Sohbet Yardıma ihtiyacım var!

cruftydeath

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
iphone 5
Meslek
inşaat mühendisi
Konular
6
abilerim akıl verin!
forumdaki kullanıcıların iyi niyetli olduğunu biliyorum ve bu yüzden danışmak istedim.
birkaç yıldır gm android one bilmem ne kullanıyorum dandik bir telefon.
liseye yeni geçtim ve bu sınavda fen lisesini kazandım bu yüzden ailem bana karşılık için bir telefon alacaktı (ödül misali).ilk başta iPhone 8'e yönelmiştim fakat fiyatlar uçtu.
Ben de mi 8'e yöneldim resmi girmesi için bekledim ve olanlar oldu(ev satılmadı kredi çektik vs. vs. yani olanlar oldu dardayız piyasanın da durumu zaten ortada.)
Ben şimdi ne yapmalıyım alacağım telefonum beni yaklaşık 4 yıl idare etmesi gerek ve ailemi daha çok zorda bırakmamak için çok pahalı bir şey almak istemiyorum.Ne yapmalıyım abilerim mesela cepporttan mi 8 mi aliyim? mi 8 çok çok hoşuma gidiyor istiyorum:/

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Mevcut telefonuna kernel, rom ve root atarak telefonda hızlandırma yapabilirsin. Benim önerim o ev işi bitene kadar eski telefonla idare edebilirsin. Daha sonra parayı bulunca MI8 alabilirsin.

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Öncelikle Fen Lisesi başarınız için Can-ı Gönülden tebrik ederim sizi. Telefon konusuna gelince Mi 8 oldukça iyi ve tatlı bir telefon. Fiyat olarak pek de ucuz sayılmaz ama İphone gibi bir markaya çuvalla para vermekten ise Mi 8 almak en mantıklı seçim olacaktır. Başka telefon önerisi isterseniz eğer bütçe hakkında bilgi vermeniz gerekir ki kullanıcılar daha rahat tavsiyede bulunabilsin.

cruftydeath

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
iphone 5
Meslek
inşaat mühendisi
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mevcut telefonuna kernel, rom ve root atarak telefonda hızlandırma yapabilirsin. Benim önerim o ev işi bitene kadar eski telefonla idare edebilirsin. Daha sonra parayı bulunca MI8 alabilirsin.
teşekkür ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle Fen Lisesi başarınız için Can-ı Gönülden tebrik ederim sizi. Telefon konusuna gelince Mi 8 oldukça iyi ve tatlı bir telefon. Fiyat olarak pek de ucuz sayılmaz ama İphone gibi bir markaya çuvalla para vermekten ise Mi 8 almak en mantıklı seçim olacaktır. Başka telefon önerisi isterseniz eğer bütçe hakkında bilgi vermeniz gerekir ki kullanıcılar daha rahat tavsiyede bulunabilsin.
çok teşekkür ederim abi allah razı olsun benim fiyat aralığım maksimum 3000₺.fakat bu telefonun beni 4 yıl civarı idare etmesi gerek yani sağlam bir şey arıyorum mi 8 misali

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Root+TWRP+Lineage OS+Wileyfox Swift Foxy Kernel şeklinde performans artışı olabilir. Hepsini yaptıdıktan sonra kernel düzenleyici ile işlemci gücünü sıcaklığı kontrol ederek son güce alabilirsin.
  • Geliştirilmiş voltaj kontrolü ve çok daha fazlası…
Belki burada yazan voltaj kontrolü ile daha fazla overclock yapılabilir.
CPU 1.4Ghz'e overclock ve 465Mhz GPU overclock zaten yapılmış olduğu söylüyor.

Kernel'in olduğu site:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
teşekkür ederim

çok teşekkür ederim abi allah razı olsun benim fiyat aralığım maksimum 3000₺.fakat bu telefonun beni 4 yıl civarı idare etmesi gerek yani sağlam bir şey arıyorum mi 8 misali
3000 Tl güzel bir bütçe fakat şunu da belirtmekte fayda var. Şimdi root rom kernel vs işleri ile uğraşmak ister misin , sever misin ? Çünkü Mi6 alıp bu tarz işlemlerle de aran varsa o da götürür seni 4-5 sene bu yüzden sordum aksi halde 3000 Tl bütçeye bir sürü telefon önerilebilir çünkü :) Fakat ben Mi 8 al kafan rahat etsin derim. Diğer abiler ve arkadaşlar da yorumda bulunurlar umarım.

ülgen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
29
Nokia 8i öneririm snap835 işlemci kullanıyor.Gayet güzel bir telefon.Bi incele istersen.2160 liraya hepsiburadada Nokia Türkiye garantili var

cruftydeath

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
iphone 5
Meslek
inşaat mühendisi
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
root falan bilmiyorum ki ben videolardan izleyerek yapabilir miyim ki ben ve yapınca telefon beni 4 sene idare etmez sanıyorum bence ömrünü doldurdu kamerası falan rezalet

Nokia 8i öneririm snap835 işlemci kullanıyor.Gayet güzel bir telefon.Bi incele istersen.2160 liraya hepsiburadada Nokia Türkiye garantili var
bakacağım teşekkürler

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
root falan bilmiyorum ki ben videolardan izleyerek yapabilir miyim ki ben ve yapınca telefon beni 4 sene idare etmez sanıyorum bence ömrünü doldurdu kamerası falan rezalet

bakacağım teşekkürler
Root işleri öğrenilebilir ama her zaman riskleri vardır ve epey vaktinizi alırlar.
Ben de bir aralar epey uğraştım bıktım. Şu an hiç bulaşmıyorum o işlere uğraştırıcı işler.
Verin parasını alın güzel bir cihaz kullanın doya doya.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
3000 Tl güzel bir bütçe fakat şunu da belirtmekte fayda var. Şimdi root rom kernel vs işleri ile uğraşmak ister misin , sever misin ? Çünkü Mi6 alıp bu tarz işlemlerle de aran varsa o da götürür seni 4-5 sene bu yüzden sordum aksi halde 3000 Tl bütçeye bir sürü telefon önerilebilir çünkü :) Fakat ben Mi 8 al kafan rahat etsin derim. Diğer abiler ve arkadaşlar da yorumda bulunurlar umarım.

Mi6 alıp hiç bişey yapmasa bile yine 3 5 sene götürür hocam :)

Üst Alt