Yardım Xiomi Mi6 Sim Kart Etkinlesmiyor Sorunu SS`li

barbar88

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Baris
Cihazım
mi 6
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui global 10.0 stable
Telefon Modeli
xiomi mi 6
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaslar merhabalar,
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ben xiomi mi6 kullaniyorum ve yurtdisinda yasiyorum. Yerel hattimda sorun yok ama Turk Telekom hattimi kullanmak istedigmde ``Sim kart etkinleştirilmemiştir, daha sonra tekrar deneyiniz `` diye hata aliyorum. Daha evvelden ayni hatti, hic bir sorun olmadan 6 ay kadar kullandim. Son 10 gundur bu sorunla karsilasiyorum. Internette bu sorunla alakali yazanlari denedim ama herhangibi sonuc alamadim. Turk Telekom`u aradim ama onlarda sebekelerde herhangibi bir problem olmadigini soylediler. Sizden ricam bu konuyla alakali bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.

Edit: Konunun daha anlasilir olmasi acisindan resim eklenmistir.

Son düzenleme:

hmthvrn

мιυιcαɴdιr
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulhamit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16
Merhabalar simkart etkinleştirilmesi için operatör üzerinden otomatik sms atıldığında hattınız faturalı ise faturaya yansır. Kontörlü ise içinde bakiye olması gerekir. Hattınızda bakiye yoksa veya yurtdışı sms vs izinleri ile alakalı bir durum varsa etkinleştirme hatası alabilirsiniz.

Oyla:

barbar88

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Baris
Cihazım
mi 6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar simkart etkinleştirilmesi için operatör üzerinden otomatik sms atıldığında hattınız faturalı ise faturaya yansır. Kontörlü ise içinde bakiye olması gerekir. Hattınızda bakiye yoksa veya yurtdışı sms vs izinleri ile alakalı bir durum varsa etkinleştirme hatası alabilirsiniz.

Cevabiniz icin tesekkur ederim, suan hattimda 35tl bakiye mevcut. Eger bu bakiyeden fazlasi gerekli ise daha fazla yukleme yapabilirm. Bu konu hakkinda bilgi verebilir misiniz acaba ? Sms izinlerle ve sebekeyle alakali tum hersey acik diye bilgi verildi, Turk Telekom tarafindan, yaptigimiz telefon konusmasinda. Tesekkurler.

Oyla:

hmthvrn

мιυιcαɴdιr
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulhamit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16
Yani 35TL bakiyeden daha fazlasını isteyeceğini sanmıyorum yurt dışı olduğu için de kesin konuşamıyorum ama Türkiye'de 0,83 Krş falan yansıyor faturaya. Veya yine yurt dışında olduğunuz için bağlı olduğunuz şebeke otomatik sms gönderimine izin vermiyor olabilir.

Oyla:

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24

Cevabiniz icin tesekkur ederim, suan hattimda 35tl bakiye mevcut. Eger bu bakiyeden fazlasi gerekli ise daha fazla yukleme yapabilirm. Bu konu hakkinda bilgi verebilir misiniz acaba ? Sms izinlerle ve sebekeyle alakali tum hersey acik diye bilgi verildi, Turk Telekom tarafindan, yaptigimiz telefon konusmasinda. Tesekkurler.
Telefonun dilini İngilizce yapıp cihazı yeniden başlattiktan sonra aktiflestirmeyi deneyin tekrar. Bende işe yarıyor

Oyla:

barbar88

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Baris
Cihazım
mi 6
Konular
1
20 tl daha yukleme yaptim ama degisen bisey olmadi ne yazikki.

Yani 35TL bakiyeden daha fazlasını isteyeceğini sanmıyorum yurt dışı olduğu için de kesin konuşamıyorum ama Türkiye'de 0,83 Krş falan yansıyor faturaya. Veya yine yurt dışında olduğunuz için bağlı olduğunuz şebeke otomatik sms gönderimine izin vermiyor olabilir.

Telefonumun dili ingilizce zaten ne yazikki ise yaramiyor, baska bir cozum yolu biliyorsaniz deneyebilirim. Tesekkurler.

Telefonun dilini İngilizce yapıp cihazı yeniden başlattiktan sonra aktiflestirmeyi deneyin tekrar. Bende işe yarıyor

Oyla:

tarakbumba

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Atilla
Cihazım
Mi Note 3
Konular
4
SIM kart numarası tanımlı değilse de aynı sorun oluşuyor. Benim Vodafone hattı için, Sim kartlar&mobil ağlar > Sim kart ayarları (Vodafone)> Sim kart numarası düzenle seçeneğinde telefon numarasını eklemek gerekiyordu. Bir deneyin derim ben.

Oyla:

barbar88

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Baris
Cihazım
mi 6
Konular
1
SIM kart numarası tanımlı değilse de aynı sorun oluşuyor. Benim Vodafone hattı için, Sim kartlar&mobil ağlar > Sim kart ayarları (Vodafone)> Sim kart numarası düzenle seçeneğinde telefon numarasını eklemek gerekiyordu. Bir deneyin derim ben.

Telefonun basina +90 koyarak denedim ve sonuc ayni. Isin enteresan tarafi daha evvelden herhangibi bir problem olmadan kullanabiliryordum, ne oldugunu anlamadim, suan bircok yolu denememe ragmen cozum alamadim. Yinede tesekkurler bilgilendirme icin.

Oyla:

barbar88

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Baris
Cihazım
mi 6
Konular
1
Arkadaslar konuyla ilgili bilgisi olan biri yardimci olabilir mi, lutfen ? Tesekkurler.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Mi cloud dan cihazımu bul u kapatıp hesabınızdan çıkış yapın ve cihazı yeniden başlatıp deneyin.

Oyla:
Üst Alt