Yardım Yan buton problemi

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Redmi Note 2 telefonun yandaki POWER butonu bir darbe sonucu bozulmuştu. Ekranı kilitleyip açmıyordu. Sonra aliexpresten alıp değiştirdim. Ama bir problem var. Tuşlar ekran açıkken çalışıyor. POWER tuşuna basınca anında tepki verip kilitliyor ama ekranı açmak için bastığımda açılmıyor. Tekrar tekrar basınca bazen 10 sn bazen de 30 saniye sonra açılıyor. Ama alttaki dokunmatik tuşların ışığı yanıyor. SES tuşlarına da ayarlardan uyandır özelliği verdim ama açmıyor. Ekran açıkken tuşlar normal çalıştığı için sorun donanım mı yazılım mı çözemedim. Yardımcı olabilecek benzer tecrübesi olan var mı? Acaba resetlesem veya yeni kurulum yapsam düzelir mi?

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Yazılımsal olabilir, fastboot tan rom kurup deneyiniz.

Oyla:

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sonradan kameranın da çalışmadığını farkettim. Sanırım ya yan tuş değişimi sırasında sıkıntı oldu ya da aliexpresten aldığım yan buton uyumlu değil. Fabrika ayarlarına döndüm ama sorun devam ediyor. Tekrar açıp bakacağım.

Oyla:

trabzoncity

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4c
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Konular
5
Hocam yazılımsal sorunu halletmek biraz yazılım ile aranızın iyi olmasını gerektirir. Bence donanımsal daha iyi ve kolay olur değiştirdiğiniz tuş takımını başka bir şeye temas etmediğini ve başka bir şeyle ilintili olmadığını kontrol ediniz bu şekilde daha kolay olur

Oyla:
Üst Alt