Yardım Yedek alma, Root atma, Swift yedekleme hakkında (iOS dan Android e geçtim bilgisizim.)

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI GLOBAL 12.1.5 (RJDEUXM) android: 11RKQ1
Telefon Modeli
Mİ10TPRO
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar iPhonedan Android e geçiş sağladım. Jailbreak vs yapardım ios cihazlara ama.
Bu tarafta root magisk, rom vs gibi tabirlere çok yabancıyım. yanlış birşey yapmaktan korktuğum için bu postu açıyorum.. Kusura bakmayınız.

Niyetim: MİUI 12.1.5 e dün güncelledikten sonra Mİ 10 T PRO internette sıkıntı yaşamaya başladım kesiliyor yavaş gönderim vs yapıyor.

İmei kaydı yaptırmadım henüz yeni diye. Şimdi başına root vs atarken problem gelirse diye YEDEKLEMEK istiyorum. SWİFT - TİTANİUM gibi iki uygulama gördüm.
En kullanışlısı sanırım SWİFT ama root istiyor. Magisk ile nasılş root yaparım. Birşeyim silinir mi? yoksa herşey dururken mi kuruyor root u?

Mİ10TPRO kullanıcıları varsa en stabil sürüm nedir rom söylerlse onları da kurup denemek isterim. Android 11 deyim şuan....

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
Merhaba hocam. Root atmak için custom recovery yüklenmesi gerek, custom recovery yüklemel için bootloader kilidinin açılması gerek. Bootloader kilidi bazen 1 aya bazen 1 haftaya açıla biliyor. Açdıkda ise cihazdakı tüm veriler siliniyor. Yani veriler silinmeden root atamazsınız

Oyla:

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba hocam. Root atmak için custom recovery yüklenmesi gerek, custom recovery yüklemel için bootloader kilidinin açılması gerek. Bootloader kilidi bazen 1 aya bazen 1 haftaya açıla biliyor. Açdıkda ise cihazdakı tüm veriler siliniyor. Yani veriler silinmeden root atamazsınız
hocam ilk aldığımda telefoncu açma talebinde bulunmuştu açıkmı degılmı nereden öğrenebilirim acaba bootloader?

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
hocam ilk aldığımda telefoncu açma talebinde bulunmuştu açıkmı degılmı nereden öğrenebilirim acaba bootloader?
Hocam cihazı açarken boot ekranında üste açık kilid simgesi varsa yada altda unlocked yazıyorsa veya geliştirici seçeneklerinde oem kilidi açma aktifse açıktır

Son düzenleme:
Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207

Oyla:

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Hocam cihazı açarken boot ekranında üste açık kilid simgesi varsa yada altda unlocked yazıyorsa veya geliştirici seçeneklerinde oem kilidi açma aktifse açıktır
geliştirici seçeneklerinde OEM KİLİT AÇMA mavi işaretli açık yani. Peki swifbackup kurmak için root atmak lazım atmadan önce herşeyi tam takır nasıl yedeklerim? amacım birdaha bu kadar şeyi uğraşmamak çünkü.. :(

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
geliştirici seçeneklerinde OEM KİLİT AÇMA mavi işaretli açık yani. Peki swifbackup kurmak için root atmak lazım atmadan önce herşeyi tam takır nasıl yedeklerim? amacım birdaha bu kadar şeyi uğraşmamak çünkü.. :(
Malesef hocam tam yedekleme yapamazsınız. Bilgisayarınız yada sd kartınız varsa önemli dosyaları oraya atın. Whatsapp mesajlarının yedeklemek isterseniz ayarlardan sohbet yedeği alın sonra dahili depolamadaki whatsapp klasörünü başka bir yere atın. Aynı whatsapp sürümü ve aynı numarayla giriş yaparsanız geri yükle seçeneği gelicektir. Eğer işlem sorunsuz biterse cihazdakı hiçbir veri silinmiyecek fakat bootloop brick gibi istenmeyen durumlar oluşa biliyor bu durumlarda verileri kaybetmemek için yedeklemeniz önemli.

Oyla:

Ugrsa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Mi band 2
Konular
3
Malesef hocam tam yedekleme yapamazsınız. Bilgisayarınız yada sd kartınız varsa önemli dosyaları oraya atın. Whatsapp mesajlarının yedeklemek isterseniz ayarlardan sohbet yedeği alın sonra dahili depolamadaki whatsapp klasörünü başka bir yere atın. Aynı whatsapp sürümü ve aynı numarayla giriş yaparsanız geri yükle seçeneği gelicektir. Eğer işlem sorunsuz biterse cihazdakı hiçbir veri silinmiyecek fakat bootloop brick gibi istenmeyen durumlar oluşa biliyor bu durumlarda verileri kaybetmemek için yedeklemeniz önemli.
rootladığım zamanda swift i kurar yedeklerim. Rom değişirken öyle daha kolay olur galiba forumda sifre bile girmemiz gerekmiyor herşeyi eski haliyle geri yüklüyor yazmışlar. O zaman ben silinebilecek herşeyi alıyorum. Sonra magisk ile root atıyorum. Sonra Stabil rom deneyeceğim.. Mi10tpro için önerin varmı hocam sorunsuz çalışan rom?

Oyla:

Khasimoff1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurlan
Cihazım
RN 10 5G
Konular
14
rootladığım zamanda swift i kurar yedeklerim. Rom değişirken öyle daha kolay olur galiba forumda sifre bile girmemiz gerekmiyor herşeyi eski haliyle geri yüklüyor yazmışlar. O zaman ben silinebilecek herşeyi alıyorum. Sonra magisk ile root atıyorum. Sonra Stabil rom deneyeceğim.. Mi10tpro için önerin varmı hocam sorunsuz çalışan rom?
Hocam ben sadece whatsapp yedeği alıyorum diğer hiçbirşeyi yedeklemiyorum diğer tüm verilerim gidiyor yani. Sizede önerim budur ama tabiki kendi kararınız ben karışamam. Bunu yapmamım 2 sebebi var 1. Eski romdaki herşeyi olduğu gibi kopyaladıkda halen eski romdaymışım gibi hiss ediyorum 2. Bu uygulamalar her ne kadar hatasız olsada her zaman hata verme şansları var bu yüzden yedekle hiç uğraşmıyorum ben.

Hocam ben note 7 kullanıcısıyım mi10t için birşey diyemem fakat bana göre hem şarj hem ram tüketimi hemde diğer açılardan en başarılı rom eu romdur. Sizede deneyin isterseniz.

Son düzenleme:
Oyla:

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Swift whatsapp dışında başka bir programın yedeğini tam olarak alamaz. Alırda öyle herşeyi eski haliyle geri yükleyemez. İlk kez kuruluyormuş gibi yükler. Üyelik vs geri gelmez tekrar üyelik gereken programlara üye olmanız giriş yapmanız gerekir. Bende o yorumlara kandım para boşa gitti.
Oyunlarda işe yarar oda hepsinde değil.
Jailbreak in androidde karşılığı root dur.
Twrp normalde ulaşamadığınız sistem bölümlerini değiştirme sistem yükleme ve yedeğini almak için bir tür platform.

Telefonunuz yeni ve super partition içeren yeni bir sistemi var. Ne yazıkki bağımsız geliştiriciler bu işi bir yıldan fazladır çözemedi. Tam bir sistem yedeği için henüz çok erken. Stabil bir twrp gerekir.

Oyla:
Üst Alt