme sistem yükleme ve yedeğini almak için bir tür platform.

Telefonunuz yeni ve super partition içeren yeni bir sistemi var. Ne yazıkki bağımsız geliştiriciler bu işi bir yıldan fazladır çözemedi. Tam bir sistem yedeği için henüz çok erken. Stabil bir twrp gerekir.

Swift whatsapp dışında başka bir programın yedeğini tam olarak alamaz. Alırda öyle herşeyi eski haliyle geri yükleyemez. İlk kez kuruluyormuş gibi yükler. Üyelik vs geri gelmez tekrar üyelik gereken programlara üye olmanız giriş yapmanız gerekir. Bende o yorumlara kandım para boşa gitti.
Oyunlarda işe yarar oda hepsinde değil.
Jailbreak in androidde karşılığı root dur.
Twrp normalde ulaşamadığınız sistem bölümlerini değiştirme sistem yükleme ve yedeğini almak için bir tür platform.

Telefonunuz yeni ve super partition içeren yeni bir sistemi var. Ne yazıkki bağımsız geliştiriciler bu işi bir yıldan fazladır çözemedi. Tam bir sistem yedeği için henüz çok erken. Stabil bir twrp gerekir.
Öncelikle Detaylar için çok teşekkür ediyorum hocam. O zaman swift diye tuturmanin bir anlamı yok dün fotoğrafları aktar seçeneğiyle pcye tüm foto ve videolari aldım. Google drive hesabım bağlı olduğu için Whatsapp sohbrt yedeği yap diyip yaptirdim ama yine de Whatsapp Back-Up klasorunu pcye kopyalayacagim. Wazzap migrator ile iphone dan gelmiştim belki o android yedegi aliyorsa onu da deneyebilirim. Uygulamarinda ekran görüntülerini alır tekrar ayni şekilde yüklerim problem değil. Giriş bilgilerimiz google ve not defterimde kayıtlı zaten. Her yedeği aldıktan sonra yapmam gereken birinci adımı tam bilmiyorum..

Forumdaki Magisk ile root işlemlerini mi takip etmek gerekiyor? Sonra da rootladiktan sonra imei atmak ve rom kurma işlerimlerine bakmam lazim. Peki? Bunları forumda en sağlıklı anlatan konu var ise sizin bilginize güvenerek onu takip ederek ilerlemek isterim paylaşabilirmisiniz benimle?

Son düzenleme:
Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Merhaba hocam. Eu romun kendi xiaomi.eu sayfası var. Rom indirme sayfası ise aşagıya bırakıyorum.

Stabil:

Beta:

Hocam stabil ve beta ne diye sorarsanız stabil sürüm adı üstünde stabil oluyor ve yeni stabil sürüm çıktıkta güncelleniyor. Beta ise her hafta güncelleme almakta. Ben stabil sürümünü kullanıyorum eğer siz güncellemeleri önceden denemek isterseniz beta kullana bilirsiniz. Hangi romu kullandığınızı ögrenmek için ayarlar - cihazımın karşısına bakın, custom rom kullanıyorsanız romun ismi global kullanıyorsanız global yazıyor. Eğer rom değiştirmediyseniz global rom kullanıyorsunuzdur zaten.

Hocam siz önce telefonunuza imei atmalısınız daha sonra custom rom kurup rom kurmalısınız daha sonra ise root atmalısınız. Bunların hepsini cihazınızın kendi bölümünden bula bilirsiniz.

Oyla:

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Merhaba hocam. Eu romun kendi xiaomi.eu sayfası var. Rom indirme sayfası ise aşagıya bırakıyorum.

Stabil:

Beta:

Hocam stabil ve beta ne diye sorarsanız stabil sürüm adı üstünde stabil oluyor ve yeni stabil sürüm çıktıkta güncelleniyor. Beta ise her hafta güncelleme almakta. Ben stabil sürümünü kullanıyorum eğer siz güncellemeleri önceden denemek isterseniz beta kullana bilirsiniz. Hangi romu kullandığınızı ögrenmek için ayarlar - cihazımın karşısına bakın, custom rom kullanıyorsanız romun ismi global kullanıyorsanız global yazıyor. Eğer rom değiştirmediyseniz global rom kullanıyorsunuzdur zaten.

Hocam siz önce telefonunuza imei atmalısınız daha sonra custom rom kurup rom kurmalısınız daha sonra ise root atmalısınız. Bunların hepsini cihazınızın kendi bölümünden bula bilirsiniz.

Hocam peki imei atarsam önce rom vs kurarken imei gitme vs durumu olmayacak mi? Nasil işliyor o tarafta konu?

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Hocam peki imei atarsam önce rom vs kurarken imei gitme vs durumu olmayacak mi? Nasil işliyor o tarafta konu?
Hocam o tamamen nasıl imei atdığınıza bağlı bir kaç farklı yol var. Forumda araştırın size en uygun olanını kurun

Oyla:

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Hocam o tamamen nasıl imei atdığınıza bağlı bir kaç farklı yol var. Forumda araştırın size en uygun olanını kurun
hocam forumu kurcaladım ama tam bir çözüme ulaşamadım en mantıklı imei atma yolu hangiasidir acaba? :( telefondan soğudum 3 gündür sarja tak tak bir hal oldum.. internet kesintisi de cabası.

Oyla:

Fataldose

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ergin
Cihazım
Mi 10T Pro
Meslek
Mobile Software
Konular
0
hocam forumu kurcaladım ama tam bir çözüme ulaşamadım en mantıklı imei atma yolu hangiasidir acaba? :( telefondan soğudum 3 gündür sarja tak tak bir hal oldum.. internet kesintisi de cabası.
Aynı sürümdeyim, sürümü güncelleme yoluyla aldıysanız hard reset öneririm. Bende o yaşadığınız sorunların hiçbiri yok. Hatta bana göre denediklerim arasında en kararlı sürüm diyebilirim.

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt