Çözüldü Yakınlık sensörü ve kamera bulanık çekme sorunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu stable
Telefon Modeli
mi 5s
Bootloader Kilidi
Açık
Geçen ay telefonu sert bir şekilde düşürdüm. Ses tuşlarının olduğu yerden kasa yamuldu.
Yakınlık sensörü çalışmıyor. İçini açtığımda arka kasadaki lensi gözlük camı bezi ile sildim. Kamera esksi gibi net çekmiyor :S Yazılar okunmuyor fotoğraflarda.
Acaba arka kasayı değişirsem kameranın bulanık çekme sorunu düzelir mi?

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Kamera lensini temizlik yaparken çizmiş iseniz kasa ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum hocam. Kamera lensinin değişmesi daha mantıklı bir çözüm olabilir. Tekrar daha temiz hafif kolonya ile nemlendirilmiş bez ile temizleyin tekrar bir deneyin isterseniz.
Ek olarak profosyonel kişilere göstermeniz daha yararlı olur.

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kamera lensini temizlik yaparken çizmiş iseniz kasa ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum hocam. Kamera lensinin değişmesi daha mantıklı bir çözüm olabilir. Tekrar daha temiz hafif kolonya ile nemlendirilmiş bez ile temizleyin tekrar bir deneyin isterseniz.
Ek olara profosyonel kişilere göstermeniz daha yararlı olur.
Kasası çok hasarlı yenisini sipariş ettim. Emaneten kullanmak için eskisini kurcaldım lensini heralde çizdim dediğiniz gibi. Yalnız kameraya hiç dokunadım sadece arka kasadaki lensi temizlmiştim. Yeni kasayı takınca umarım düzelir.

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Galiba arka kapaktaki kamera camından bahsediyorsunuz eğer öyleyse kapağı takmadan kamerayı deneyin. Kapaktaki camdan değilse kasayı değiştirmenizin kamera lensine artısı olmaz lens değiştirmeniz gerekebilir

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Galiba arka kapaktaki kamera camından bahsediyorsunuz eğer öyleyse kapağı takmadan kamerayı deneyin. Kapaktaki camdan değilse kasayı değiştirmenizin kamera lensine artısı olmaz lens değiştirmeniz gerekebilir
Evet arka kapaktaki kamera camı. Yeni kasa sipariş ettim. Kasayı takarken dediğiniz işlemi uygulayayım. Arka kasayı takmadan ve taktıktan sonra aynı nesneyi çekip kıyaslama yaparım.
Kameraya hiç dokunmadım umarım kamerada değildir sorun.

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Evet arka kapaktaki kamera camı. Yeni kasa sipariş ettim. Kasayı takarken dediğiniz işlemi uygulayayım. Arka kasayı takmadan ve taktıktan sonra aynı nesneyi çekip kıyaslama yaparım.
Kameraya hiç dokunmadım umarım kamerada değildir sorun.
İnşallah hocam kamera lensine dokunmamanız iyi olmuş

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Yakınlık sensörünü çıkarıp taktım düzelmedi. O bozulmuş Neyseki ışık sensörü sağlam. Yakınlık sensörü olmasa da kullanılınır telefon.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak profosyonel kişilere göstermeniz daha yararlı olur.

Hocam dediğiniz gibi kolanya ile sildim düzeldi. Teşekkür ettim Yes~~. Yeni kasa gelince hiç dokunmadan takarım. Baya hassas bu mercekler. Ufacık toz bile mahvediyor. Eski ve sildikten sonra çektiğim fotolar aşağıda.

Son düzenleme:
Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt