Yardım Yardım Mi8 - Sim Kart ve Bağlantı Problemleri

justicex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.5 Kararlı
Telefon Modeli
Mi8
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba herkese,

Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz kullandığım Mi8 telefonum 10 gün önce sim kart etkinleştirme hatası vermeye başladı. Bununla birlikte kullandığım biri türk diğeri macar hattımı görmemeye, aynı şekilde wifi bağlantısını kafasına göre çalışıp kafasına göre kapatmaya ve bazen de telefonu kendi kendine yeniden başlatmaya başladı.

Problemin yazılım kaynaklı olduğunu düşünüp internette bulduğum bütün çözüm yöntemlerini denedim ama bir sonuca ulaşamadım. Bütün dosyalarımı yedekleyip fabrika ayarlarına döndürdüm o da çare etmedi. Tuttum hard reset attım ı-ıh yok abi o da bana mısın demedi. İnanın okumadığım forum izlemediğim youtube videosu kalmadı neredeyse bütün yöntemleri denedim. Dedim pes artık muhtemelen bu donanımsal bir problem gittim servise verdim, bir haftanın sonunda bugün aradılar problemi çözemedik telefonunuzu gelip alabilirsiniz diye. Servis bile halledemediyse ne yapacağım şu anda kara kara düşünüyorum...

Şimdilik servisin bana verdiği telefon ile idare ediyorum ama Cuma gününe kadar bunu da teslim etmem gerekli. Problemim şu, gönüllü bir program ile şu anda Macaristan'da bulunuyorum. Önümüzdeki yılın ortalarına kadar Türkiye'ye dönmeyeceğim. Şu anda burada ekonomik olarak yeni bir telefon alacak gücüm yok maalesef. Bu sorunu bir şekilde halletmek benim için hayat memat meselesi oldu.

Bir umut foruma üye olup sizlere danışmak istedim. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ama buranın uygun olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum bu sorunla karşılaşıp da çözebilen oldu mu daha önce? Bir umut belki biri çıkar da bak güzel kardeşim şunu dene bir de belki çözebilirsin der. Şimdiden teşekkür ederim...

Tevfik_Akman

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tevfik
Cihazım
xiaomi mi5
Meslek
işçi
Konular
131
Orjinal romu indirip yükleyin yazılımsal ise bazen format ile düzelmiyor en iyisi MiFlash ile romu yüklemek eğer yine düzelmez ise donanımsaldır tahminimce.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

justicex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
2
Orjinal romu indirip yükleyin yazılımsal ise bazen format ile düzelmiyor en iyisi MiFlash ile romu yüklemek eğer yine düzelmez ise donanımsaldır tahminimce.

Şimdi deniyorum, inşallah becerebilirim teşekkür ederim.

Oyla:

justicex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
2
Romu yükledim kayıtlı imeiler gitti sürekli kendini yeniden başlatıp duruyor, düzelteceğim derken daha da beter bozdum allah kahretsin...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5 yıl iPhone kullandım bir kere sorun yaşamadım, bir daha Xiaomi telefon mu? Aman Allah korusun benden uzak dursun. Fiyatlar bu kadar uçmasaydı iphone alırdım yine ama muhtemelen sonraki tercihim alt model ikinci el bir samsung olacak...

Oyla:

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Romu yükledim kayıtlı imeiler gitti sürekli kendini yeniden başlatıp duruyor, düzelteceğim derken daha da beter bozdum allah kahretsin...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5 yıl iPhone kullandım bir kere sorun yaşamadım, bir daha Xiaomi telefon mu? Aman Allah korusun benden uzak dursun. Fiyatlar bu kadar uçmasaydı iphone alırdım yine ama muhtemelen sonraki tercihim alt model ikinci el bir samsung olacak...
Keşke tecrübeniz yoksa ellemeseydiniz. Geçmiş olsun hocam.

Oyla:

Tevfik_Akman

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tevfik
Cihazım
xiaomi mi5
Meslek
işçi
Konular
131
Selamün aleyküm bir yerde yanlış yapmışsınızdır mutlaka tekrar kurun bu işaretli yerlere dikkat edin bir şey bozmadan öğrenilmez buradaki hiç kimse xiaomi de çalışmıyor herkes kurcalayıp bozup daha sonra tamir etmesini öğreniyor panik yapmayın.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

justicex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
2
Keşke tecrübeniz yoksa ellemeseydiniz. Geçmiş olsun hocam.

Teşekkür ederim bir şekilde hallettim imei düzeldi fakat sim kart ve wifi sorunu devam ediyor.

Selamün aleyküm bir yerde yanlış yapmışsınızdır mutlaka tekrar kurun bu işaretli yerlere dikkat edin bir şey bozmadan öğrenilmez buradaki hiç kimse xiaomi de çalışmıyor herkes kurcalayıp bozup daha sonra tamir etmesini öğreniyor panik yapmayın.

Hocam size çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi tekrardan rom attım imei düzeldi, fakat benim problem sanırım donanımsal. Sim kart ve wifi problemi devam ediyor, hala kendi kendine reset atıyor. Bilmiyorum şu durumda ne yapacağım... Çıkma telefon bulmaya çalışıyorum bir yerlerden, Türkiye'ye döndüğümde bir servise gönderirim ama buradayken zor gibi o iş...

Oyla:

justicex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
samet
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
2
Tekrardan merhaba herkese,

Cihazı burada 2.servise gönderdim onlarda tamir edemeyeceklerini belirtip geri postaladılar. Durum çok enteresan mantıklı bir açıklamada sunulmuyor neden tamir edemediklerini vs...

Hala bir umut çözüm yolu üretmeye çalışıyorum ama çaresizim. Benzer sorunu yaşamış herhangi bir fikri olan kişiler fikirlerini iletirse sevinirim, teşekkür ederim. Bana maalesef sanırım yeni telefon alma zamanı geldiğini belirtiyor bu durum ama bilemiyorum...

Oyla:

keremcfcglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kerem
Cihazım
mi8
Konular
1
Tekrardan merhaba herkese,

Cihazı burada 2.servise gönderdim onlarda tamir edemeyeceklerini belirtip geri postaladılar. Durum çok enteresan mantıklı bir açıklamada sunulmuyor neden tamir edemediklerini vs...

Hala bir umut çözüm yolu üretmeye çalışıyorum ama çaresizim. Benzer sorunu yaşamış herhangi bir fikri olan kişiler fikirlerini iletirse sevinirim, teşekkür ederim. Bana maalesef sanırım yeni telefon alma zamanı geldiğini belirtiyor bu durum ama bilemiyorum...
aynı sorunu yasıyorum artık mıdem bulandı telefoncular cozum bulamıyor .cozum bulanların cozumu 1 yada 2 hafta dayanıyor yıne aynı sorun yasanmaya baslıyor hat gıdıyor hızmet yok dıyor wıfı bloke oluyor telefon kendıne reset atıyor cozemedım .cozum bulursan banada yaz llutfen

Oyla:
Üst Alt