Yardım Yakınlık sensörü sorunu

aliaydin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali aydın
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
3
Telefonumda çağrılar esnasında arama yapar yapmaz ekran kararıyor sanki telefonu kulağıma koymuşum gibi yakınlık sensörü devreye giriyor ve karşı taraf telefonu kapatana kadar asla arama ekranına giremiyorum ana ekrana döndüğümde ekran uyanıyor ama devam eden çağrı ekranına döner dönmez tekrar yakınlık sensörü devreye giriyor ve ekran kararıyor.Ekran koruyucunun söktüm kılıfsız denedim sonuç hep aynı.
Yakınlık sensörünü devre dışı bırakıp kullandığımda çağrı esnasında ekranı yan tuş ile kilitlesem dahi bir süre sonra kendi kendine açılıyor ve yanağım tuşlara temas ediyor çağrıyı beklemeye alıyor ses kaydediyor mikrofonu kapatıyor.
Fastboot ile yeni rom yükledim sorunum devam ediyor.
Yardımınıza ihtiyacım var destek olursanız sevinirim.

alixali373

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
3
benzer bir sorun bende de var guc dugmesine veya parmak izi okuyucusuna bastigimda ekran 5-6 saniye gec aciliyor yakinlik sensorude aramalarda bazen acilmiyor bazen aciliyor bu cozumu deneyemedim cekirdek surumune ard arda tikliyorum bi tepki yok telefonum Xiaomi Mi A1 bilginiz varsa cevaplarsaniz sevinirim
Ayni sorun bende de var redmi 5 plus 32 gb miui 10 yuklu.sinir olmaya basladim

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

eraydin9

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Eray
Cihazım
Xiaomi mi mix 2
Konular
0
Benim de Xiaomi redmi 5 plus telefondan giden ve gelen aramalar sırasında telefon ekranı kararıyordu. Burada verilen bilgiler sayesinde sorundan kurtuldum. Çok teşekkür ediyorum. Ayarlar - telefon hakkında - çekirdek sürümü - yakınlık sensörü ve kalibrasyon yaparak kurtuldum.

Tekrar teşekkürler.
Yakinlik sensoru ve kalibrasyon yaptim yazmissin o islemi nasil yaptiniz anlatabilir misiniz?

Oyla:

Cumhur33

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Xiaomi mia2
Konular
1
Telefon hakkındabölümüne gidip çekirdek sürümü üzerine ard arda basın. Donanım testlerini yapın. Yakınlık sensörünü kontrol edin.Bu şekilde düzeliyor.
Peki yakınlık sensör testini nasıl yapıyoruz mi a2 için

Oyla:
Üst Alt