Rehber YD Xiaomi Cihazlarda Kayıt Yöntemleri ve Tüm Detaylar

baran45249

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
17 pro max
Konular
86
Bu konuyu skorpi hocamla paslaşarak tamda bunun için açtık zaten. Konu tamda bunu anlatıyor.
hocam skorpı hocamın emegıne ayıp olur dıye yazmak ıstemedım ama konudakı bılgılerden yola cıkarak bırsey anlamak ımkansız konudakı bılgılerın cogunu halı hazırda zaten bılıyoruz bızım ıhtıyacımız olan su kodu yaz sonuc buysa dırenclıdır sonuc buysa serverdır gıbı bır yol yada buna benzer bır yol skorpı hocam yontemlerın nasıl yapıldıgını anlatmıs cıhazın nerelerıne mudahale edıldıgını anlatmıs ama bızım aradıgımız uygulama kod vsvs gıbı bırseyle cıhazın hangı yontem ıle ımeı kaydı yapıldıgını anlamak neden dersenız cıhaz satın alırken hadı cıhazı resetleyelım acılınca ımeı gıdecekmı recovery moda alalım delete dıyelım falan dıyınce satıcılarla sıkıntı yasanıyor birde sımdı yaptık adamın ımeılerı sılındı :D ee gelde ayıkla prıncın tasını herkesın aradıgı nasıl anlarız yontemı baska bırsey degıl

H.kadioglu9

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
hocam skorpı hocamın emegıne ayıp olur dıye yazmak ıstemedım ama konudakı bılgılerden yola cıkarak bırsey anlamak ımkansız konudakı bılgılerın cogunu halı hazırda zaten bılıyoruz bızım ıhtıyacımız olan su kodu yaz sonuc buysa dırenclıdır sonuc buysa serverdır gıbı bır yol yada buna benzer bır yol skorpı hocam yontemlerın nasıl yapıldıgını anlatmıs cıhazın nerelerıne mudahale edıldıgını anlatmıs ama bızım aradıgımız uygulama kod vsvs gıbı bırseyle cıhazın hangı yontem ıle ımeı kaydı yapıldıgını anlamak neden dersenız cıhaz satın alırken hadı cıhazı resetleyelım acılınca ımeı gıdecekmı recovery moda alalım delete dıyelım falan dıyınce satıcılarla sıkıntı yasanıyor birde sımdı yaptık adamın ımeılerı sılındı :D ee gelde ayıkla prıncın tasını herkesın aradıgı nasıl anlarız yontemı baska bırsey degıl
Cihaza göre değişkenlik gösteren durumlar bunlar misal ben size bir kaç örnek vereyim.
Cihaz Modeli note 14 pro obsidian - direnç yok- root yok - bootloader kilidi kapalı - güncelleme yapıyor bu cihazın yazılım ya da server kayıtlı olduğunu nasıl anlarız? imeiler 86 ile başlıyorsa server kayıt diyebilir miyiz? diyemeyiz çünkü 86 lı seriden imei atarlarsa anlaşılmaz bunu tespit etmek için bir çözüm yok.

ama mesela yazılım kayıt yapılan - 86 lı imei atılan - bootloader kilidi kapalı ama güncelleme yapamayan cihazlar da var misal note 13 pro + 5g (zircon) ya da note 13 pro 4g (emerald) modeli.

bu 2 örnekten yola çıkacak olursak 'Güncelleme yapsam bir sorun olur mu? diye soran emerald ya da zircon sahibi bir üyemize 86 lı imei atılmış note 14 pro obsidian sahibi ben güncelleme yaptım imei gitmedi diye cevap verse verdiği bilgi yanlış olacaktır. Ve kişinin cihazı hem güncelleme yapamayacak hem de açılmayacak sıfırlamak zorunda kalacaktır. Emerald ise masraf edip sürüm düşürmek zorunda kalacaktır.

(Vakit sebebiyle hızlı yazmak zorunda kaldım imla hataları varsa özür dilerim)

H.kadioglu9

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Ayrıca Ek bilgi olarak Forumumuzun apk sı yakında güncelleme alacak. Bu sayede cihazda patch varsa yani yazılımsal kayıt varsa görülebilecek. Yöneticiler halen üzerinde çalışıyor.

Skorpi10

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Bana ayıp olmaz, merak etmeyin, önemli olan bilgi paylaşımı.. Herkesi memnun etmek zaten mümkün değil.. Konu sizin istediğiniz gibi değil madem, o zaman altta rapor düğmesi var, basın ona ve şikayetçi olun. Siz anladığım ve de okuduklarıma göre oldukça bilgili, tecrübeli vede araştırmacı bir ruha sahipsiniz, neden uygulama kod vsvs gibi bir şeyle cihazın hangi yöntem ile İmei kaydı yaptıklarını anlamamızı sağlayabileceğimiz bir konu açmıyorsunuz, o zaman cihaz satın alırken herkes önceden ne yapınca başına ne gelecek bilsin... Zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ederim

2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi10

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Skorpi hocam merak etmeyin forumun uygulaması güncelleme alınca artık polemiğe gerek kalmayacak herkes kolayca kendi tespitini kendisi yapabilecek.
Merak ettiğim bir şey yok hocam, sadece ben paylaştım ve herkesin beğenecek diye bir beklentimin olmadığını anlatmak istedim

Skorpi10

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Skorpi hocam merak etmeyin forumun uygulaması güncelleme alınca artık polemiğe gerek kalmayacak herkes kolayca kendi tespitini kendisi yapabilecek.
Bu iyi haber hocam, güncellemeyi yapacak hocamın inşallah daha önemli olan işlerini aksatmaz bu durum

baran45249

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
17 pro max
Konular
86
Bana ayıp olmaz, merak etmeyin, önemli olan bilgi paylaşımı.. Herkesi memnun etmek zaten mümkün değil.. Konu sizin istediğiniz gibi değil madem, o zaman altta rapor düğmesi var, basın ona ve şikayetçi olun. Siz anladığım ve de okuduklarıma göre oldukça bilgili, tecrübeli vede araştırmacı bir ruha sahipsiniz, neden uygulama kod vsvs gibi bir şeyle cihazın hangi yöntem ile İmei kaydı yaptıklarını anlamamızı sağlayabileceğimiz bir konu açmıyorsunuz, o zaman cihaz satın alırken herkes önceden ne yapınca başına ne gelecek bilsin... Zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Benim söylediklerinde art niyet veya sizi kotuleme amacı.yok her ne kadar bana mesaj kasma derdinde olan desenizde sizle alakalı kötüleme çabam yok yanlış anlarsınız diye yazmadım ama hkadioglu hocam sorularınızın cevabı bu konu diyince mecburen yazmak zorunda kaldım amacım polemik yaratmak değil + forumda polemiğe girilecek bir konuda yok bence ama siz biraz alıngan gibisiniz hocam bilemedim 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bazı şeyler araştırma ile olmuyor tecrübe olması gerekiyor bende bu direnç IMEI atma işleri ile hiç ugrasmadigim için tam bilgili değilim herkes herşeyi bilemez hocam forumlar zaten bu yüzden yokmu herkes bilgini paylasacak bilen bilmeyenden yararlanacak

Skorpi10

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın Üyesi
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Benim söylediklerinde art niyet veya sizi kotuleme amacı.yok her ne kadar bana mesaj kasma derdinde olan desenizde sizle alakalı kötüleme çabam yok yanlış anlarsınız diye yazmadım ama hkadioglu hocam sorularınızın cevabı bu konu diyince mecburen yazmak zorunda kaldım amacım polemik yaratmak değil + forumda polemiğe girilecek bir konuda yok bence ama siz biraz alıngan gibisiniz hocam bilemedim
Estağfurullah hocam, ben asla alıngan değilim... Sizi tanımıyorum ama ben eski alışkanlıklardan dolayı forumda herkesi uzaktan da olsa takip ediyorum.. Geri dönük mesajlarınıza bir bakarsanız, bazılarının çok da gereksiz olduklarını görürsünüz, bu da mesaj kasma olarak algılandı tarafımca, sizi bu nedenle üzdüysem, özür dilerim. Hatta bir kaç gün daha takip edip sizi bir konu hakkında oldukça övüp, takdir edecektim, bunu an itibariyle rafa kaldırdım

Üst Alt